SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Retragerea lui Juan Martin del Potro pare iminentă: „Genunchiul meu devine un coșmar! Vreau să trăiesc fără dureri”

Juan Martin del Potro // foto: captură Twitter @ SC_ESPN
Juan Martin del Potro // foto: captură Twitter @ SC_ESPN

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 21:55 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 22:36

Juan Martin del Potro (33 de ani), locul 3 ATP în cel mai bun moment al carierei, a sugerat că Argentina Open, turneu programat între 7 și 13 februarie 2022, va fi ultima competiție la care va participa.

Chinuit de problemele la genunchiul drept, care l-au ținut în afara circuitului încă din iunie 2019, Juan Martin del Potro se apropie de momentul retragerii. 

Argentina Open, turneu care va avea loc în următoarea perioadă în Buenos Aires, ar putea fi ultima competiție din cariera fostului număr 3 mondial.

Prima reacție a Simonei Halep, după ce i-a concediat pe Daniel Dobre și Adrian Marcu: „Vreau să-mi asum asta”
ANTRENOR
Prima reacție a Simonei Halep, după ce i-a concediat pe Daniel Dobre și Adrian Marcu: „Vreau să-mi asum asta”

Argentina Open, ultimul turneu din cariera lui Juan Martin del Potro? 

Vizibil emoționat, del Potro a înaintat varianta retragerii în cadrul unei conferințe de presă. 

„Știu că oamenii așteaptă să revin în tenis, dar acest turneu ar putea fi mai degrabă un adio decât o revenire. Am puterea de a continua, dar genunchiul meu devine un coșmar. Am încercat mai multe tratamente în ultimii ani, cu medici diferiți, în încercarea de a rezolva problemele. Chiar și așa, nu am găsit o soluție. 

Nu m-am gândit că m-aș putea retrage din tenis fără să am șansa de a-mi lua rămas bun și nu-mi pot imagina un turneu mai bun pentru a face asta decât cel de la Buenos Aires. După aceste săptămâni vom vedea ce se va întâmpla cu viitorul meu. Cert este că vreau să trăiesc ca o persoană de 33 de ani, să încerc să nu mai am dureri. Este o decizie dificilă, dar am vrut să fie clar”, a spus argentinianul, citat de Daily Express.

Primul său meci la Argentina Open va fi împotriva conaționalului Federico Delbonis (31 de ani, locul 41 ATP). Partida va avea loc marți, 7 februarie. Ar putea fi ultimul meci al carierei lui del Potro, în cazul în care acesta pierde.

„Abia aștept să intru pe teren marți. Iubesc acest sport, dar este dificil să faci față unei dureri atât de mari”, spune Juan Martin.

Juan Martin del Potro a devenit profesionist în 2005 și a cucerit 22 de trofee pe parcursul carierei, inclusiv US Open în 2009. La Roland Garros și Wimbledon nu a trecut vreodată de semifinale, în vreme ce la Australian Open s-a oprit în sferturi în 2009 și 2012.

Mai multe știri din tenis: 

Momentul în care Nadal l-a exasperat pe marele Ronaldo: „Lasă-mă să vorbim despre nenorocitul ăla de tenis!”

„Gata cu tenisul!” » Daniil Medvedev, apariție inedită după finala de la Australian Open + S-a retras de la următorul turneu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează