SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CLEVELAND

Irina Begu, în sferturi la Cleveland » Rezultat solid înainte de US Open

Irina Begu / FOTO: Guliver/Getty Images
Irina Begu / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2021 09:38 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 10:00

Irina Begu (30 de ani, 75 WTA) s-a calificat în această dimineață în sferturile de finală ale turneului de la Cleveland, ultimul pe care-l joacă înainte de US Open. 

În faza optimilor de finală, jucătoarea din România a învins-o în două seturi echilibrate pe slovena Polona Hercog (30 de ani, 85 WTA), scor 7-6 (5), 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 56 de minute. 

Au fost două seturi de mare luptă, ambele decise în prelungiri. În prima manșă, Irina a revenit dintr-o situație complicată, recuperând un break exact când Hercog se pregătea să închidă setul. Românca a câștigat bătălia nervilor din tie-break, unde s-a impus cu 7-5. 

Irina Begu, în sferturi la Cleveland

În setul secund, a fost rândul slovenei să recupereze într-un moment în care Begu era în avantaj, însă Irina s-a regrupat și a închis la timp partida.

Astfel, Irina continuă șirul prestațiilor solide de la Cleveland, după ce în precedentul tur o învinsese pe Ekaterina Alexandrova, favorita trei a competiției.

Pentru un loc în semifinale, Begu se va duela cu bielorusa Aliaksandra Sasnovich (27 de ani, 99 WTA). Partida va avea loc joi.

Irina Begu, diagnosticată cu mononucleoză

Irina Begu a anunțat la începutul lunii iulie că a fost diagnosticată cu mononucleoză. Problemele Irinei Begu au apărut în această iarnă, ele debutând la turneul de la Dubai. Ulterior, românca a ratat o serie de turnee din cauza mononucleozei, fiind nevoită să se retragă și din confruntarea României cu Italia de la Billie Jean King Cup, dar și de la Jocurile Olimpice.

„De mononucleoză, cum știm, au mai fost sportivi care nu și-au mai revenit, precum Soderling, și nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aș mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos și să încerci să te recuperezi.

Mononucleoza e foarte parșivă, pentru că nu e ca și cum ai scăpat într-o săptămână. Fiecare persoană reacționează diferit, poate să dureze două săptămâni, patru săptămâni, șase, depinde cum se recuperează corpul tău, pentru că e o boală care lasă urme”, spunea Irina Begu în iulie, conform Treizecizero.

22a fost cel mai bun loc atins de Irina Begu în carieră. Se întâmpla în vara lui 2016

VIDEO Imagini de arhivă: Irina Begu, antrenament pe zgură cu Simona Halep

Citește și alte știri din tenis:

Ashleigh Barty a câștigat titlul la Cincinnati și are un avans uluitor în fruntea clasamentului WTA!

Atât de aproape! Emma Răducanu, înfrângere la limită în cea mai importantă finală a carierei

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
fremenul
fremenul  •  28 Mai 2022, 00:03

stimabila donsoara becumine

albertinhoo
albertinhoo  •  25 August 2021, 11:30

Bravo! Si Sasnovich e de trecut.

347655969058390
Ion Popescu  •  25 August 2021, 10:19

La US Open participa 8 sportivi din Romania in calificari si 5 pe tabloul principal. Deja au 5 victorii.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează