SPORTURI  »  TENIS  »  GIPPSLAND TROPHY

VIDEO Irina Begu, victorie dramatică cu Johanna Konta! A salvat două mingi de meci și a avut nevoie de alte 9 pentru a câștiga după 3 ore și 35 de minute

Irina Begu  foto:Guliver/GettyImages
Irina Begu foto:Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 07:41 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 08:00

Irina Begu (30 de ani, 79 WTA) continuă seria meciurilor dramatice de la Gipssland Trophy și s-a calificat în sferturi după ce a trecut de britanica Johanna Konta (29 de ani, 14 WTA), scor 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4).

Jucătoarea noastră a bifat un nou meci epuizant la turneul din Australia. După 2 ore și 47 de minute cu Zheng, și 2 ore și 35 de minute cu Sasnovic, Begu a jucat acum 3 ore și 35 de minute în „optimi”, calificându-se dramatic în sferturi, acolo unde va da peste japoneza Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA), a doua favorită a turneului.

VIDEO Irina Begu, meci dramatic la Gipssland Trophy cu Johanna Konta

Konta a început bine primul set și a condus cu 2-0, dar Begu a revenit și a egalat la 3. Britanica a forțat la 4-4, reușind încă un break, ulterior servind cu succes pentru câștigarea setului, scor 6-4.

Setul doi a început cu câte un break de fiecare parte. Irina a presat-o pe Konta la 4-3 și a reușit break-ul, dar nu a putut închide setul, Johanna egalând imediat.  Setul a ajuns la tiebreak, unde Irina s-a impus dramatic. Jucătoarea noastră a ratat trei mingi de set, pentru ca imediat după să fie rândul Johannei să irosească două puncte de meci. În final, Begu s-a impus cu 12-10 în tiebreak, trimițând meciul în decisiv.

Begu a început bine setul trei și a condus cu 3-1, după ce a reușit un break. În finalul setului, la 5-3, Begu a ratat trei mingi de meci pe serviciul lui Konta. Ulterior, românca a mai ratat alte patru șanse de a închide partida, pe serviciul ei, iar britanica a făcut break-ul. Setul a ajuns în tiebreak, unde Begu s-a impus cu 7-4, după ce înainte mai ratase o minge de meci

VIDEO Ana-Maria Popescu „Sperăm ca organizatorii vor găsi o soluție pentru a ne asigura prezența la Tokyo”

Citește mai multe știri din tenis: 

Roger Federer se întoarce după un an de pauză! Locul și data revenirii: „Un turneu mai mic, la care să am mai puțin stres”

Simona Halep, lovitură marcă înregistrată în meciul cu Laura Siegemund! Ce a reușit la Gippsland Trophy

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  03 Februarie 2021, 10:07

Bravo Irina! Daca o 'pierzi' si pe Naomi (ce ghinion!), esti tare.

347655969058390
Ion Popescu  •  03 Februarie 2021, 08:40

Bravo Irina ! Esti o luptatoare !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează