SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

VIDEO Kasatkina a condamnat dur războiul declanșat de Putin și se teme să revină în Rusia: „Mă simt neputincioasă! Europa nu face niciun rahat”

Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA) și jurnalistul Vitya Kravchenko au purtat un dialog emoționant cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. +17   FOTO
Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA) și jurnalistul Vitya Kravchenko au purtat un dialog emoționant cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 17:05 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 17:28

Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA) și jurnalistul Vitya Kravchenko au purtat un dialog emoționant cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Kasatkina și Kravchenko s-au întâlnit în afara Rusiei. După antrenament, având decor un teren de zgură, cei doi au purtat o discuție deschisă despre războiul din Ucraina. 

A 12-a jucătoare a lumii a vorbit despre orientarea sa sexuală: „Da, am o iubită!”
WTA
A 12-a jucătoare a lumii a vorbit despre orientarea sa sexuală: „Da, am o iubită!”

Daria Kasatkina: „Mă simt neputincioasă!”

„Aș face orice depinde de mine pentru a opri războiul. Din păcate, este imposibil. Sper că înțelegi. Mă simt neputincioasă. 

Nu am nicio putere. Dar cine are? Europa nu poate face niciun rahat. La ce te aștepți? Dasha Kasatkina, în vârstă de 25 de ani, jucătoare de tenis. Ce pot să fac?”, a fost destăinuirea făcută de Kasatkina. 

Daria Kasatkina, cu gândul la jucătoarele din Ucraina

În continuare, cel mai bine clasată rusoaică din circuit a empatizat cu jucătoarele din Ucraina.

„Vreau să joc împotriva unor adversare care se pregătesc în aceleași condiții ca mine, care nu se gândesc la terenuri bombardate, care au locuințe la care să se retragă. Sportive care nu trebuie să sune și să se roage pe la diverse academii: «Hei, ne putem antrena și locui la voi?» .

Știu cât de important este să ai un loc unde să te întorci, indiferent de cât de slab ai jucat, dacă te-ai certat cu partenerul, dacă ai probleme. Acasă te regăsești mereu. Nu-mi pot imagina cum e să nu ai o casă, să te trezești că pur și simplu ți-a fost luată”, a fost dorința exprimată de Kasatkina. 

În finalul dialogului, Dasha a fost întrebată dacă nu îi este frică să revină în Rusia după declarațiile date, dacă simte că locuința i-ar putea fi amenințată. A urmat un moment de tăcere apăsătoare, înainte ca Daria să spună timid: „Da, m-am gândit”. Lacrimile au curprins-o și a avut nevoie de consolarea lui Kravchenko.

Daria Kasatkina: „Da, am o iubită!”

În cadrul aceluiași dialog, Kasatkina dezvăluise și că are o relația oficială cu patinatoarea Natalia Zabiiako. Daria a recunoscut că „a fost puțin emoționată” și că „în Rusia este un subiect tabu”, apoi s-a deschis.

„Dacă am o iubită acum? Da! Nu am vorbit niciodată atât de deschis despre asta, în fața unei camere. Dar acum mă simt bine. Să te ferești pentru un timp atât de îndelungat e complicat. Trebuie să fii împăcat cu tine, ăsta e singurul lucru care contează”, a spus Kasatkina, potrivit Marca.

Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
+13 FOTO

Daria Kasatkina, mesaj pentru noile generații din Rusia

O altă declarație controversată a Dariei a fost cea legată de schimbarea cetățeniei tinerilor jucători de tenis din Rusia. 

Cred că mulți copii talentați, ai căror părinți vor avea ocazia, își vor schimba probabil cetățenia. Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toții, pentru că am văzut cu toții, am fost suspendați de la Wimbledon și nu știm ce se va întâmpla în continuare. Și chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile
- Daria Kasatkina

Citește și alte știri din tenis: 

Novak Djokovic a primit interzis la următorul turneu important: „Să-și suflece mânecile și să facă vaccinul, altfel nu va putea juca”

Momente incredibile în meciul Anei Bogdan de la WTA Palermo: „Nu meriți, dar o voi face”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
zorrozabal
zorrozabal  •  19 Iulie 2022, 19:23

Poate ca roșcovana Daria nu se simte in largul sau in Rusia pravoslavnica-dupa ce a declarat ca„are o iubita”!Și ca in timpul„razboiului rece”...„a ales libertatea”!Cât privește declarația despre„razboiul cald”din Ucraina-va trebui sa-l credem„pe cuvânt”pe...un jurnalist!Ucrainean!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează