SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Jucătoarele din echipa României fac o promisiune înainte de întâlnirea cu Italia: „O să luptăm până la ultima minge”

Ruse, Buzărnescu, Bara și Niculescu la tragerea la sorți de joi FOTO Raed Krishan +36   FOTO
Ruse, Buzărnescu, Bara și Niculescu la tragerea la sorți de joi FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 17:22 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 18:23

România întâlnește Italia la Cluj-Napoca, cu un căpitan nou pe bancă și cu miza uriașă a rămânerii în Grupa Mondială

  • Pe 16 aprilie, de la 15:30, și pe 17 aprilie, de la 14:00, la Cluj-Napoca, România va înfrunta Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Meciurile se joacă fără spectatori.

Au trecut 7 ani de când echipa tricoloră de Billie Jean King Cup a părăsit fazele zonale ale competiției, urcând în grupa de elită. La Cluj-Napoca, împotriva Italiei, se joacă pentru rămânerea în această zonă privilegiată - o miză importantă pentru fete și pentru căpitanul jucător Monica Niculescu, care debutează cu această ocazie. Ea le-a ales pe Irina Bara și Mihaela Buzărnescu pentru simplu, cele două urmând să le întâlnească azi pe Martina Trevisan, respectiv Elisabetta Cocciaretto.

 „Pe teren o să ne gestionăm emoțiile" 

„Din ce mi-au spus fetele, primul meci, cel din deschidere, o să fie puțin mai dificil, cu mai multe emoții, dar sunt încrezătoare că voi ști să le gestionez și că o să mă descurc", a spus Bara în conferința de presă de după tragerea la sorți.

 „Întotdeauna e o presiune când joci în Billie Jean King Cup", a adăugat ea, referindu-se la importanța specială a acestei înfruntări. „Toate ne dorim să jucăm cât mai bine, să avem un rezultat bun. Cred că pe teren o să ne gestionăm emoțiile, o să luptăm până la ultima minge, o să dăm ce avem mai bun", a subliniat sportiva în vârstă de 26 de ani, care va juca primul său meci în această competiție. 

„M-am simțit bine din prima zi, de la primul antrenament, de atunci jocul meu chiar a crescut, m-am simțit extraordinar și am fost pregătită să joc, deși nu știam care va fi echipa pentru că depindea de mai mulți factori, toate ne simțim bine. Jocul meu a fost bun, sper să se vadă și în meci" - Irina Bara

Modele din altă generație 

Pentru altă jucătoare tânără, Gabriela Ruse, cei 7 ani de Grupă Mondială ai României sunt un reper. „Cu siguranță, toată această generație cu Simona, Sorana, Irina, pe mine, cel puțin, m-a inspirat. Mi-am dorit de mică să ajung și eu în echipă. Pentru noi, cele de acum, care venim din spate, este o presiune, ne dorim să rămânem la nivelul lor și cel al așteptărilor tuturor românilor, dar vom încerca să fim prezente, să muncim și să dăm tot ce e mai bun din noi", a spus Gabi, 23 de ani. 

Jucătoarele din echipa României fac o promisiune înainte de întâlnirea cu Italia: „O să luptăm până la ultima minge”

Senzații în premieră

 „Este un moment dificil, ne dorim mult să rămânem în Grupa Mondială", a punctat și căpitanul Monica Niculescu. „Am muncit foarte mult să ajungem acolo, îmi amintesc când am jucat la Budapesta în 2014 și am avut o săptămână plină de meciuri, a trebuit să câștigăm cu Ungaria, eu cu Irina la dublu, sunt multe alte momente, la Galați, în 2015, ne-am dat sufletul", a vorbit ea despre trecerea de la întâlnirile zonale și cele din categoria de elită.

 „Țin minte și acele momente dinainte, era și sora mea, vă dați seama de când joc! Sunt amintiri plăcute și de atunci", a mai spus Monica, 33 de ani, jucătoarea cu cele mai multe prezențe pentru România în competiția feminină pe echipe a tenisului.

Va fi debutul ei pe bancă, deși a avut o scurtă experiență în 2017, la Constanța, când i-a luat locul lui Ilie Năstase în întâlnirea cu Marea Britanie, marcată de incidente, dar și de un triumf special. „A fost o experiență interesantă, am învățat mult atunci, dar e normal să am emoții", și-a prefațat ea startul oficial în postură de căpitan. 

"Știe ce să ne spună în orice moment. A stat mult lângă noi în ultimii ani jucând aceleași competiții, cunoaște foarte bine despre fiecare ce, cum și când simte", a descris-o Mihaela Buzărnescu pe Monica. 

„Meciurile sunt grele, italiencele au multe meciuri în picioare, suntem o echipă și o să luptăm până la ultimul punct. Îmi doresc mult să câștigăm, de aceea am venit devreme la Cluj, să ne antrenăm, să simțim terenul și eu zic că suntem pregătite" - Monica Niculescu

Cum își va îndeplini însă rolul, ca în meciurile de dublu, în care este jumătatea activă, inimoasă a perechii? „Într-adevăr, am o energie specială, voi încerca să o aduc în aceste meciuri, dar bineînțeles că va trebui să găsesc momentul bun pentru sfaturi, trebuie să mă adaptez puțin, dar cred că mă voi descurca", a conchis ea. 

„M-am adaptat foarte bine la suprafață. Trecerea de la zgură la hard e mai lină decât invers. Sunt OK, sunt gata pentru primul meci și voi da tot până la ultima minge ca să vină o victorie. Sper să avem un weekend bun și să câștigăm această confruntare" -  Mihaela Buzărnescu 

„Avem deja experiență în ceea ce privește jucatul fără spectatori, primele turnee au fost puțin mai ciudate, dar acum ne-am obișnuit. Putem trata acum această confruntare fără spectatori ca pe un turneu normal"  - Gabriela Ruse

„Simona şi-a dorit foarte mult să fie alături de noi, din păcate s-a accidentat la Miami. Mi-a scris, ne-a urat baftă, o să se uite la meciuri. Sper să aibă o recuperare uşoară şi să câştige Roland Garros” -Monica Niculescu

Revenire cu probleme 

Mihaela Buzărnescu a jucat săptămâna trecută la turneul de la Bogota, acolo unde a pierdut în primul tur la simplu, dar a jucat finala la dublu. „A fost greu drumul din Columbia pentru că acolo se intrase în carantină totală și s-au împuținat zborurile, au fost niște conexiuni foarte complicate, câteva escale și zborurile destul de pline, agitație foarte mare, am avut câteva emoții pentru a prinde unul din avioane, am reușit până la urmă să ajung în România", a explicat Mihaela. 

Apoi a continuat: „Mă bucur că am ajuns, că am putut să mă odihnesc și să mă antrenez ca să fiu pregătită pentru meciurile pe care le am de jucat". 

Explicațiile căpitanului 

Monica Niculescu a lămurit într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a competiției care este motivul pentru care lipsesc unele jucătoare din echipa României. „Eu le-am convocat. Mi-am dorit să o am în echipă pe Irina Begu, dar este an olimpic și vrea să se concentreze pe acest obiectiv. Jaqueline Cristian e la un pas de Top 100 și a vrut să joace la Istanbul pentru a aduna puncte. Raluca Olaru încearcă și ea să se califice la Tokyo, iar Ana Bogdan a avut un început de an destul de greu. Le înţelegem decizia, le aşteptăm, sper, la întâlnirea următoare", a spus Monica Niculescu. 

Program România-Italia

  • Vineri, ora 15:30 
  • Irina Bara - Elisabetta Cocciaretto
  • Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan
  • Sâmbătă, ora 14:00 
  • Irina Bara - Martina Trevisan
  • Mihaela Buzărnescu - Elisabetta Cocciaretto
  • Monica Niculescu/Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone
  • Televizare Digi, Telekom, Look

Echipa României

  • Irina Bara, 26 de ani și 132 WTA
  • Mihaela Buzărnescu, 32 de ani și 137 WTA
  • Gabriela Ruse, 23 de ani și 168 WTA
  • Monica Niculescu, 33 de ani și 173 WTA

Echipa Italiei

  • Martina Trevisan, 27 de ani și 99 WTA 
  • Jasmine Paolini, 25 de ani și 104 WTA
  • Elisabetta Cocciaretto, 20 de ani și 111 WTA
  • Giulia Gatto-Monticone, 33 de ani și 169 WTA
  • Bianca Turati, 23 de ani și 259 WTA

Citește mai multe știri din tenis:

Surpriză de proporții la Monte Carlo » Djokovic, eliminat de un jucător care nu jucase de 4 ani pe tabloul principal al unui turneu de zgură

Tsitsipas, scandal la Monte Carlo! Horia Tecău a rămas fără replică

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close