SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Înfrîngere dureroasă! » Sorana Cîrstea s-a oprit în turul al treilea la Australian Open

Sorana Cîrstea a avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul meciului.
Sorana Cîrstea a avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul meciului.

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2012 22:48

Românca a pierdut cu 7-6(6), 0-6, 2-6 în faţa italiencei Sara Errani, dar a jucat ultimele două seturi chinuită de probleme la spate. CLICK AICI PENTRU A VEDEA TOATE REZULTATELE DE LA MELBOURNE!

Sorana Cîrstea vorbeşte cu ziariştii australieni. Vorbeşte, iar durerea e cu ea. Durerea înfrîngerii, dar mai ales cea de la spate. "În setul al doilea, la 2-0 am simţit cum ceva a pocnit, iar durerea mi-a coborît pe picior", spune printre grimase Sorana. Pînă în acel moment ea reuşise să joace agresiv, să o uimească pe Sara Errani cu loviturile sale, să facă în aşa fel încît reverul să funcţioneze incredibil, iar dreapta să trimită mingi accelerate. Cîştigase primul set la tie-break după o încleştare teribilă cu italianca. O oră şi şapte minute s-au duelat cele două pentru primul set. 7-6(8) pentru Sorana şi mai avea nevoie de un singur set pentru a ajunge în "optimi".

Căderea
Peste 28 de minute a intrat doctorul pe teren. Setul al doilea era deja cîştigat de Errani, dar se vedea că pe partea de teren a Soranei ceva nu e în regulă. N-a reuşit nici un game. "Mi-a fost foarte greu să servesc şi să fac anumite mişcări", a spus românca.
Pe faţă se vedea suferinţa. Masaj, pastile, durere, cam aşa au fost minutele dinaintea setului decisiv. A avut minge de break chiar în primul game, dar n-a reuşit să profite, lucru pe care l-a făcut italianca imediat pe serviciul Soranei. Şi seria Sarei mergea înainte, zece game-uri consecutive. Cîrstea a întrerupt-o la 4-0, cînd a reuşit să îi confişte serviciul. Printre îngrijiri medicale, Sorana găsea puterea să se încurajeze singură. "Haide, haide! Trage de tine!", striga ea pe Terenul 2 de la Melbourne.

A reuşit să amîne finalul, cînd a cîştigat pe serviciul italiencei la 5-1, dar în următorul game, deşi a salvat două mingi de meci pe propriul serviciu, Sorana a cedat. 6-7(6), 6-0, 6-2 pentru Errani după două ore şi 27 minute de joc. "Am o problemă la unul dintre discurile lombare. Ceva e inflamat, trebuie să mai fac nişte investigaţii", a spus românca. Finalul a fost unul dureros, dar Sorana are lucruri frumoase de care să-şi aducă aminte. De pe 6 februarie o ia de la capăt, în turneul de la Pattaya City.

"A fost un turneu bun, sînt multe lucruri pozitive pe care le iau cu mine. Primul meci a fost bun, în al doilea am luptat ca să cîştig, iar în al treilea nu am reuşit să am consistenţă" (Sorana Cîrstea)

Nemuritorul
Lleyton Hewitt s-a calificat ieri în optimi de finală, după ce a făcut un meci memorabil în faţa lui Milos Raonic, al 23-lea favorit. Australianul în vîrstă de 30 de ani a trecut de canadianul de 21 de ani cu 4-6, 6-3, 7-6(5), 6-3. "Nu am pornit în turneu cu prea multe speranţe, îmi doream să rezist măcar în primul meci, nu puteam privi mai departe", a spus fostul lider mondial. Lucrurile se complică pentru Hewitt, care-l va întîlni în runda următoare pe nimeni altul decît Novak Djokovici, actualul lider mondial.

Dublu impact
Monica Niculescu şi Irina Begu s-au calificat ieri în optimile de finală ale tabloului de dublu, după ce au trecut de perechea Natalie Grandin/Vladimira Uhlirova cu 6-1, 4-6, 6-3. Ele se vor lupta pentru un loc în "sferturi" cu perechea rusă Nadia Petrova/Maria Kirilenko. La masculin,Victor Hănescu/Olivier Rochus au fost învinşi cu 6-4, 6-4 de Ricardo Mello/Joao Souza. Cei doi brazilieni vor fi adversarii din "optimi" ai perechii Horia Tecău/Robert Lindstedt. Horia a reuşit să se califice alături de americanca Bethanie Mattek-Snads în turul al doilea la dublu mixt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
riccardo1966
riccardo1966  •  22 Ianuarie 2012, 11:20

Macar a incercat... Oricum santem MICI in lumea tenisului. Ca sa nu mai vb de cel masculin....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează