SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Într-un picior » Început împiedicat al României în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup: Irina Begu a pierdut primul meci

Irina Begu avea, înaintea meciului de ieri, 10 victorii şi 6 înfrîngeri în patru întîlniri de Cupa Fed // Foto: Cristi Preda
Irina Begu avea, înaintea meciului de ieri, 10 victorii şi 6 înfrîngeri în patru întîlniri de Cupa Fed // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 19 aprilie 2015 00:00

Irinei Begu i-au lipsit două game-uri pentru a aduce un punct echipei "tricolore". În loc de asta, a făcut crampe la gambă şi a terminat meciul cu Abanda într-un picior.

Părea un succes la îndemînă. Atunci cînd ai de o parte a fileului pe numărul 33 mondial, iar de cealaltă pe a 260-a jucătoare a lumii, senzaţia de decalaj e prezentă. Numai că e greu să existe certitudini într-o luptă în care nu e vorba numai de încrucişat săbii. Sau rachete.

Irina Begu, mai experimentată, mai completă, mai puternică, a întîlnit-o aseară pe puştoaica în vîrstă de 18 ani Françoise Abanda. O jucătoare înaltă, cu o forţă deosebită, cu explozie în lovitura de dreapta şi cu o nevoie de mai multă ordine în apariţia ei pe teren.

Begu a recuperat rapid un start tremurat de meci, 0-2, iar în faimosul game 7 a făcut break-ul, apoi a închis setul cu un 6-4 logic. A găsit bine traseele loviturilor cîştigătoare, şi-a pus în valoare forehand-ul, iar în lung de linie a suprins cu execuţiile plate, imbatabile. De partea cealaltă, Abanda a impresionat cu prezenţa ei fizică şi cu energia pe care o poate elibera, nu şi cu precizia sau iuţeala deplasării.

Coşmarul din muşchi

Apoi, în actul secund, s-a mers cap la cap, Irina nemaiputînd să frîngă barajul serviciului canadiencei. Au apărut, în schimb, probleme pentru ea. Dureri în gamba stîngă, întîi sîcîitoare, apoi tot mai apăsate. Abanda a servit pentru set la 5-3, românca a revenit la 5-5, dar a cedat pe final în faţa unei adversare căreia îi creşteau tot mai întinse aripi de încredere, 5-7.

Ce ghinion apoi! Begu, după tot efortul de a încerca să închidă meciul în setul al doilea, a pornit excelent decisivul: 2-0. La un moment dat însă, la capătul unui schimb încins de mingi, Irina s-a lăsat pe piciorul stîng, fulgerată de durere.

Ce a urmat a fost o zbatere, o luptă uneori surdă, alteori sclipitoare, cu adversara, cu suferinţa, cu senzaţia că muşchii n-o ascultă. Abanda s-a dus iar la 5-3, Begu s-a apropiat la 5-4, dar n-a putut mai mult.

Finalul a prins-o pe româncă spărgîndu-şi racheta, iar pe adversară sărind la fel ca Serena Williams după victoria la US Open 2014. Iar România a pornit întîlnirea nu cu 1-0, cum părea logic, ci cu 0-1.

În dubiu

Irina Begu ar putea să nu evolueze azi, dacă problemele fizice persistă. "Nu a fost nimic grav, doar o contractură pe care am simțit-o în timpul setului al doilea și am crezut că pot închide meciul fără prea multă durere. A fost însă mai rău în setul în al treilea, dar nu din această cauză am pierdut. Ea a jucat foarte bine", a spus Irina pentru DolceSport.

Ea a mai spus că a simțit căldura publicului român și îi pare rău că nu a putut fi ea cea care a pus primul punct în dreptul României.

159 de minute adică două ore şi 39 de minute a durat disputa dintre Irina Begu şi Françoise Abanda

107 punctea adunat canadianca în meci, tot atîtea a reuşit şi Begu, egalitate perfectă

31 de lovituricîştigătoare a izbutit Irina, faţă de 22 ale adversarei, dar a avut şi mai multe erori neforţate, 59 în comparaţie cu 53

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
idi53
idi53  •  19 Aprilie 2015, 16:48

Totusi e o diferenta prea mare de 227 locuri intre ea si Abandasi normal ar fi trebuit sa o bata si intr-un picior fara prea mari probleme!Noroc cu surpriza Alexandra care ne tine in meci!

cainelup
cainelup  •  19 Aprilie 2015, 12:21

*** refuza constant echipa Romaniei. Poate s-o mai gasi de-acum vreun papagal sa se creada mandru de "compatrioata" asta de 2 lei !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

benaflek
benaflek  •  19 Aprilie 2015, 10:16

de la voodoo i se trage.si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close