SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Mesajul oficial ITIA privind participarea Simonei Halep la US Open 2023

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 13:23 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 13:46

În România, au crescut speculațiile privind o posibilă exonerare a Simonei Halep în privința cazului de dopaj. 

S-a vorbit de faptul că sportiva noastră a fost înscrisă pe lista de la US Open și că acest lucru ar fi fost posibil doar fiindcă regulamentul permite unei sportive eligibile să concureze să ia startul. De unde s-a tras concluzia că Simona ar fi primit în secret o decizie favorabilă sau măcar un verdict care să îi permită reîntoarcerea pe teren. 

Totuși, ITIA, organismul care este parte în proces și care o acuză pe Simona Halep de dopaj, a explicat printr-un mesaj scurt, citat de Antena 3, că „O decizie în cazul Simonei Halep nu a fost încă dată”. Astfel, Simona nu are asigurată prezența la ultimul Grand Slam al anului! 

De altfel, Simona Halep este singura jucătoare rămasă în categoria „suspendărilor provizorii”, se arată într-un articol publicat de Karen Moorhouse, șefa Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA). 

Vești bune dinspre Simona Halep? Ultima postare le-a aprins speranțele fanilor
SUSPENDARE
Vești bune dinspre Simona Halep? Ultima postare le-a aprins speranțele fanilor

De ce întârzie decizia în cazul Simona Halep

Este interesant că jucătoarea noastră nu a apărut pe lista de înscrieri la niciun turneu, de când a fost depistată pozitiv, adică de anul trecut. Mai mult, Simona Halep ocupă locul 55 pe lista jucătoarelor înscrise la US Open, adică EXACT locul pe care-l ocupă în clasamentul WTA!

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA), suspendată provizoriu după o probă pozitivă cu roxadustat, în octombrie 2022, trebuia să afle verdictul la două săptămâni de la audierea de la finalul lunii iunie 2023.

Mesajul oficial ITIA privind participarea Simonei Halep la US Open 2023
Simona Halep ar putea participa la US Open 2023

La un calcul simplu, Simona trebuie să fi aflat deja cum îi este afectată cariera în tenis. Din sursele GSP, cazul este foarte complicat, iar perioada de eliberare s-a prelungit din cauza speței foarte dificile. Astfel, jucătoarea noastră așteaptă în continuare cu sufletul la gură sentința judecătorilor.

Au aflat deja verdictul? Veste-șoc, de ultim moment, în cazul Simonei Halep » E pentru prima dată în 2023 când se întâmplă

„Simona Halep este singurul nume de pe listă” » Ce spune raportul OFICIAL al celor de la ITIA despre jucătoarea noastră

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
Misu1950
Misu1950  •  21 Iulie 2023, 16:06

Rau ati ajuns daca citati din a3!!

valyomanyd
valyomanyd  •  21 Iulie 2023, 15:00

Ce îmi place asta ..."din sursele GSP" .. .Aveți surse și la ITIA ? :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close