SPORTURI  »  TENIS  »  OBIECTIV

Novak Djokovic, pe urmele lui Tom Brady » Vrea să joace și după 40 de ani!

Novak Djokovic în finala Cupei Davis Foto Imago
Novak Djokovic în finala Cupei Davis Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 21:20 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 22:06

Liderul ATP, Novak Djokovic, are planuri mari în continuare: speră să-și extindă cariera până după 40 de ani, avându-l drept exemplu pe fostul jucător de fotbal american Tom Brady, retras din activitate în 2023, la 45 de ani

Numărul unu mondial a închis recent încă un sezon excepțional, pe traseul căruia sclipesc trei trofee de Grand Slam, titlul la Turneul Campionilor, finala Davis Cup și câteva recorduri pe care și le-a însușit autoritar.

Aflat la Riyad, unde a susținut un meci demonstrativ al generațiilor contra lui Carlos Alcaraz, 19 ani, Novak Djokovic, 36, a declarat jurnaliștiilor aflați la fața locului că nu are de gând să-și pună prea curând racheta definitiv în husă.

Asta în ciuda faptului că a pierdut azi, la fel ca în finala de la Wimbledon, în fața tânărului spaniol în vârstă de 20 de ani: Alcaraz s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-4, câștigând Riyad Season Tennis Cup.

Novak Djokovic și modelul Brady

Mai mult, Nole a anunțat că își dorește să urmeze exemplul amicului său Tom Brady și să joace dincolo de pragul a 40 de ani.

Americanul a adunat 23 de sezoane în National Football League (NFL), timp în care a triumfat de 7 ori în Super Bowl, întâi cu New England, apoi cu Tampa Bay Buccaneers, și s-a retras în februarie, la 45 de ani și 5 luni.

„Tom Brady este un exemplu extrordinar de campion în sportul său, cu o carieră formidabilă și cu longevitate”, a spus Djokovic, citat de Reuters.

98de titluri ATP a cucerit în carieră Novak Djokovic, dintre care 24 sunt trofee de Mare Șlem

A dedicat mult timp, sute de ore în pregătire, recuperare, pentru a se asigura că fiecare aspect al corpului și minții sale este acoperit astfel încât să poată avea o carieră lungă, de succes”, a explicat sârbul.

Novak Djokovic, pe urmele lui Tom Brady » Vrea să joace și după 40 de ani!
Tom Brady în loja lui Novak Djokovic la Roland Garros, alături de Jelena Djokovic Foto Imago

„Îl cunosc personal, am învățat mult de la el, din exemplul pe care îl oferă. Sper să am și eu o carieră până la 40 de ani și chiar peste”, a avansat cel care are 24 de titluri majore în palmares.

Mă simt grozav în corpul meu acum. Am jucat tenis de înaltă calitate. 2023 a fost unul dintre cele mai bune sezoane ale vieții mele, de ce să mă opresc dacă pot să fiu la un nivel atât de înalt? Voi continua și voi lua an după an, să vedem cât de departe pot merge - Novak Djokovic

Novak Djokovic, laude pentru Alcaraz

Revenind la Alcaraz, liderul ATP i-a prețuit ascensiunea. „Era noastră se apropie de final”, a spus Nole referindu-se la faptul că Federer este deja retras din 2022, iar Nadal va disputa cel mai probabil ultimul său sezon în 2024.

„Există însă Alcaraz, care s-a remarcat foarte clar. Am fost mulțumit cu cele patru meciuri foarte bune pe care le-am jucat anul acesta contra lui.

Novak Djokovic, pe urmele lui Tom Brady » Vrea să joace și după 40 de ani!
Carlos Alcaraz și Novak Djokovic cu trofeele de la Cincinnati Foto Imago

Fiecare partidă a atras mult atenția, au fost multe puncte incredibile, e ceva grozav pentru sportul nostru”, a conchis Djokovic.

El va disputa United Cup, competiție găzduită de Perth și Sydney, cu echipa Serbiei, drept start al sezonului 2024.

Rezumatul semifinalei Djokovic-Alcaraz de la ATP Finals

Citește și: 

Lucrări finalizate la noua „bijuterie” din România » Polivalenta de 23 de milioane de euro arată în stil mare
INAUGURARE
Lucrări finalizate la noua „bijuterie” din România » Polivalenta de 23 de milioane de euro arată în stil mare
De la Larisa Iordache și Estavana Polman la Lindsey Vonn și Max Verstappen, imaginile de Crăciun ale vedetelor sportului
INEDIT
De la Larisa Iordache și Estavana Polman la Lindsey Vonn și Max Verstappen, imaginile de Crăciun ale vedetelor sportului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează