SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA

Monica Niculescu a fost învinsă de Azarenka în ultimul act al turneului din Luxemburg cu 6-2, 6-2

Monica Niculescu va primi pentru performanţa sa 200 de puncte WTA şi 19.000 de dolari. FOTO Gulliver Getty Images
Monica Niculescu va primi pentru performanţa sa 200 de puncte WTA şi 19.000 de dolari. FOTO Gulliver Getty Images

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2011 19:49

Tot ce i s-a întîmplat ieri româncei a fost o premieră, de la jocul în finală pînă la discursul ţinut în faţa spectatorilor


Monica Niculescu este invitată la centrul terenului în aplauzele spectatorilor. E emoţionată, pare stingheră şi nu ştie ce să facă. Zîmbeşte şi caută sprijin uitîndu-se spre Victoria Azarenka. Aceasta o încurajează în timp ce o aplaudă, parcă spunîndu-i că se descurcă foarte bine. Primeşte o tavă şi fotografii o asaltează, însă e o problemă, Monica ţine trofeul invers.

Lucrurile se corectează şi românca se poate bucura de momentul său. E momentul de la capătul primei sale finale de turneu WTA, disputată ieri în compania Victoriei Azarenka, a treia jucătoare a lumii. A fost, de fapt, cel mai scurt meci al Monicăi din Luxemburg, o oră şi 14 minute în care jucătoarea din Belarus s-a impus cu 6-2, 6-2. Minute care au rotunjit la 12 ore şi şase minute timpul petrecut pe teren.

"Un turneu minunat!"
Calificată la Turneul Campioanelor, Azarenka şi-a impus jocul în forţă pe fundul terenului şi a sufocat-o pe Monica. Lucru pe care i l-a spus, atunci cînd a coborît în teren, şi antrenorul său, Călin Ciorbagiu. "N-are rost să stai cu ea în raliuri. Dă drumul la joc, vino în faţă, dă-i pe mijloc!" au fost doar cîteva dintre sfaturile pe care Monica le-a aplicat mai bine în partea a doua a întîlnirii, cînd a reuşit să cîştige de două ori pe serviciul adversarei, dar Victoria a făcut-o de patru ori şi aşa s-a impus şi în setul al doilea tot cu 6-2.

"Vreau s-o felicit pe Victoria, care a jucat incredibil. E un turneu minunat, unde eu m-am simţit foarte bine, lucru care s-a văzut şi în orele petrecute pe teren", a spus glumind Monica la festivitatea de premiere. Azarenka a felicitat-o şi ea pe româncă şi i-a spus să se bucure de momentele pe care le trăieşte acum şi că acesta e abia începutul. Monica a avut un final de an plin de bucurii, iar de azi se poate relaxa şi gîndi în linişte la realizările sale pentru că sezonul 2011 e deja istorie.


Finalele jucătoarelor din România în 2011
Marbella: Irina Begu-Victoria Azarenka 3-6, 2-6
Fes: Simona Halep-Alberta Brianti 4-6, 3-6
Luxemburg: Monica Niculescu- Victoria Azarenka 2-6, 2-6

10 finale au jucat româncele în circuitul WTA în ultimii 4 ani

3 finale au cîştigat jucătoarele din România în ultimii patru ani, victoriile aparţinîndu-le Alexandrei Dulgheru (2) şi Soranei Cîrstea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează