SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROTTERDAM

VIDEO Jannik Sinner, la al doilea titlu în 2024 » Urcă pe 3 în clasament, cel mai bun loc al carierei, și amenință vârfurile

Jannik Sinner, campion în turneul de la Rotterdam Foto: Imago
Jannik Sinner, campion în turneul de la Rotterdam Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 19:50 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 20:03

Campionul de la Australian Open, Jannik Sinner, 22 de ani, a cucerit și al doilea trofeu din acest sezon, pe cel de la Rotterdam, turneul de categorie ATP 500. Italianul l-a învins în finală pe Alex de Minaur, 25 de ani, 7-5, 6-4.

Tenisul masculin are un nou erou. Are păr roșcat și bucle, un zâmbet timid și pistrui, privește lumea de la 1,88 metri înălțime, dar, cel mai important lucru, joacă un tenis formidabil încă din primele zile ale acestui an.

2024. Deja este în bună măsură anul lui Jannik Sinner, italianul în vârstă de 22 de ani care își urmează drumul în ritmul său și începe să atingă, pe rând, noi borne în cariera sa.

În ianuarie s-a încoronat la Australian Open, primul său triumf într-un turneu de Grand Slam, după o finală în care l-a ținut sub control pe Daniil Medvedev, revenind de la 0-2 la seturi.

Jannik Sinner, încoronat la Rotterdam

Azi și-a consolidat statutul de cel mai proeminent jucător al anului, după ce a cucerit titlul în turneul ATP 500 de la Rotterdam. Anul trecut, pierdea finala în fața lui Daniil Medvedev, 7-5, 2-6, 2-6, acum s-a impus în fața australianului Alex de Minaur, 7-5, 6-4.

La final, învinsul său i-a acceptat superioritatea cu un buchet de zâmbete și cu modestie. „Ești cel mai bun, nu doar săptămâna aceasta, ci în tot anul până acum”, a spus de Minaur.

Felicitări echipei tale, am zis în glumă înainte că nu știu dacă vei pierde vreun meci anul acesta”, a adăugat finalistul de la Rotterdam.

Sinner s-a îndreptat cu recunoștință spre echipa sa, mulțumindu-i, în timp ce antrenorul Simone Vagnozzi filma cu telefonul. „Ați făcut o treabă bună acum câteva săptămâni, la fel și acum, deși au fost câteva situații complicate”, a spus Jannik în discursul de la festivitatea de premiere. „Mereu încercăm să progresăm însă”, a subliniat el.

Jannik Sinner, la al doilea titlu în 2024 » Urcă pe 3 în clasament, cel mai bun loc al carierei, și amenință vârfurile
Jannik Sinner în acțiune în finala de la Rotterdam 2024 Foto: Imago

Urcă pe locul 3 mondial, îl amenință pe Carlos Alcaraz

Succesul de la Rotterdam nu îi aduce doar al doilea titlu din 2024 și al 12-lea al carierei, ci îl propulsează pe poziția a 3-a în clasamentul mondial, cea mai bună a sa.

Îl depășește pe Medvedev doar cu 5 puncte, însă avansul va crește, în condițiile în care rusul s-a retras de la Doha, acolo unde cucerea titlul în 2023, în concursul care va începe mâine.

Astfel, Sinner devine jucătorul italian cel mai bine clasat din istorie, de când s-a oficializat clasamentul computerizat, în 1973. Până acum, a împărțit poziția a 4-a cu Adriano Pannatta, care a ajuns pe respectivul loc în 1976.

Mai mult, campionul de la Melbourne va amenința poziția a doua în curând, ocupată de Carlos Alcaraz. Mai puțin de 1.000 de puncte îi despart, iar ibericul nu arată nici pe departe forma sa de vârf.

A fost eliminat de Nicolas Jarry în semifinalele de la Buenos Aires, unde deținea titlul, iar săptămâna viitoare va evolua la Rio de Janeiro, având de apărat finala atinsă în 2023.

Rezumatul finalei de la Rotterdam Jannik Sinner - Alex de Minaur

Citește și: 

Rapid - Esbjerg 24-33» Vicecampioana României, eliminată din Liga Campionilor! Înfrângere dură la Mioveni
LIGA CAMPIONILOR
Rapid - Esbjerg 24-33» Vicecampioana României, eliminată din Liga Campionilor! Înfrângere dură la Mioveni
CSM București, zero șanse în Danemarca » A pierdut meciul cu Odense și a căzut pe 4 în grupă! Traseu infernal în faza eliminatorie
LIGA CAMPIONILOR
CSM București, zero șanse în Danemarca » A pierdut meciul cu Odense și a căzut pe 4 în grupă! Traseu infernal în faza eliminatorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează