SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep, lăudată după ce a spus că a suferit un atac de panică: „O mișcare bună din partea ei, poate avea un impact pozitiv asupra altora”

Simona Halep
Foto: Imago
Simona Halep Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 mai 2022 17:18 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 18:14

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. La finalul partidei, sportiva din România a acuzat un atac de panică în timpul setului secund.

Am avut un atac de panică. Nu am știut cum să gestionez situația, pentru că nu mi se întâmplă foarte des. Nu m-am mai putut concentra, nu am mai avut aceeași coordonare pe teren”, a fost declarația Simonei. 

Mesaj amplu transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros: „Nu vreau să fiu dramatică. Scriu aceste cuvinte pentru toţi cei cărora le pasă”
ROLAND GARROS
Mesaj amplu transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros: „Nu vreau să fiu dramatică. Scriu aceste cuvinte pentru toţi cei cărora le pasă”

Tim Henman și Mats Wilander, foști mari tenismeni, au lăudat inițiativa lui Halep de a vorbi despre incidentul din timpul setului secund.

„În primul rând, nu ne dorim să se întâmple, este foarte nefericit că se întâmplă. Dar cred că este atât de curajos și atât de onest din partea Simonei să vină și să vorbească despre ce i s-a întâmplat, pentru că simt că asta poate avea un impact pozitiv asupra altora, dacă se luptă cu o problemă de sănătate mintală, să aibă curajul să vorbească despre asta și să ceară ajutor. 

Simona este aici de mulți ani, a câștigat titluri importante, așa că asta arată că i se poate întâmpla oricui. Mi s-a părut uimitor, cu adevărat elegant, după o înfrângere foarte dificilă, în circumstanțe dificile, să iasă și să vorbească despre asta”, a declarat Tim Henman potrivit eurosport.

Mats Wilander: „A fost o mișcare bună din partea ei să iasă și să explice ce s-a întâmplat”

„Au fost momente înfricoșătoare pentru ea. Nu știi ce se întâmplă. A fost o mișcare bună din partea ei să iasă și să explice ce s-a întâmplat: «Sunt zâmbitoare și sunt pregătită să continui». Deci, aceasta este o mișcare strălucită de PR, de asemenea, pentru a le arăta adversarilor ei că este ceva ce nu a mai experimentat până acum”, a completat și Wilander.

Citește alte știri din tenis:

Măsura luată de organizatorii Roland Garros, după incidentul provocat de Irina Begu
ROLAND GARROS
Măsura luată de organizatorii Roland Garros, după incidentul provocat de Irina Begu
Patrick Mouratoglou își asumă înfrângerea Simonei Halep: „Trebuie să recunosc când nu fac o treabă suficient de bună, responsabilitatea e a mea”
ROLAND GARROS
Patrick Mouratoglou își asumă înfrângerea Simonei Halep: „Trebuie să recunosc când nu fac o treabă suficient de bună, responsabilitatea e a mea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Beatrice1
Beatrice1  •  28 Mai 2022, 09:09

Nu inteleg,de ce este bolnava mai mereu,cand pierde o partida??Nu este rusinos si nu trebuie sa se scuze,sportul este o competitie in care rezultatele alterneaza: castigi, pierzi,egalitate...A jucat slab,foarte slab si atata tot.Probabil ca metoda Moratouglu este incompatibila cu antrenamentele sale facute in ultimii 10 ani.Nu trebuia sa schimbe in ultimii ani de atata ori antrenorii.Acum ambitiile sale sunt mai mari decat posibilitatiile.Trebuie sa accepte,ca a trecut vremea peste ea,tinerele talente sunt mult mai bune ca ea(Swiatek).A ajuns o jucatoare mediocra,si trebuie sa accepte aceasta realitate,daca continua tenisul.Asa au patit si alte jucatoare (Kerber).Daca nu poate accepta,cel mai cinstit si corect ar fi retragerea,cum au facut si alte jucatoare (W0zniaky,Barty).

florianveress
florianveress  •  27 Mai 2022, 19:15

Numai atac de panică n-a mai avut ***!!! Penibilă!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pErsanu02
pErsanu02  •  27 Mai 2022, 18:28

atac de panica :) Cu atata lume in tribune ? Pe cine o pacali ea ma gandesc ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează