SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Încă un meci aprig între Nadal și Kyrgios » Momente incredibile cu australianul în prim-plan

Captură Twitter
Captură Twitter

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2022 07:55 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 17:02

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) a avansat, vineri dimineață, în semifinalele Mastersului de la Indian Wells. Ibericul a trecut în trei seturi de Nick Kyrgios (26 de ani, 132 ATP), la capătul unuia dintre cele mai palpitante meciuri ale anului, câștigat de Rafa cu 7-6(0), 5-7, 6-4, după două ore și 48 minute.

Rivalitatea dintre Kyrgios și Nadal, printre cele mai condimentate din circuit, a produs un nou duel încins, înțesat cu evenimente care de care mai intrigante. Multe dintre ele l-au avut în prim plan - cum altfel? - pe capriciosul jucător australian, montat încă de la început să oprească seria de invincibilitate a spaniolului.

Setul I: Kyrgios, învins la zero în tie-break și penalizat de arbitru

Iar setul inaugural a început pe coordonatele dictate de Kyrgios, mai rapid și mai inspirat în primele game-uri din meci. Nick a încercat să-l copleșească pe Nadal cu asprimea loviturilor sale, dar și cu un serviciu penetrant, care i-a dat mari bătăi de cap ibericului.

Rezultatele s-au văzut imediat pe tabelă: Kyrgios a făcut break și a condus cu 5-3, fiind în postura de a închide setul. Doar că Rafa, care revenise și în precedentele trei meciuri din situații complicate, s-a gândit să-i dea socotelile peste cap efervescentului său adversar. 

Campionul de la Australian Open a fost mai prezent, a început să lovească mai agresiv și a primit și câteva cadouri din partea lui Kyrgios. 5-5, 6-6, iar soarta manșei avea să fie scrisă în tie-break.

Un tie-break în care australianul a clacat pentru întâia oară. Depășit de Nadal în momentele importante, jucătorul de la Antipozi și-a pierdut cumpătul - rachetele sparte n-au lipsit din „meniu”. Condus cu 0-6, Nick a intrat într-o altercație verbală cu un spectator, pe care l-a înjurat chiar în timp ce se pregătea să servească.

Arbitrul Carlos Bernardes nu l-a iertat, acordându-i un punct de penalizare. Setul era adjudecat astfel de Rafa, care n-a pierdut vreun punct în tie-break.

Setul II: Nadal cedează sub presiune, Kyrgios împinge meciul în decisiv 

Kyrgios a reușit, cumva, să-și țină în frâu frustrarea și să nu iasă total din meci. Jucătorul australian, posesor al unui wild-card, a continuat să-l „bombardeze” pe Nadal, stopând rapid fiecare încercare a ibericului de a face break.

La conducere în setul secund, Kyrgios a pus din ce în ce mai multă presiune pe Rafa, al cărui serviciu a cedat la 5-6. Un game modest al spaniolului a fost abordat fără milă de Nick, care a închis manșa la fileu, declanșând isteria în tribune.

Setul III: Nadal rezistă eroic, câștigă al 19-lea meci consecutiv

Entuziasmul l-a mai ținut pe Kyrgios și în primele game-uri din decisiv. Australianul a deschis cu serviciul, apoi a ratat doua mingi de break, salvate magistral de iberic cu serviciul.

Aveau să fie unicele oportunități ale lui Kyrgios din setul trei. Asta fiindcă Nadal și-a demonstrat încă o dată măiestria exact când conta cel mai mult. Rafa a făcut un pas în față, mutând presiunea în celălalt teren. Kyrgios a salvat cu serviciul primele mingi de break ale spaniolului, dar a capotat apoi la 3-3, când i-a oferit game-ul cadou cu o dublă greșeală. 

Nick s-a plâns din nou de zgomotul din tribune, s-a certat încă o dată cu arbitrul de scaun și a cedat definitiv inițiativa. Nadal nu a mai clipit și a închis setul la patru, bifând cea de-a șasea victorie din nouă meciuri cu Kyrgios, dar și succesul #19 din 2022.

Cu trei titluri deja anul acesta, Nadal îl așteaptă în semifinale pe compatriotul Carlos Alcaraz, cel care l-a învins pe Cameron Norrie, campionul en-titre de la Indian Wells, scor 6-4, 6-3.

Kyrgios l-a ocolit pe Nadal, dar și-a găsit alți clienți

Dacă în trecut l-a „înțepat” pe Nadal și și-a declarat public antipatia față de iberic, australianul nu s-a mai implicat în niciun clinci cu adversarul său. Cei doi s-au salutat larg la final, Kyrgios felicitându-l pe spaniol pentru victorie. 

Totuși, Nick a avut alte „meciuri”: cu arbitrul Carlos Bernardes, cu publicul gălăgios și cu propriile rachete. El a mai distrus una la câteva secunde după ce a dat mâna cu Nadal, fiind la un pas să lovească un copil de mingi.

Citește și alte știri din tenis:

Ce urmează pentru Simona Halep la Indian Wells: duel cu noul număr 2 WTA » „Mă aștept la o luptă grea”
INDIAN WELLS
Ce urmează pentru Simona Halep la Indian Wells: duel cu noul număr 2 WTA » „Mă aștept la o luptă grea”
Câte puncte și câți bani i-a adus Simonei Halep calificarea în semifinalele Indian Wells: „Sunt aproape de cel mai bun nivel”
INDIAN WELLS
Câte puncte și câți bani i-a adus Simonei Halep calificarea în semifinalele Indian Wells: „Sunt aproape de cel mai bun nivel”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  18 Martie 2022, 11:02

...cel mai mare si spectaculos jucator de tenis al tuturor timpurilor ...Nick Kirgios...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează