SPORTURI  »  TENIS  »  MONTE CARLO

VIDEO + FOTO Surpriză de proporții la Monte Carlo » Djokovic, eliminat de un jucător care nu jucase de 4 ani pe tabloul principal al unui turneu de zgură

Daniel Evans (30 de ani, 33 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) în optimile de finală de la Monte Carlo, scor 6-4, 7-5. +9   FOTO
Daniel Evans (30 de ani, 33 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) în optimile de finală de la Monte Carlo, scor 6-4, 7-5.

Articol de GSP - Publicat joi, 15 aprilie 2021 18:00 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 23:38

Daniel Evans (30 de ani, 33 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) în optimile de finală de la Monte Carlo, scor 6-4, 7-5.

  • În sferturile de finală de la Monte Carlo, Evans îl va întâlni pe belgianul David Goffin, învingător în fața lui Alexander Zverev, scor 6-4, 7-6(7).

Daniel Evans a obținut cea mai mare victorie din carieră și a făcut-o pe zgură, suprafața pe care o agrea cel mai puțin. În primul duel direct cu Djokovic, britanicul a dominat chiar la aspectele unde sârbul era stâpân. Evans a avut nervii mai tari în momentele-cheie. A salvat 7 din cele 10 mingi de break avute de Nole, nu a comis nicio dublă greșeală și a rezistat eroic în raliurile lungi, schimbând excelent ritmul cu loviturile de slice.

+5 FOTO

Novak Djokovic, învins de Evans la Monte Carlo

Pentru Evans, prestația de la Monte Carlo este una de referință. Nu se mai calificase pe tabloul principal al unui turneu pe zgură de 4 ani și nu câștigase niciodată un meci împotriva unui jucător de top 5 ATP.

De cealaltă parte, Djokovic a greșit necaracteristic și a suferit primul eșec din anul calendaristic 2021. Sârbul cucerise titlul la Australian Open și avea victorii pe linie la ATP Cup. 

3 victorii consecutiveare Daniel Evans pe zgură. E cea mai lungă serie din carieră pe această suprafață

M-a făcut să aștept în vestiar înaintea meciului. A fost destul de deranjant. Asta m-a motivat suplimentar. Cel important lucru este că trebuie să crezi că poți câștiga. Pot să tot spun asta, dar trebuie să crezi. Desigur, am avut îndoieli în meci. Nu este ușor să servești împotriva lui Nole. Ai tot felul de lucruri care îți trec prin cap. Sunt pur și simplu mulțumit de modul în care a decurs și va fi un moment de savurat, probabil după turneu, un moment de povestit copiilor și nepoților, că am învins numărul 1 mondial
- Daniel Evans, după victoria cu Djokovic

Să fiu sincer, aceasta a fost una dintre cele mai slabe partide din ultimii ani. Nu vreau să îi iau din meritele lui Daniel pentru victorie, dar, din punctul meu de vedere, m-am simțit groaznic. Nimic nu a mers, a fost una din acele zile. Ar fi trebuit să joc mult mai bine, am jucat groaznic, nu am ce să iau pozitiv din această confruntare. A fost și vânt puternic, iar când joci împotriva unui tip ca Daniel, care te plimbă permanent, e greu. A fost foarte impredictibil în loviturile avute, mi-a demolat jocul
Novak Djokovic, citat de eurosport.ro

VIDEO Punctul decisiv al meciului Djokovic - Evans

Citește și alte știri din tenis: 

Campionul de la turneul ATP din Miami, umilit la conferința de presă de la Monte Carlo

Scandal pe teren la turneul de la Monte Carlo: „Nu o băga pe prietena mea la mijloc!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Aprilie 2021, 20:01

Da, e incredibil. Chiar am zis azi la articolul despre Hurkacz ca probabil drumul lui Evans se va opri aici... Nu imi vine sa cred. Evans nu a obținut pana in săptămâna asta nicio victorie in cariera la vreunul din cele 4 mari turnee pe zgură - nimic. Paris, Monte Carlo, Madrid, Roma. Zero! Acum ii bate la rând pe Lajovic, finalistul ediției trecute, pe Hurkacz - campion la Miami (cu rezultate bunicele și pe zgură, oricum peste Evans) și, incredibil, pe Djokovic. Mai mult de atât nu rămâne decat sa-l bată pe zgură pe Nadal! Incredibil!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează