SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

Marius Copil, campion la Portimao » Românul a cucerit primul titlu după șase ani

Marius Copil, campion la Portimao  / Sursă foto: Instagram
Marius Copil, campion la Portimao / Sursă foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2022 17:34 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 17:53

Marius Copil (31 de ani, 260 ATP) și-a respectat statutul de favorit principal și s-a impus în turneul ITF de la Portimao (Portugalia). În finala de astăzi, românul l-a învins în minimum de seturi pe rusul Alexey Vatutin (29 de ani, 316 ATP), scor 7-5, 6-2.

După ce a facut parte din echipa României în înfrângerea cu Spania din Cupa Davis, în care „tricolorii” au cedat cu 1-3, Copil a avut o săptămână grozavă la turneul de la Portimao, trecându-și în palmares titlul #4 în competițiile de această categorie.

Marius Copil, primul titlu după șase ani

Jucătorul nostru a avut o prestație dominantă în finală. A avut nervii mai tari într-un prim set echilibrat, apoi a controlat autoritar manșa secundă, câștigată la 2. A fost primul trofeu adjudecat de Copil după o „secetă” de șase ani. Ultima oară, el se impunea în turneul Challenger de la Budapesta, în 2016, când îl învingea pe belgianul Steve Darcis.

În circuitul ATP, Copil are două finale, ambele pierdute (Sofia și Basel, ambele în 2018).

În urma succesului din Portugalia, Marius Copil va urca patru poziții în clasamentul ATP, de pe 260 până pe 256. El a fost recompensat cu 25 de puncte ATP și un cec în valoare de 3.600 de dolari.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Rafael Nadal reușește o nouă revenire miraculoasă » Condus cu 2-5 în decisiv, ibericul s-a calificat mai departe la Indian Wells: „Nu meritam să câștig”

VIDEO „Ești praf!” » Jignită la Indian Wells, Naomi Osaka a început să plângă: „Dați-mi microfonul!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
paolo19
paolo19  •  14 Martie 2022, 06:57

Cu tot respectul pentru activitatea Copilului, am ajuns rău, dacă ne bucuram când castigam turnee ITF...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează