SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Laude din toate părţile după ce Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Cincinnati » Cum poate ajunge numărul 1 în WTA Race

Articol de - Publicat joi, 14 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 13 august 2014 22:10

Românca e apreciată pentru jocul ei, dar şi pentru progresul evident pe care l-a realizat în învăţarea limbii engleze.

Simona Halep are de ce să fie zîmbitoare. La începutul săptămînii a devenit numărul 2 mondial, jocul îi merge de minune, iar presa română, dar şi internaţională, are numai cuvinte de apreciere la adresa ei.

"Incredibil cît ai putut să-ţi îmbunătăţeşti engleza, faţă de anul trecut!", i-a spus un reporter la conferinţa de presă. "Mă bucur să aud asta, dar nu este ceea ce aş vrea eu", i-a răspus surîzînd Simona.

Calificare în două seturi
A intrat apoi pe teren pentru meciul cu belgianca Kristen Flipkens, numărul 54 mondial. Deşi nu a etalat cel mai bun joc de care e capabilă, Halep a trecut lejer, în două seturi: 6-4, 6-2. A realizat cinci breakuri, dar şi-a şi pierdut serviciul în două rînduri.

După o oră şi 28 de minute, românca trimitea bezele spectatorilor de pe Terenul Central. În turul 3, Simona va juca joi noapte împotriva învingătoarei din meciul Lucie Safarova (Cehia, favorita 16) şi Zarina Dias (Kazahstan). Safarova a trecut de Venus Williams în primul tur, iar Dias a eliminat-o pe Irina Begu.

Nu ţine să o întîlnească pe Serena
Simona Halep e foarte încrezătoare în forţele sale. "Da, cred că pot să bat pe oricine la ora actuală. Totuşi, fiecare meci e dificil, dar eu cred că pot concura cu orice adversară", a subliniat constănţeanca. Întrebată dacă poate trece chiar şi de Serena Williams, Halep a răspuns sincer: "Provocarea mea este de a juca întotdeauna tenisul cel mai bun. Cîteodată nu o fac pentru că emoţiile sînt mari. Dar acum mă simt pregătită să evoluez împotriva ei. Dacă este posibil însă, mi-aş dori să nu o întîlnesc în finală", a declarat românca rîzînd.

Poate fi numărul 1 în WTA Race
Pe partea sa de tablou, Halep ar putea da în "sferturi" peste Maria Şarapova. Rusoaica, favorită 5, a avut nevoie de trei seturi în turul doi pentru a trece de Madison Keys (SUA). După ce a învins-o în finală la Roland Garros, Simona îşi poate lua acum revanşa. Mai ales că, în condiţiile în care va ajunge mai sus decît adversara sa, va deveni numărul 1 pe baza punctelor acumulate în acest an, în drumul spre Turneul Campioanelor de la Singapore.

"Vîntul ne-a deranjat destul de mult şi în primul set am fost puţin agitată la 5-2. Belgianca a revenit destul de bine, serviciile ei m-au încurcat astăzi, dar sînt fericită că am cîştigat, chiar dacă nu am jucat cel mai bine" (Simona Halep după meciul cu Flipkens)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
plischi
plischi  •  14 August 2014, 15:58

nu gasiti prin presa externa vreo declaratie mai noua a sefei WTA, canadianca precum boucharda ei, dupa ce kuznetova a trimis-o acasa pe noua vedeta de peste ocean?

rsalexander
rsalexander  •  14 August 2014, 10:54
Postat de 1349magus pe 14 August 2014, 10:07

Meci foarte, foarte greu cu Safarova!!!.Desi a batut-o in ultimele doua intalniri meciurle au fost pe muche de cutit. Safarova are un serviciu devastator. Din pacate (fericire) sta mai slab cu mentalul. Altfel, dimineata a inceput bine! Am deschis flashscore si am vazut ca babuta Kusnetsova a dat de pamant ( again ) cu papusa gonflabila 60uchard.

Exemplu' perfect de ce se poate intampla daca ti se urca faima la cap. Din fericire Simona a ramas cu picioarele pe pamant...

rsalexander
rsalexander  •  14 August 2014, 10:52

Traducerea corecta este "Ma bucur sa aud asta, dar inca nu sunt la nivelu' dorit". Cum ati tradus voi lasa de inteles ca nu o intereseaza acest aspect, sa-si imbunatateasca limba engleza. Nu mai folositi google translate...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează