TENIS  ·  ROLAND GARROS

Jo, eroul » Tsonga l-a eliminat pe Roger Federer din sferturile Roland Garros

Tsonga şi Federer părăsesc terenul ca doi prieteni // Foto: Reuters
Tsonga şi Federer părăsesc terenul ca doi prieteni // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 04 iunie 2013 22:10

Tsonga l-a învins clar pe Roger Feder şi s-a calificat ieri pentru prima oară în semifinalele turneului de la Paris.

Spectatorii de pe arena Philippe Chatrier au fost timizi la început, îl voiau pe Tsonga în semifinale, dar nici pe Federer nu-l doreau plecat. În primele minute s-au concentrat pe reuşite, au aplaudat egal şi atunci cînd fostul lider mondial era în pericol chiar l-au încurajat. Probabil nici unul dintre cei prezenţi în tribune nu şi-ar fi închipuit că Tsonga se va impune în mai puţin de două ore cu 7-5, 6-3, 6-3.

Cînd îmbrăţişarea amicală de la fileu s-a încheiat, atunci au aplaudat îndelung şi spectatorii. Chiar dacă Jo mai reuşise să-l învingă pe Federer în trei rînduri, la Montreal (2009), la Wimbledon (2011) şi la Doha (2012), nu ar fi crezut că o poate face şi acasă, pe terenurile unde a jucat de cînd era mic. Calificarea în semifinale de ieri este cel mai bun rezultat al jucătorului în vîrstă de 28 de ani la Roland Garros. Acolo, el îl va întîlni pe David Ferre,r care, tot ieri, a trecut de compatriotul său Tommy Robredo cu 6-2, 6-1, 6-1.

Lider testat
Serena Williams a pierdut ieri primul set în acest an la Roland Garros. Ea a reuşit însă în cele din urmă să o învingă în sferturile de finală pe Svetlana Kuzneţova cu 6-1, 3-6, 6-3. În semifinale, Williams se va lupta cu italianca Sara Errani, care a trecut ieri de Agnieszka Radwanska cu 6-4 7-6(6).O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Magdalena Frech
Digi 1
21:00 Snooker
Semifinale CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Barcelona - Bayern Munchen
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1