SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO + FOTO Kyrgios îl bate pe Tsitsipas în cel mai încins meci din istoria recentă a Wimbledon-ului » Nadal e în „optimi”, dar nervos: „Vorbim mai târziu”

Nick Kyrgios (40 ATP) a câștigat cel mai încins meci al turneului, în fața grecului Stefanos Tsitsipas (5 ATP), 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7). +8   FOTO
Nick Kyrgios (40 ATP) a câștigat cel mai încins meci al turneului, în fața grecului Stefanos Tsitsipas (5 ATP), 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7).

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 23:21 / Actualizat duminica, 03 iulie 2022 11:58

Rafael Nadal (4 ATP) l-a învins pe italianul Lorenzo Sonego (54 ATP), scor 6-1, 6-2, 6-4, și s-a calificat în „optimi” la Wimbledon. Nick Kyrgios (40 ATP) a câștigat cel mai încins meci al turneului, în fața grecului Stefanos Tsitsipas (5 ATP), 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7).

Optimile Wimbledon la masculin: 

  • Djokovic - Van Rijthoven 
  • Sinner - Alcaraz 
  • Goffin - Tiafoe 
  • Norrie - Paul 
  • Garin - De Minaur 
  • Nakashima - Kyrgios 
  • Kubler - Fritz 
  • Van de Zandschulp - Nadal

FINAL » Nick Kyrgios - Stefanos Tsitsipas 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7)

Disputa dintre rebelul Kyrgios și nu foarte popularul Tsitsipas a fost un amalgam de execuții neconvenționale, servicii magistrale în momente-cheie și mult scandal.

În primul set, la scorul de 6-5 pentru Tsitsipas, Kyrgios a avut o primă ieșire nervoasă. A cerut schimbarea unui arbitru de linie, din cauza unei decizii greșite. 

Australianul a returnat pe linie, dar oficialul a strigat aut. Reluările i-au dat dreptate lui Nick: „De ce nu aduceți un arbitru nou? Are doar o linie de privit. Vă cereți scuze și asta e?”.

+4 FOTO

La finalul setului cu numărul 2, Nick Kyrgios a mers „glonț” către arbitrul de scaun și a cerut descalificarea lui Tsitsipas: „A aruncat o minge în tribune și a lovit pe cineva! Nu se poate! Trebuie să fie descalificat! Dumnezeule, nu vreau să îmi imaginez ce se întâmpla dacă eram eu”. 

Reluările prezentate de Eurosport arată că australianul are dreptate. Mingea trimisă de Stefanos a lovit un spectator! Există și un precedent în acest sens. Novak Djokovic a fost eliminat de la US Open 2020, după ce a lovit o arbitră de linie.

Contrele dintre cei doi au continuat. Tsitsipas a fost penalizat cu un punct, după ce a lovit puternic o minge în tabela de marcaj. Ulterior, grecul a trimis intenționat direct în corpul lui Kyrgios. 

Finalul a fost intens, iar setul cu numărul 4 a fost decis de mici detalii. Kyrgios a jucat cu o dezinvoltură incredibilă în momentul în care Stefanos avea șansă de set, apoi a închis disputa cu o „scurtă” magistrală.

Kyrgios pornește favorit și în disputa din optimile de finală, când îl va avea adversar pe americanul Brandon Nakashima (56 ATP).

FINAL » Rafael Nadal - Lorenzo Sonego 6-1, 6-2, 6-4

Rafa a făcut cel mai bun meci de la actuala ediție. Pierduse set în disputele cu Cerundolo și Berankis, dar astăzi a prestat un tenis eficient.

Nadal nu i-a oferit adversarului nicio oportunitate de break în primele două seturi, a făcut frecvent pasul în față, 70% dintre punctele din preajma fileului fiind câștigate, și a dictat ritmul cu loviturile explozive de forehand.

De partea cealaltă, Sonego a cedat sub presiunea momentului, având-ul în față pe cel mai titrat jucător din istorie, pe una dintre cele mai mari arene din lume.

Singurul moment în care Nadal și-a ieșit din ritm a fost la scorul de 4-2 în setul 3, când oficialii au decis să tragă acoperișul. Sonego a egalat la 4, dar nu a putut duce la bun sfârșit revenirea. La final a avut loc un schimb tensionat de replici, peste fileu. Întrerupți de arbitrul de scaun, cei doi au ajuns la concluzia că vor lămuri disputa mai târziu.

Adversarul lui Nadal din turul următor va fi olandezul Botic Van De Zandschulp (26 de ani, 25 ATP).

Citește și alte știri de la Wimbledon:

„Ce, a mâncat căpșune?!” » Fenomen bizar la Wimbledon: de ce sunt dați afară angajații turneului

Moment colosal la Wimbledon: locul 103 și mamă a doi copii a învins locul 5 mondial! Premieră istorică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
666piturca
666piturca  •  02 Iulie 2022, 23:53

Kyrgios este entertainment in stare pura. Cand ai bilet la Nick, mergi pentru ca nu stii ce anume te va surprinde. Dar stii sigur ca vei avea ce sa comentezi in drumul spre casa. Daca n-ar fi el, am vedea Robotul #1 vs. Robotul #2. “Ti-ai upgradeat draga softul?” Din punctul meu de vedere, exista Kyrgios si exista Restul. Restul nu ma intereseaza. Ilie are un urmas! Good stuff.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Iulie 2022, 21:50

Kyrgios te iubim ...esti singur impotriva tuturor ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează