SPORTURI  »  TENIS  »  SPECIAL GSP

SPECIAL GSP În spatele călătoriei unice a lui Corinne Dubreuil » După 20 de ani cu blitz-ul pe Nadal, dezvăluie: „Acea imagine spune totul despre el” + „Îmi lipsește Simona Halep”

Corinne Dubreuil și Rafael Nadal, la finalul lui decembrie, în Kuwait / Sursă foto: Instagram +11   FOTO
Corinne Dubreuil și Rafael Nadal, la finalul lui decembrie, în Kuwait / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 22:15 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 02:12

Corinne Dubreuil, o fotografă freelance care a făcut înconjurul mapamondului în ultimii 30 de ani, surprinzând cu precădere dinamismul, umbrele și estetica de pe terenurile de tenis, povestește cum a ajuns să lanseze un volum de fotografii de peste două kg. și 250 de pagini dedicat lui Rafael Nadal ♦ Si le dezvăluie cititorilor Gazetei că-i simte lipsa Simonei Halep, „una dintre jucătoarele pe care chiar îmi place s-o fotografiez”. 

Artista din Paris, cu o carte de vizită generoasă, călătorește de-o viață la cele mai importante întreceri sportive din lume, însă tenisul e, probabil, cel care i-a stimulat cel mai bine pasiunea. Și care i-a definit reputația de care se bucură astăzi. 

Corinne, sau Coco, e cunoscută îndeajuns de bine și în România, în special de către fanii fideli ai Simonei Halep. Dubreuil a imortalizat momentele definitorii din cariera româncei, finala din 2019 de la Wimbledon sau cea de la Roland Garros, un an mai devreme, stând la loc de cinste.

„Se întoarce!” » După 18 ani, L’Equipe a refăcut o primă pagină memorabilă: reverență pentru unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei
OMAGIU
„Se întoarce!” » După 18 ani, L’Equipe a refăcut o primă pagină memorabilă: reverență pentru unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei

Corinne Dubreuil, de 20 de ani pe urmele lui Rafael Nadal

Dar chiar dacă a surprins milioane de cadre cu mii de sportivi, pe sute de arene din toate colțurile planetei, nimeni altcineva n-a beneficiat de statutul și atenția pe care tenismenul ei favorit, Rafael Nadal, le-a avut în ochii săi. 

Corinne Dubreuil l-a însoțit pe spaniol de la începuturile carierei și până în prezent, iar anul acesta a dus la îndeplinire un vis mai vechi, acela de a developa într-un album unic, lansat în toamnă la Paris, cele mai spectaculoase momente capturate cu Nadal în decurs de 18 ani. 

Corinne Dubreuil și Rafael Nadal, la finalul lui decembrie, în Kuwait / Sursă foto: Instagram
Corinne Dubreuil a fost recompensată cu un premiu în Franța după lansarea cărții / Sursă: Facebook
Corinne Dubreuil a fost recompensată cu un premiu în Franța după lansarea cărții / Sursă: Facebook
Corinne Dubreuil, la o ediție a Roland Garros
Cartea lansată de Corinne Dubreuil
+7 FOTO

Volumul e intitulat „Iconic” și adună laolaltă peste 150 de fotografii de colecție cu marele campion din Manacor, o călătorie grafică la cele mai înalte standarde din adolescența spaniolului si pănă în zilele noastre, cu escale pe cele mai importante scene din cariera acestuia.  

Albumul se întinde pe 256 de pagini și cântărește 2,3 kg. E disponibil în toate librăriile din Franța, la prețul de 59,50€, și poate fi comandat și de pe Amazon. Prefața cărții e scrisă de fosta campioană Amélie Mauresmo, actualul director al Roland Garros. 

Corinne Dubreuil, destăinuiri pentru Gazeta Sporturilor: „A fost dificil să aleg doar 150 de fotografii”

La scurt timp după ce a revenit din Kuwait, unde i-a înmânat personal albumul favoritului său, în timpul săptămânii de pregătire pe care acesta a avut-o la academia sa din Orient, reputata artistă Corinne Dubreuil s-a destăinuit într-un interviu oferit în premieră presei din țara noastră.

- Douăzeci de ani fotografiindu-l pe Nadal in circuit, dar cum v-a venit ideea de a transforma totul într-un album de acest tip?
- Ideea cărții am avut-o cu ceva ani în urmă, cred că în 2012, dar era încă devreme [pe atunci], Nadal încă juca... Apoi am avut șansa să întâlnesc un publisher care era un mare fan al lui Rafa și am decis să facem această carte. S-a întâmplat cu aproximativ un an și jumătate înainte de a reuși să o lansăm. Am vrut să fie un volum care să conțină doar fotografii deosebite, nu ceva care să relateze povestea lui.

- Dintre cele peste 150 de fotografii din carte, care ar fi cele cu o mai mare valoare sentimentală?
- Bineînțeles, a fost dificil să aleg doar 150 de fotografii, dar sunt fericită cu cele pe care am mers. Cred că favorita mea e ultima, cea cu mâinile lui, în alb și negru, ținând trofeul (n.r. - de la Roland Garros). Cred că în acea imagine poți vedea totul, poți vedea cine este Rafael Nadal. Are o semnificație specială pentru mine.

Două dintre imaginile regăsite în volumul de fotografii / Sursă foto: Corinne Dubreuil
Corinne Dubreuil și Rafael Nadal, la finalul lui decembrie, în Kuwait / Sursă foto: Instagram
Corinne Dubreuil a fost recompensată cu un premiu în Franța după lansarea cărții / Sursă: Facebook
Corinne Dubreuil a fost recompensată cu un premiu în Franța după lansarea cărții / Sursă: Facebook
Corinne Dubreuil, la o ediție a Roland Garros
+7 FOTO

- Am văzut ca i-ați înmânat personal cartea în Kuwait. 
- Am fost foarte norocoasă și privilegiată să am șansa de a-i oferi cartea din mână în mână în Kuwait. În ziua în care i-am dat-o, doar am făcut câteva fotografii [împreună]. Apoi, în ziua următoare, l-am rugat să-mi semneze și cartea mea, copia pe care o aveam la mine. 

- Puteți să-mi spuneți care a fost reacția lui? Ce i-ați citit pe chip?
- A avut cuvinte foarte frumoase, eu eram foarte emoționată cu privire la semnătură. Mi-a spus că îi place cu adevărat cartea și că i s-a părut foarte frumoasă.

Corinne Dubreuil îi duce dorul Simonei Halep: „Îmi lipsește, chiar îmi place să o fotografiez”

- În final, n-am cum să nu vă întreb și despre a noastră Simona Halep. Ați avut șansa de a fi prezentă la performanțele sale, aveți o amintire specială de la meciurile ei?
- Referitor la Simona, e una dintre jucătoarele pe care chiar îmi place să le fotografiez. Este impresionantă atât pe teren, cât și în afara lui. Țin minte că, atunci când a câștigat Roland Garros, în 2018, am avut oportunitatea să fac unele fotografii în vestiar. Era foarte, foarte drăguță, foarte bine îmbrăcată, cu o rochie neagră, cu o pereche frumoasă de pantofi. Îmi lipsește pe teren și sper că va reuși să revină la anul pentru Jocurile Olimpice.

Această lucrare excepțională, pe care mi-am imaginat-o ca pe un obiect de artă, reprezintă esența muncii mele fotografice dedicate uneia dintre cele mai mari legende ale sportului: Rafael Nadal. Este rezultatul a 20 de ani petrecuți fotografiindu-l pe toate terenurile de tenis din lume. Am dorit, de-a lungul acestor pagini, să evidențiez estetica, emoția, detaliul gestului, ritualurile care m-au inspirat și care simbolizează, pentru noi toți, acest campion excepțional. Iată perspectiva mea, ca fotograf, în punerea în valoare a acestui sportiv iconic, un omagiu într-o carte de colecție unică în lume.
- Corinne Dubreuil, în deschiderea cărții

Citește și alte știri din tenis:

Novak Djokovic, pe urmele lui Tom Brady » Vrea să joace și după 40 de ani!

Gata de un nou sezon » Jucătoarele și jucătorii de tenis încep anul în Australia + Unde debutează româncele

Angelique Kerber e gata de revenirea în circuit la 35 de ani: „Va fi mai stresant”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează