SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Irina Begu, amendată drastic după ce a fost aproape să lovească un copil cu racheta la Roland Garros

Irina Begu
Foto: Imago
Irina Begu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 mai 2022 18:02 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 18:47

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a primit o amendă drastică după incidentul din meciul cu Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA), terminat cu scorul de 6-7, 6-3, 6-4.

În setul decisiv, în momentul în care era condusă cu 0-2, românca a izbit racheta de pământ, aceasta ricoșând în tribuna din spatele arbitrului de scaun și a fost aproape să lovească un copil. Partida a fost întreruptă cinci minute, iar Irina a fost iertată și a putut continua meciul.

Chiar dacă a scăpat de descalificare, Begu nu a fost iertată de organizatorii turneului de la Roland Garros. Irina a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru gestul său

„Liderul amenzilor, așa cum era de așteptat, este Irina-Camelia Begu, care a fost sancționată cu 10.000 de dolari pentru că și-a aruncat racheta și a lovit un copil în tribune (n.r. - nu l-a lovit, doar l-a speriat)”, a anunțat pe twitter jurnalistul Ben Rothenberg.

135.000 de euroa încasat Begu pentru calificarea în turul 3

Irina Begu, prima reacție după scandalul de la Roland Garros: „E jenant”

În timpul conferinței de presă susținută după victoria cu Alexandrova, Begu a primit mai multe întrebări legate de incident. Sportiva din România a răspuns în prima instanță, apoi a încercat să le evite.

„E un moment jenant pentru mine, nu vreau să discut foarte mult despre asta. Vreau doar să îmi prezint scuzele. Este prima dată când fac așa ceva în carieră. Regret, mă simt îngrozitor. Îmi pare rău, altceva nu pot spune. Repet, e un moment jenant. Nu am vrut să lovesc pe nimeni cu racheta.

Știți cum este, se întâmplă să o arunci pe zgură, dar nu te aștepți să zboare atât de mult. Vreau să uit acest moment”, a spus Begu, într-o conferință de presă.

Unul dintre jurnaliștii prezenți la conferință a insistat cu o întrebare spre incident. Begu a replicat: „Din nou, putem să trecem peste asta? Pentru că voi oferi același răspuns. Îmi pare rău și asta e tot”.

Citește alte știri din tenis:

Simona Halep, lăudată după ce a spus că a suferit un atac de panică: „O mișcare bună din partea ei, poate avea un impact pozitiv asupra altora”
ROLAND GARROS
Simona Halep, lăudată după ce a spus că a suferit un atac de panică: „O mișcare bună din partea ei, poate avea un impact pozitiv asupra altora”
Fanii tenisului s-au revoltat după decizia în cazul Irinei Begu la Roland Garros: „Trebuia descalificată! O urăsc!”
ROLAND GARROS
Fanii tenisului s-au revoltat după decizia în cazul Irinei Begu la Roland Garros: „Trebuia descalificată! O urăsc!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Beatrice1
Beatrice1  •  28 Mai 2022, 08:28

Este rusinos! Putea fi exclus din turneu conform regulementului.

Beatrice1
Beatrice1  •  28 Mai 2022, 08:18
Postat de muzica pe 28 Mai 2022, 01:55

Sunt convins ca Irina n-a facut cu intentia ca racheta sa zboare in public! Multi jucatori de tenis,dau cu racheta de pamant,in urma unor nereusite !Si-a cerut scuze,in tribuna,la conferinta de presa si va plati amenda de 1o ooo €!

La Halep este o obisnuinta!

Beatrice1
Beatrice1  •  28 Mai 2022, 08:17

Este rusinos!Putea fii exclusa din turneu conform regulementului.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează