SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2020

Prima reacție după descalificare! Novak Djokovic: „Trebuie să mă uit în interiorul meu, e o lecție”

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open. Liderul mondial și-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare.  

FOTO: usopen
Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open. Liderul mondial și-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare. FOTO: usopen

Articol de GSP - Publicat luni, 07 septembrie 2020 06:50 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 09:50

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open. Liderul mondial și-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare. 

  • CONTEXT: În meciul din optimi disputat contra lui Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 în favoarea ibericului, Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit să-i facă break. Mingea a lovit în gât unul dintre arbitrii de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Arbitra lovită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde. 

Din moment ce a plecat de la stadion fără să susțină o conferință de presă, Djokovic va fi nevoit să achite o amendă în valoare de 20.000 dolari! În plus, a pierdut toate punctele acumulate la turneu și cei 250.000 de dolari pe care îi făcuse din calificarea până în această fază, au anunțat oficialii US Open!

Novak Djokovic regretă gestul de la US Open 

„Întreaga situație m-a făcut să mă simt foarte trist, cu o senzație de gol. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar turneul mi-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. 

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să iau dezamăgirea și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru creșterea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a transmis Djokovic. 

VIDEO. Novak Djokovic, descalificat de la US Open 2020

Citește și alte știri despre excluderea lui Novak Djokovic:

Novak Djokovic, descalificat de la US Open! Alte 8 gesturi nesportive celebre: de la Ilie Năstase și Irina Spîrlea, până la McEnroe și Agassi

De ce Novak Djokovic a fost descalificat, chiar dacă nu a vrut să lovească arbitrul » Ce spune regulamentul + amenda drastică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
pompescu
pompescu  •  07 Septembrie 2020, 20:52
Postat de Lica Dumitriu pe 07 Septembrie 2020, 15:49

Cred ca baba care a fost lovita cu mingea trimisa de Nole ,dormea sa-u sa prefacut ca a lovit-o,si s-a culcat jos .

A lovit-o in marul lui Adam :))

2528389220528911
Ionut Costache  •  07 Septembrie 2020, 16:00
Postat de shark_34 pe 07 Septembrie 2020, 11:48

Probabil nu ai tinut vreodata in mana o minge de tenis,daca spui ca arbitra a exagerat dupa lovitura...

Nu cred ca trebuie sa fii jucator profesionist ca sa vezi ca lovitura u a avut atat de mare intensitate. Plus ca el a lovit mingea de la mijlocul terenului, nu din apropierea tusei.

537618173433095
Lica Dumitriu  •  07 Septembrie 2020, 15:49

Cred ca baba care a fost lovita cu mingea trimisa de Nole ,dormea sa-u sa prefacut ca a lovit-o,si s-a culcat jos .

Vezi toate comentariile (21)
Comentează