SPORTURI  »  TENIS  »  NUR-SULTAN

Jaqueline Cristian, în premieră într-o semifinală de turneu WTA! Performanța carierei

Jaqueline Cristian // foto: Imago
Jaqueline Cristian // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 14:36 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 15:14

Jaqueline Cristian (23 de ani, locul 126 WTA) s-a calificat în semifinalele Astana Open, turneul WTA de la Nur-Sultan (Kazahstan), după 6-4, 6-3 cu Aleksandra Krunic (28 de ani, 166 WTA).

  • Semifinala dintre Jaqueline Cristian și Alison Van Uytvanck (27 de ani, locul 89 WTA) va avea loc vineri, 1 octombrie, nu mai devreme de ora 13:00 în România.

Jaqueline Cristian face turneul carierei în Nur-Sultan, capitala Kazahstanului. În această după-amiază, românca a ajuns în prima sa semifinală la un turneu WTA, după ce a învins-o în sferturile de finală ale competiției de la Nur-Sultan pe Aleksandra Krunic.

Jaqueline Cristian, în semifinalele turneului de la Nur-Sultan

Cristian a avut nevoie de o oră și 21 de minute pentru calificarea în semifinale. În primul set, Jaqueline s-a distanțat rapid la 4-1, apoi a căzut, fiind egalată la 4. Ea a închis setul cu un break reușit la 5-4. În al doilea act, diferența a fost făcută de un break reușit de Jaqueline la 2-1. Ea a condus încă o dată cu 4-1 și a închis meciul cu 6-3 în setul doi, profitând de prima sa minge de meci.

Jaqueline Cristian a avut procentaje mai bune decât adversara de astăzi atât la serviciu, cât și la retur, exceptând primul serviciu, unde sârboaica a fost mai bună.

Cel mai bun moment al carierei pentru Jaqueline Cristian 

În semifinalele turneului, sportiva din România o va înfrunta pe belgianca Alison Van Uytvanck. În acest moment, Jaqueline Cristian ocupă locul 111 în clasamentul WTA Live, având o urcare de 15 poziții după performanța sclipitoare de la Nur-Sultan. La finalul competiției, Jaqueline va ocupa cel mai bun loc din carieră, indiferent dacă va câștiga turneul sau dacă va fi învinsă.

235.238 dolarieste fondul de premiere la Astana Open pentru tabloul feminin

După victoria din faza optimilor de finală cu Clara Burel, scor 6-7 (3), 6-1, 6-2, Jaqueline a vorbit despre modul în care Simona Halep a inspirat noua generație din tenisul românesc: „Simona e cea care a început să ne arate că e posibil. Asta îți oferă încredere. E o jucătoare grozavă, mereu am încercat să învăț câte ceva de la ea”.

VIDEO. Teoria lui Ion Țiriac: de ce crede că un jucător de tenis e mai popular decât Leo Messi

Citește mai multe știri din tenis: 

Emma Răducanu vine să joace în România! Anunțată pe tabloul principal de la Transylvania Open, alături de Simona Halep

Gabriela Ruse o înfruntă pe Svitolina în „optimi” la Chicago

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  30 Septembrie 2021, 17:25

Felicitari pentru Cristian ! Dar si Niculescu s-a calificat in semifinala tot la Nur-Sultan la dublu. Dar GSP inca nu a aflat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează