SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

EXCLUSIV Ion Țiriac, la prima apariție după ce Halep a scăpat de suspendare: „O singură greșeală a făcut Simona!” + „Au scăldat-o, au dres-o! Ei sunt vinovații”

Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu” +37   FOTO
Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 13:32 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 23:20

În studioul GSP, prezent pentru o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, fostul jucător de tenis Ion Țiriac (84 de ani) a comentat situația Simonei Halep (32). Marți, Tribunalul de Arbitraj Sportiv, TAS, i-a redus suspendarea Simonei pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni!

Simona Halep a primit, marți, o veste extraordinară: suspendarea de 4 ani dictată de tribunalul londonez Sport Resolutions a fost întoarsă la TAS, tăiată la numai 9 luni, astfel că dubla câștigătoare de Grand Slam poate reveni în orice moment în circuit!

„Un zâmbet cum nu mai văzuse vreodată” » Detalii din interior despre ziua cea mare a Simonei Halep: „Știa că avea să vină marți verdictul”
HALEP, VICTORIE LA TAS
„Un zâmbet cum nu mai văzuse vreodată” » Detalii din interior despre ziua cea mare a Simonei Halep: „Știa că avea să vină marți verdictul”

Ion Țiriac, om care i-a urmărit cariera Simonei îndeaproape, nu era încrezător că TAS va schimba radical soarta Simonei. La începutul anului, el afirma: „Mă îndoiesc că TAS-ul face foarte mult, ăia care au hotărât știu ce au hotărât”.

Acum că judecătorii de la Lausanne s-au pronunțat, Ion Țiriac a revenit cu o serie nouă de declarații, în exclusivitate pentru GSP.ro, prima lui poziție publică pe acest subiect. Totul într-o ediție specială a emisiunii lui Ovidiu Ioanițoaia, care va fi difuzată ulterior.

Ion Țiriac, în studioul GSP.ro, despre Simona Halep: „Nu mă așteptam să fie atât de corecți și drastici!”

„Domne, eu nu mă așteptam la asta! Dintr-o singură rațiune, iar dumneata o știi mai bine decât mine: Sydney. Acolo, adu-ți aminte, am demonstrat cu acte în regulă că situația Andreei Răducan a fost o făcătură. Proba ei, exact ca proba de sânge a lui Halep, a fost manipulată într-un fel sau altul, sau greșită. Așa că nu aveam prea multă încredere.

Să fiu sincer, Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am greșit și nu am avut încredere! Nu mă așteptam să fie atât de corecți, de drastici acolo.

Halep nu a fost dopată, drogată. S-a întâmplat dintr-un produs oarecum manipulat. Au spus că neglijența e vina ei. Mă îndoiesc că e vina ei. Imaginați-vă altă treabă:

Joacă Halep. După două-trei ore este 6-6 în setul 3, sunt în tie-break. În tie-break, 3-3. Terenul se schimbă după 6 puncte, jucătoarea merge să-și ia sticla să bea apă. Zice: «Hop, stop! Vă rog să chemați laboratorul, să vină cineva să controleze dacă sticla asta este pură, curată, cu apă sau cu compot»”, a spus Țiriac în prima fază.

+33 FOTO

Ion Țiriac, la Prietenii lui Ovidiu: „Asta a fost singura greșeală pe care a făcut-o Simona Halep”

Țiriac consideră că „singura greșeală” a Simonei Halep a fost că aceasta și-ar fi protejat echipa, îndeosebi pe antrenorul Patrick Mouratoglou. Candice Gohier, fizioterapeută la Academia Mouratoglou, și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică din cadrul Academiei, sunt cei care i-au recomandat Simonei să ia acel supliment. Ulterior, Mouratoglou a aprobat recomandarea.

„Domnișoara Halep, dumneata nu aveai multe de spus aici în prima zi. «Vă rog frumos să vedeți, echipă pe care o plătesc, de unde și ce ingrediente vin. Am fost negativă 29 și ceva de ani, am fost și acum 3 zile. Îmi spun că sunt pozitivă astăzi. Întrebați-i pe ei!». Asta a fost singura greșeală pe care a făcut-o Halep: «De echipa mea nu se atinge nimeni».

Era o treabă simplă, te duceai cu toți avocații la echipă. Echipa a recunoscut după 6-8 luni, prea târziu. Mortul e mort. Au scăldat-o, au dres-o. Echipa demonstra în acel moment că acel produs a fost încurcat.

Pe de altă parte, Halep a fost pozitivă. Legea am făcut-o eu, în '99, când m-a trimis Samaranch (n.r. - fostul președinte de la Comitetul Internațional Olimpic) cu alți 5, șeful Coca-Cola, IMG, Philips, toți partenerii mari ai CIO, să facem o organizație și să scăpăm de problema dopingului. Am fost foarte direct, am spus: «Nu, nu! Pozitiv e pozitiv».

Chit că 5 te țin de gât și al șaselea îți bagă ceva, ești pozitiv! Singurul lucru este ca apoi să explici cum ai ajuns pozitiv. Dacă nu știi, gândește-te și spune cum și-ar putea da seama alții cum ai ajuns pozitiv. Dar 99% dintre cei pozitivi știu bine de ce sunt. Atunci legea trebuia să fie mult mai drastică pentru pozitivii reali. WADA își face treaba ca lumea. Singura treabă este ce faci cu cei care nu își fac treaba ca lumea?

Acum, vinovații, că aici ajungem. Cine sunt vinovații? Halep nu e! Mai mult decât atât, lumea spune că a fost pozitivă, dar din neglijență. Păi, Halep nu a putut să fie neglijentă în acel moment. Cineva i-a dat asta (n.r. - suplimentul). Cine i-a dat asta? Echipa care răspunde de ea!”, a încheiat fostul jucător de tenis.

VIDEO. Raul Rusescu dezvăluie ce ar face dacă ar fi Simona Halep

Tot despre Simona Halep:

Izbucnire în direct: „Domnule Mouratoglou, de ce ești liber?! Tu de ce nu plătești?!”
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Izbucnire în direct: „Domnule Mouratoglou, de ce ești liber?! Tu de ce nu plătești?!”
Organizația lui Djokovic, mesaj dur după victoria Simonei Halep de la TAS: „A pierdut bani și a suferit daune care nu pot fi reparate”
HALEP, VICTORIE LA TAS
Organizația lui Djokovic, mesaj dur după victoria Simonei Halep de la TAS: „A pierdut bani și a suferit daune care nu pot fi reparate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
cipinho79
cipinho79  •  07 Martie 2024, 11:33
Postat de stefg pe 06 Martie 2024, 21:14

Legea zice ca sportivul, si numai el, este responsabil pentru ceea ce consuma. Nu putea sa mearga Simona la tribunal si sa arate cu degetul spre altii, pentru ca era responsabilitatea ei. Ea a ales echipa si in cine are incredere, ea suporta consecințele.

in teorie asa este, dar in realitate era cam greu sa faca asta fiindca Simona a abia ce incepuse o colaborare full time cu un fel de Dumnezeu al antrenorilor in tenis si intregul lui staff, care se presupune ca e 100% profesionist, si prin definitie include si verificarea tuturor suplimentleor prescrise. bine Simona putea sa fie precauta si sa pastreze legatura cu Teo Cercel si sa verifice underground tot ce i se da, insa nu stiu cati s-ar fi gandit la asta. altfel Simona chiar nu are nicio vina, n-avea cum sa ceara confirmari noului ei staff, e ca si cum ai intreba chirurgul inainte de operatie daca s-a spalat pe maini

VanBasten2000
VanBasten2000  •  07 Martie 2024, 10:58
Postat de VardyParty pe 06 Martie 2024, 22:44

Ei, așa am crezut şi eu. Când colo; ce sā vezi? Încerc și eu un e-mail, ca băieții, la Laurette. Vine raspunsu’ rapid: “Vardy, nesimțitule, cine te crezi tu bā; Nea Țiri???” Zic, “Stai sa vezi, ca am făcut cura aia de Phaal…” “Ce phaal, bǎi nesimțitule? Tu ştii cât de phaalnic e Nea Țiri??” Spun drept, Bastenitos, nu m-am simțit bine deloc. Da’ deloc. Şi mai şi copiasem şi toate strategiile lui Ronaldo. Degeaba, Bastenitos, degeaba.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

monika.
monika.  •  07 Martie 2024, 03:28

Nu, domnule jurnalist. Greseala este dopajul. Sportivii il pot evita usor, daca vor. Se stie ca e greu de depistat, sunt substante cu timp de injumatatire scurt. Nu se descopera vitamina D sau sedative, ci unele care ii ajuta semnificativ. Odata prinsi, unii recunosc, majoritatea nu , inventand scuze. Ramane, insa, eticheta de dopat, de trisor, de “ asa nu”, esti descalificat, o rusine.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează