SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Jo, eroul » Tsonga l-a eliminat pe Roger Federer din sferturile Roland Garros

Tsonga şi Federer părăsesc terenul ca doi prieteni // Foto: Reuters
Tsonga şi Federer părăsesc terenul ca doi prieteni // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 04 iunie 2013 22:10

Tsonga l-a învins clar pe Roger Feder şi s-a calificat ieri pentru prima oară în semifinalele turneului de la Paris.

Spectatorii de pe arena Philippe Chatrier au fost timizi la început, îl voiau pe Tsonga în semifinale, dar nici pe Federer nu-l doreau plecat. În primele minute s-au concentrat pe reuşite, au aplaudat egal şi atunci cînd fostul lider mondial era în pericol chiar l-au încurajat. Probabil nici unul dintre cei prezenţi în tribune nu şi-ar fi închipuit că Tsonga se va impune în mai puţin de două ore cu 7-5, 6-3, 6-3.

Cînd îmbrăţişarea amicală de la fileu s-a încheiat, atunci au aplaudat îndelung şi spectatorii. Chiar dacă Jo mai reuşise să-l învingă pe Federer în trei rînduri, la Montreal (2009), la Wimbledon (2011) şi la Doha (2012), nu ar fi crezut că o poate face şi acasă, pe terenurile unde a jucat de cînd era mic. Calificarea în semifinale de ieri este cel mai bun rezultat al jucătorului în vîrstă de 28 de ani la Roland Garros. Acolo, el îl va întîlni pe David Ferre,r care, tot ieri, a trecut de compatriotul său Tommy Robredo cu 6-2, 6-1, 6-1.

Lider testat
Serena Williams a pierdut ieri primul set în acest an la Roland Garros. Ea a reuşit însă în cele din urmă să o învingă în sferturile de finală pe Svetlana Kuzneţova cu 6-1, 3-6, 6-3. În semifinale, Williams se va lupta cu italianca Sara Errani, care a trecut ieri de Agnieszka Radwanska cu 6-4 7-6(6).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează