SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Gabriela Ruse, eliminată în turul 1 la Indian Wells » Irina Begu merge mai departe

Gabriela Ruse // foto: Imago
Gabriela Ruse // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 06:58 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 08:55

Gabriela Ruse (23 de ani, locul 92 WTA) a fost eliminată de Alize Cornet (31 de ani, 64 WTA) în turul 1 de la Indian Wells, scor 3-6, 5-7 (5). Ceva mai devreme, Irina Begu (31 de ani, 61 WTA) se calificase în turul 2.

  • Început pe 6 octombrie, Indian Wells se va încheia pe 17 octombrie. Partidele româncelor vor fi live pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport

Calificată pe tabloul principal după ce a trecut de două tururi preliminare, Ruse, care a intrat luna trecută în TOP 100 WTA, a cedat în turul inaugural în fața franțuzoaicei Alize Cornet, jucătoare cu experiență în circuit.

Gabriela Ruse, eliminată de Alize Cornet în turul 1 de la Indian Wells 

Meciul s-a întins pe durata a două ore și 9 minute, setul doi fiind unul istovitor, de aproape o oră și jumătate. Gabriela Ruse a început partida excelent, cu un break, consolidat imediat după de un game câștigat pe propriul serviciu. A urmat o serie de 5 gameuri pierdute de Ruse, care până la finalul primului act a mai câștigat un singur game, stabilind scorul final de 3-6.

Setul doi a fost mult mai disputat, un adevărat festival de break-uri, cu 4 de fiecare parte. Gabriela Ruse a condus cu 5-4 și a avut două șanse de break, implicit de set, pe care le-a ratat. Acestea s-au dovedit decisive în economia jocului, întrucât Alize Cornet a dus setul în tie-break, unde s-a impus. Nu fără emoții însă, pentru că Ruse a salvat 3 mingi de meci.

2 așia reușit Alize Cornet (0 în dreptul Gabrielei), dar și mai multe duble greșeli (11, față de 4 pentru Gabriela)

În turul 2, Alize Cornet o va întâlni pe Leylah Fernandez, finalista de la US Open din acest an. Pentru calificarea pe tabloul principal, Gabriela Ruse va primi 18.155 dolari și 1 punct în clasamentul WTA.

Irina Begu s-a calificat în turul 2 la Indian Wells

Irina Begu, în schimb, a reușit calificarea în turul 2 la Indian Wells. Begu a înfruntat tot o franțuzoaică, pe Fiona Ferro (24 de ani, 83 WTA), pe care a învins-o după două ore și 14 minute de joc, scor 6-2, 7-6 (2). Setul 2 a fost marcat de revenirea incredibilă a Irinei, care a fost condusă cu 2-5, a salvat 4 mingi de set, apoi a dus setul în tie-break, unde s-a impus clar. 

În turul 2, Begu o va înfrunta pe elvețianca Jil Belen Teichmann (24 de ani, 39 WTA).

Gabriela Ruse face pereche cu Simona Halep la Indian Wells

Gabriela Ruse a ieșit din proba de simplu, dar rămâne în competiție la dublu, acolo unde va face echipă cu Simona Halep (30 de ani, locul 17 WTA)

Simona Halep și Gabriela Ruse au primit un wild-card pentru competița de dublu din California și și-au aflat deja adversarele din primul tur. Cele două vor juca împotriva perechii formate din Darija Jurak și Andreja Klepac (Croația / Slovenia), favoritele 7 de la Indian Wells.

Posibil duel rapid între Simona Halep și Emma Răducanu

Marți dimineață a avut loc tragerea la sorți a tabloului de la Indian Wells, competiție la care participă nume importante, printre care Simona Halep (30 ani, 15 WTA) și Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA).

Odată cu eliminarea Gabrielei Ruse, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt reprezentatele României rămase pe tabloul principal, unde se mai află și Emma Răducanu și Bianca Andreescu, jucătoare cu origini românești.

Simona Halep și Emma Răducanu sunt pe aceeași parte de tablou și s-ar putea întâlni în turul III al competiției. Ar fi primul meci între Simona și campioana de la US Open, cea care a recunoscut că Halep este una dintre jucătoarele sale preferate.

Mai multe știri din tenis: 

„Se spune că vitamina D face bine»” » Ce face Aryna Sabalenka în izolare la Indian Wells

Mesajul în limba română al Emmei Răducanu pentru fani » Și-a anunțat prezența la Transylvania Open

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  07 Octombrie 2021, 15:34

Joaca si arata exact ca Simona Halep- de acum cativa ani!De ce totusi nu are(inca), performantele Simonei?Eu cred ca diferenta o fac...banii!Adica Gabriela nu are „staful”necesar pentru o campioana!

dora
dora  •  07 Octombrie 2021, 09:46

Asteptam un tur 2 de la Gabriela Ruse...bine ca macar a ajuns aici, a luat si 31 de puncte si vreo 18.000 de dolari...nu se compara cu Miky Buzarnescu ce participa si castiga modeste turnee ITF europene.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează