SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-BELGIA

În linie dreaptă » Echipa de Cupa FED a Belgiei a ajuns în București. Unde va avea loc duelul pentru primul tur al Grupei Mondiale II

Wickmayer, Zanevska, Monami, Mertens și Flipkens au participat la o ședință foto înainte de plecarea spre România // FOTO tennisvlaanderen.be
Wickmayer, Zanevska, Monami, Mertens și Flipkens au participat la o ședință foto înainte de plecarea spre România // FOTO tennisvlaanderen.be

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2017 00:00

Echipa Belgiei a ajuns ieri la București pentru întâlnirea de la finalul săptămânii cu România, meci care se va disputa în sala Polivalentă și care contează pentru primul tur al Grupei Mondiale II.

Patru zile au mai rămas până la primul meci al întâlnirii de Cupa Fed dintre echipele României și Belgiei. Adversarele au sosit ieri la București în formula Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Elise Mertens și Maryna Zanevska.

Echipa Belgiei vine după cinci victorii în această competiție, dar și-a schimbat căpitanul nejucător, Dominique Monami înlocuind-o pe Ann Devries.

Înainte să plece din Belgia, Yanina Wickmayer a anunțat că nu mai are probleme nici fizice, nici de altă natură, mai ales că la Australian Open a pierdut în primul tur în fața cehoaicei Lucie Safarova, după ce a avut nouă mingi de meci.

"A fost îngrozitor, am plâns mult, doar o dată sau de două ori în carieră ți se poate întâmpla așa ceva. Dar ce a fost a fost, de cum am ajuns acasă am întors pagina și abia aștept să joc în Fed Cup", a spus ea.

Kirsten Flipkens a subliniat că e într-o perioadă bună din punct de vedere fizic. "România joacă acasă, deci va fi o încercare grea pentru noi, dar nu avem nimic de pierdut şi suntem apte 100% pentru a da ce-i mai bun. Au o echipă puternică şi cred că au de unde alege pentru meciul din weekend. Noi ne concentrăm pe forţele noastre", a spus jucătoarea de pe locul 74.

În căutarea trecutului

România a suferit o pierdere grea, după ce Simona Halep a anunțat că nu va juca în această întâlnire din cauza accidentării la genunchi, iar Ilie Năstase, aflat pentru prima oară în calitatea de căpitan nejucător, se va baza pe Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig.

"România tot are o echipă foarte puternică, și fără Simona Halep. Bineînțeles că e un avantaj că nu joacă, însă cred că pentru noi e la fel. Trebuie să ne concentrăm pe echipa noastră şi să ne pregătim bine pentru weekend", a spus Yanina Wickmayer pentru DigiSport.

Echipa de Cupa Fed a României vine la întâlnirea cu Belgia, cu multe probleme medicale și  după două înfrângeri, cu Cehia și cu Germania,  și încearcă să regăsească entuziasmul și coeziunea care au adus în 2014 și 2015 șapte victorii consecutive.

Miza confruntării cu Belgia este un baraj: dacă va trece de această întâlnire, România va juca în barajul pentru Grupa Mondială, iar dacă nu, va susține un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială II.

Îmbrăcate de Flipkens

La întâlnirea cu România, jucătoarele din Belgia vor purta echipament conceput de Kirsten Flipkens în colaborare cu firma Deux Belge.

"Era nevoie de o schimbare, de ceva modern. Mă gândeam de ceva vreme la o colecție personală, iar cei de la Deux Belges m-au ajutat. Vrem să avem echipamente minunate cu un concept în spate", a spus Flipkens pentru hln.be.

"România va prezenta o echipă puternică și e favorită, dar pe noi nu ne împiedică nimic să credem în noi și să facem o surpriză"
Kirsten Flipkens

90de lei este prețul unui tichet pentru o zi la întâlnirea dintre România și Belgia și se găsesc și la casele de bilete ale Sălii Polivalente, dar și în rețeaua bilete.ro

România

Căpitan nejucător: Ilie Năstase

Jucătoare Locul WTA Victorii-înfrângeri 2017
Irina Begu 29 WTA 1-4
Monica Niculescu 36 WTA 4-4
Sorana Cîrstea 62 WTA 4-3
Patricia Țig 106 WTA 0-4

Belgia

Căpitan nejucător: Dominique Monami

Jucătoare Locul WTA Victorii-înfrângeri 2017
Yanina Wickmayer 60 WTA 1-2
Kirsten Flipkens 74 WTA 4-4
Elise Mertens 83 WTA 10-2
Maryna Zanevska 123 WTA 4-3

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează