SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Simona Halep, nevinovată?! Informația EXPLOZIVĂ apărută, care o poate SALVA pe jucătoarea noastră

Simona Halep, foto: Imago +37   FOTO
Simona Halep, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 20:14 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 22:10

Simona Halep (31 de ani) este tot mai aproape să afle verdictul în cazul de dopaj care o ține departe de tenis de 10 luni. Acceptul primit pe lista preliminară de la US Open și un pasaj din regulamentul WTA îi dau speranțe. 

Simona Halep a fost audiată în finalul lunii iunie în fața organizației independente Sports Resolutions. Verdictul încă nu a fost anunțat pe vreun canal oficial de comunicare al ITIA sau al jucătoarei. 

Veștile sunt însă optimiste. Marți, Simona Halep a fost acceptată pe lista preliminară a turneului de la US Open, asta deși luni nu figura în document. La o citire mai atentă a regulamentului, acest lucru ar fi posibil doar dacă dubla campioană de Grand Slam ar fi primit un aviz favorabil de la ITIA! Adică ar fi absolvită de vină! 

„Simona Halep este singurul nume de pe listă” » Ce spune raportul OFICIAL al celor de la ITIA despre jucătoarea noastră
ITIA
„Simona Halep este singurul nume de pe listă” » Ce spune raportul OFICIAL al celor de la ITIA despre jucătoarea noastră

Simona Halep ar fi fost declarată NEVINOVATĂ SAU ar fi primit o pedeaspsă mai mică de un an!

Informația a fost publicată de freelancerul Daniel Radu. Acesta consideră că Simona Halep a primit un verdict favorabil din partea tribunalului Sports Resolutions și că ar exista două posibile variante: 

  • fie suspendarea provizorie a fost ridicată 
  • fie Simona a primit o suspendare mai mică de un an.

Ambele scenarii i-ar permite să participe la US Open. Ultimul Grand Slam al anului este programat în perioada 28 august - 10 septembrie.

În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie. 

Dacă o jucătoare contestă suspendarea ei provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, ea poate rămâne pe listele de înscriere pentru orice turneu WTA la care a participat înainte de data intrării în vigoare a suspendării provizorii până la termenul limită de înscriere pentru calificările acestor turnee WTA, moment în care jucătoarea va fi retrasă automat din turneul sau turneele WTA respective, dacă este încă ineligibilă
- Pasaj din regulamentul WTA

Este interesant că jucătoarea noastră nu a apărut pe lista de înscrieri la niciun turneu, de când a fost depistată pozitiv, adică de anul trecut. Mai mult, Simona Halep ocupă locul 55 pe lista jucătoarelor înscrise, adică EXACT locul pe care-l ocupă în clasamentul WTA!

+33 FOTO

Cine e Sports Resolutions, organizația care a judecat-o pe Simona Halep

  • Sports Resolutions, agenția care s-a ocupat de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport, cu sediul la Londra.
  • Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punctul de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

Cum s-a apărat Simona Halep: „Lotul de suplimente era contaminat”

În cele mai recente apariții publice, Simona Halep a solicitat ca audierea cazului să aibă loc cât mai curând. Halep a susținut că așteptarea și incertitudinea o apasă la fel de tare ca suspendarea din circuit.

Totodată, fosta câștigătoare de Roland Garros și Wimbledon a explicat că prezența substanței interzise în organismul ei s-ar fi datorat unui supliment alimentar contaminat. 

În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului. 

Am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mintale.

- Simona Halep, pe 24 mai 2023 

Patrick Mouratoglou: „Incredibil să consideri asta dopaj!”

Simona Halep, nevinovată?! Informația EXPLOZIVĂ apărută, care o poate SALVA pe jucătoarea noastră
Patrick Mouratoglou, alături de Simona Halep

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei, a explicat în luna mai cum s-ar fi ajuns la contaminarea respectivului supliment:

„Au existat în istorie mai mult de o sută de cazuri în care contaminarea a fost demonstrată. Companiile care produc acele suplimente se ocupă și cu suplimente pentru animale și pentru persoane care nu practică sport.

Amestecătoarele folosite sunt aceleași, iar dacă regulile de igienă nu sunt respectate minuțios, așa ceva se poate întâmpla.

De asemenea, uneori cumpără materie primă din China, și acolo dau uneori medicamente animalelor de pe listă. Mai sunt și alte moduri de contaminare, dar nu le voi parcurge pe toate”.

Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de mici încât este incredibil să consideri asta dopaj. Experții au dovedit atât în cazul ei cât și în multe altele: cantitatea de Roxadustat din suplimentele (n.r. - contaminate) corespunde cu cele extrem de mici găsite în urina Simonei.

- Patrick Mouratoglou

Fără meci jucat de aproape un an, Halep și-a pierdut punctele din clasament și a coborât abrupt, până pe locul 55, în ierarhia mondială. La momentul suspendării, ea era a noua jucătoare a lumii. 

VIDEO » Ion Țiriac, despre situația Simonei Halep: „Mi se pare obscen”

Mai multe știri despre Simona Halep: 

Prăbușirea lui Jabeur din finala Wimbledon a adus numele lui Halep în discuție

Ipoteză radicală a omului care a condus sportul românesc: „Te înlătură prin orice metode, iar Halep deranja”

Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep din Mamaia Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (52)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 Iulie 2023, 17:01
Postat de VardyParty pe 25 Iulie 2023, 15:49

Hi hi hi, 36 la umbră, ai vrea Matale.. :)

Fa si tu calculele din 87 pana acum. Ma gandeam ca te prinzi din username dar de...Hai la revedere.

VardyParty
VardyParty  •  25 Iulie 2023, 15:49
Postat de Heiheiargesul1987 pe 25 Iulie 2023, 10:55

Ok, bebelusule. Probabil ai 5 ani, si dupa cum te comporti, si dupa cum ti se par "tatai" oamenii care au 36..Succes in viata, pruncule!

Hi hi hi, 36 la umbră, ai vrea Matale.. :)

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 Iulie 2023, 10:55
Postat de VardyParty pe 23 Iulie 2023, 02:03

Okay tataie, you win. Bine asa? Altfel, vad ca amândoi scriem. Matale mai mult, ca ai tot timpul din lume. In rest, nu știi cat sau ce citesc eu.

Ok, bebelusule. Probabil ai 5 ani, si dupa cum te comporti, si dupa cum ti se par "tatai" oamenii care au 36..Succes in viata, pruncule!

Vezi toate comentariile (52)
Comentează