SPORTURI  »  TENIS  »  ATP GENEVA

Medvedev a primit un wild card la turneul lui Ion Țiriac, după ce miliardarul român a luat apărarea sportivilor ruși

Daniil Medvedev/ foto Imago Images
Daniil Medvedev/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 15:56 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 16:44

Daniil Medvedev (26 de ani, 2 ATP) a primit un wild card și va participa la turneul ATP de la Geneva, al cărui coproprietar este Ion Țiriac.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al turneului din Elveția, care se va desfășura în perioada 14-21 mai. Competiția de la Geneva va fi ultima pentru Medvedev, înaintea debutului la Roland Garros (16 mai - 5 iunie).

Ce poate schimba Simona Halep la 30 de ani? Detaliile remarcate de Luminița Paul la noua colaborare, cu Patrick Mouratoglou
ANALIZĂ
Ce poate schimba Simona Halep la 30 de ani? Detaliile remarcate de Luminița Paul la noua colaborare, cu Patrick Mouratoglou

Daniil Medvedev, wild card la turneul lui Țiriac

„Primul dintre cele 3 wild carduri a fost acordat lui Daniil Medvedev. Numărul doi mondial se întoarce pe teren, la Geneva, după ce luna trecută a suferit o operație de hernie. Turneul Gonet Geneva Open se va desfășura între 14 și 21 mai, pe terenurile TC Geneve și Parc des Eaux-Vives.

Finalist în acest an la Australian Open împotriva lui Rafael Nadal într-un meci care va intra în istorie, rusul a devenit pe 22 februarie al 27-lea număr 1 mondial din istorie. Daniil Medvedev are 26 de ani și are 13 titluri la activ. El este câștigător de Grand Slam de la succesul de anul trecut de la US Open. Înainte de triumful de la New York, el a câștigat Mastersul din 2020 de la Londra.

Cu Daniil Medvedev, campionul în exercițiu Casper Ruud (23 de ani, 7 ATP) și finalistul din 2021, Denis Shapovalov (23 de ani, 16 ATP), Gonet Geneva Open va prezenta trei dintre cei mai emblematici jucători din noua generație. Dominic Thiem, un alt câștigător al US Open, va fi, de asemenea, prezent pe Parc des Eaux-Vives. În plus, organizatorii speră să atragă alți doi jucători de top în zilele următoare”, se arată în comunicatul oficial emis de organizatorii turneului de la Geneva.

Ce spune Ion Țiriac după interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon

Ion Țiriac (83 de ani) a comentat decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon, de a interzice prezența sportivilor din Rusia și din Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina. Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie.

„Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război. Este o greșeală! Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși.

Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un «wild card» la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună. Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis.

Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional ”, a spus Ion Țiriac, potrivit Prosport.

Citește și alte știri din tenis:

Ion Țiriac, despre sacrificiul arătat pe teren de Rafael Nadal: „Mi-e foarte teamă să nu moară pe teren!”

„Am făcut abuz de droguri și de alcool, îmi uram viața. Am ajuns la automutilare” » Kyrgios, mărturisiri cutremurătoare despre cea mai dificilă perioadă trăită

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
109416845072369
Ioan Ghencea  •  07 Mai 2022, 14:19

Are dreptate 100% Bravo ...Sportul nu are legatura cu politica .

contrabas3
contrabas3  •  06 Mai 2022, 19:10
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 06 Mai 2022, 18:01

Poti sa-i iei si acasa la tine Nene Ioan! Nu are nimeni nimic cu tine.

Rusofobule, ești în aceeași categorie cu cei care urăsc rromii, mexicanii, afro-americanii, evreii, ungurii și oamenii de orice culoare sau nație.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  06 Mai 2022, 18:01

Poti sa-i iei si acasa la tine Nene Ioan! Nu are nimeni nimic cu tine.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează