SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” » Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 12:42 / Actualizat duminica, 17 martie 2024 15:00

Ion Țiriac (84 de ani) este unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste un miliard de euro. Afaceristul a vorbit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” despre banii pe care-i are, despre avioane și piloți și a transmis și un mesaj clar tuturor.

Conform presei internaționale, fostul mare tenismen ar avea o avere estimată la 1,75 miliarde de euro, sumă calculată din cele aproape 50 de companii private din domeniile comerțului auto, imobiliarelor, serviciilor financiare, operațiunilor de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție.

Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Ceea ce este absolut greșit, după ce îi ai. Să măsori în bani după ce-i ai nu te ajută la absolut nimic”, și-a început omul de afaceri discursul în cadrul emisiunii.

„Cămașa asta n-o iau cu mine... Nu e macabru, asta e realitatea!”

Țiriac a făcut o paralelă cu averea lui Steve Jobs, preşedinte al Consiliului de Administratie al Apple, care a murit de cancer în 2011, la doar 56 de ani. El avea o avere de 14 miliarde de dolari!

„Ajung la Steve Jobs! Mă uit la camera asta cu patru pereți și-mi spun ăștia că o să mor. Ce-am făcut în viața asta? Mulți îmi zic că am făcut mult, mult de tot. Dar n-aș mai face la fel.

N-am avut timp pentru familie, pentru prieteni și-mi spun că nici cămașa asta n-o mai iau cu mine mâine. Ăsta este rezultatul! Nu este macabru, asta este realitatea!”, a explicat omul de afaceri.

Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” a fost nominalizată de Asociația Internațională a Presei Sportive la „AIPS Sport Media Awards 2023”
MEDIA
Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” a fost nominalizată de Asociația Internațională a Presei Sportive la „AIPS Sport Media Awards 2023”

„Am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă”

Țiriac a continua și-a spus: „Bogăția, sărăcia... Niște noțiuni pe care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă n-am văzut! Iar cei care nu pot să pună mâna pe-o mătură, aia e treaba lor!”.

Și-a dat un exemplu din propria carieră: „Eu n-am plecat de la mătură, dar am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă. De fiecare dată când organizam Cupa Davis și-aveam și respectabila vârstă de 40 de ani. Și puneam singur mocheta. Cum o făceam eu nu făcea nimeni. Iar dacă nu făceam eu, nu ieșea ca lumea”.

Pilotez și încă cum! Totdeauna pilotez în partea stângă, căpitan. Copilotul în partea dreaptă. Trebuie să ai copilot pentru că nu este avion de single pilot. Am două jet-uri de doi sau trei piloți.

Ion Țiriac, fost jucător de tenis

Citește și:

Ion Țiriac a plecat la vânătoare pe ruta Noua Zeelandă - Namibia: „O treabă foarte nepopulară, dar cerbul ăsta s-ar putea să fie un record mondial!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac a plecat la vânătoare pe ruta Noua Zeelandă - Namibia: „O treabă foarte nepopulară, dar cerbul ăsta s-ar putea să fie un record mondial!”
Ion Țiriac avertizează că Halep nu ar trebui să intre pe teren la Miami: „Când m-a ascultat, domnișoara Simona a făcut bingo!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac avertizează că Halep nu ar trebui să intre pe teren la Miami: „Când m-a ascultat, domnișoara Simona a făcut bingo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
zorrozabal
zorrozabal  •  19 Martie 2024, 11:32

Pai unde sa-i vada Janos baci?Ca el umbla numai printre d-aia cu conturi babane!Ia sa mearga in satele din sudul și din estul țarii!Ca o sa vada destui!

zb59
zb59  •  17 Martie 2024, 21:52

Cat de ipocrit este *** asta! Cica daca nu punea el mocheta nu era bine!? Iar el nu poate fi decat pilot! Cine ar avea curajul sa zboare intr-un avion pilotat de *** fara un copilot adevarat!?:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  17 Martie 2024, 19:28
Postat de VanBasten2000 pe 17 Martie 2024, 18:27

Iti urmez sfatul si privesc orice situatie din perspectiva asta: Ce ar gandi Ion despre cutare situatie, cutare persoana? 7k daune morale...hmm, e ca si cum Laurette ar fi obtinut niste bilete dus-intors la o cursa Ryanair.

Pai vezi ca știi??? Bastenitos is getting smarter by the minute!!! Si nici n'a 3buit sa mănânce fosforul din chibrituri ca ardelenii. In plus: “The truth of the matter is that you always know the right thing to do. The hard part is doing it.” ~ General Nea Ion Tiriac. Asa merge spălarea pre mâini Bastenitos, o măsura higienica, plăcuta si necesara, nu numai pentru politicieni, dar si pentru loretele lui Nea Tiri.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează