SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Jaqueline a reușit marea surpriză la Madrid: a eliminat o fostă câștigătoare de Grand Slam!

Jaqueline Cristian // foto: Imago Images
Jaqueline Cristian // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 27 aprilie 2023 07:20 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 08:10

Jaqueline Cristian (24 de ani, locul 168 WTA) a produs o mare surpriză la Madrid, unde a eliminat-o pe americanca Sloane Stephens (30 de ani, 48 WTA) în primul tur, scor 5-7, 6-4, 6-4!

  • În actul secund, Jaqueline o va înfrunta pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 25 WTA.
Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene
Sepsi - CFR 3-0
Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene

Jaqueline Cristian a pornit cu a doua șansă în duelul cu Sloane Stephens din runda inaugurală de la Madrid, dar a produs marea surpriză. A eliminat-o pe Sloane, fostă câștigătoare de Grand Slam (US Open, 2017) și semifinalistă la Madrid în 2019!

A fost un duel istovitor, întins pe durata a două ore și 24 de minute. Stephens și-a adjudecat primul set, pe care l-a început cu break, recuperat ulterior de Jaqueline la 3-4. Un alt break, reușit de Stephens la 5-5, a ajutat-o pe jucătoarea din State să închidă setul.

Jaqueline Cristian a eliminat-o pe Sloane Stephens și e în turul 2 la Madrid

Setul secund s-a desfășurat similar până la un punct. Condusă, 3-4, Jaqueline a egalat cu un break la momentul oportun, apoi a mai reușit unul, la 5-4, și a egalat situația generală!

În decisiv s-a mers cap la cap până la 4-4, când românca s-a descătușat și a câștigat două game-uri consecutive. Jaqueline a ridicat nivelul în decisiv, unde a avut procentaje superioare atât la serviciu, cât și la retur.

Calificată în turul 2, Jaqueline o așteaptă pe rusoaica Anastasia Potapova, pe care nu a mai înfruntat-o până acum în circuit.

Gabriela Ruse, eliminată de la Madrid

Miercuri seara a jucat în turul inaugural și Gabriela Ruse (25 de ani, locul 158 WTA), învinsă în 3 seturi, după un meci de aproape 3 ore, de frațuzoaica Alize Cornet, scor 7-6 (8-6), 4-6, 3-6.

Trei românce joacă astăzi în turul 2 la Madrid

Sorana Cîrstea, 44 WTA și 33 de ani, o întâlnește în ultimul meci al zilei, nu înainte de ora 20:00, pe Aryna Sabalenka, 2 WTA și 24 de ani. Românca și belarusa s-au întâlnit o singură dată în circuitul feminin, luna trecută, la Miami, în sferturi de finală. Sorana s-a impus atunci clar în două seturi, 6-4, 6-4.

Irina Begu debutează și ea pe zgura de la Caja Magică. Românca în vârstă de 33 de ani și clasată pe locul 35 în ierarhia mondială este cap de serie 31 și o va întâlni în turul al doilea pe Karolina Muchova din Cehia, 52 WTA și 26 de ani. Unica întâlnire dintre cele două a avut loc în 2019, tot pe zgură, la Roland Garros, iar Irina Begu s-a impus în trei seturi.

Ana Bogdan, 61 WTA și 30 de ani, evoulează și ea joi, urmând să o întâlnească în turul al doilea pe americanca Shelby Rogers, 38 WTA și 30 de ani. Singura lor dispută a avut loc anul acesta la Dubai, iar românca s-a impus în două seturi.

Mai multe știri din tenis: 

Jucătoarea din Rusia acuză, după ce compania aeriană i-a refuzat îmbarcarea: „Am fost tratată ca un cetățean dintr-o țară de lumea a treia”

Iga Swiatek, despre diferențele dintre tenisul feminin și cel masculin: „Circuitul nostru este acum mult mai consistent”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  27 Aprilie 2023, 16:37

buna tare Jaqueline

Trandafir
Trandafir  •  27 Aprilie 2023, 11:18

Romania a depasit la tenis femenin tari uriase ca potential financiar, sport, organizare precum China, Anglia, Australia, Canada, Germania, sa. Avem la Madrid 4 tenismene in turul 2 la simplu si doua pe tabloul principal la dublu. Si aceasta numai prin efort propriu, fara nici un ajutor de la #Statul roman# esuat pe toate planurile !

Trandafir
Trandafir  •  27 Aprilie 2023, 11:02

Bravo, bravo ! Succes mai departe ! O victorie rasplatita cu 27K EURO si o urcare cu 18 pozitii in clasamentul WTA Live.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close