SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Liderul mondial NU merge la US Open » Ashleigh Barty se teme de coronavirus: „Nu mă simt confortabil”

Ashleigh Barty a jucat patru turnee în 2020 FOTO Guliver/GettyImages
Ashleigh Barty a jucat patru turnee în 2020 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2020 14:07 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 15:07

Australianca Ashleigh Barty, 1 WTA, a anunțat joi că nu va participa în acest an la turneele din SUA din cauza pandemiei de COVID-19

Liderul mondial a comunicat că are temeri în legătură cu ce se întâmplă la nivel mondial și din această cauză nu va lua parte la turneele care se vor desfășura la New York. Este vorba despre Cincinnati, mutat la Flushing Meadows în perioada 21-28 august, și  despre US Open, 31 august-13 septembrie.  

„A fost o decizie dificilă, dar există în continuare riscuri semnificative legate de COVID-19 şi nu mă simt confortabil să mă plasez eu şi echipa mea în această situație", a spus australianca în vârstă de 24 de ani. 

Mai multe în dubiu

Este prima jucătoare din Top 10 care-și anunță oficial forfait-ul pentru cele două turnee din SUA. De pe lista preliminară a turneului de categorie Premier 5, care în mod tradițional se desfășura la Cincinnati, lipsesc cinci jucătoare dintre primele zece: Barty, Halep, Svitolina, Andreescu și Osaka. 

Românca a declarat deja acum câteva săptămâni că e posibil să nu călătorească spre SUA având în vedere numeroasele cazuri de COVID-19, rămâne de văzut dacă și celelalte vor participa sau nu la US Open. 

De asemenea, Barty a adăugat că va continua să urmărească evoluția pandemiei înainte de a decide dacă se va deplasa în Europa, pentru a-şi apăra titlul la Roland Garros, turneu care va debuta pe 27 septembrie. 

35 de săptămânia adunat Ashleigh Barty în fruntea clasamentului mondial

Citește mai multe știri din tenis: 

Agnieszka Radwanska a devenit mamă » Cum îl cheamă pe băiețelul ei, născut luni

Suferința lui Grigor Dimitrov: „Nu puteam respira, mă simțeam foarte rău, eram mereu obosit și nu aveam nici gust, nici miros”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
viforul
viforul  •  30 Iulie 2020, 15:18

Dacă îl întreb pe Tov Justin, el ți-ar fi spus sa mergi! Și dacă te îmbolnăvești, stai citeva zile, și poți continua de unde ai rămas! Ai putea chiar sa joci după ce se termina turneul! Verifica regulamentul, sunt sigur ca se poate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează