SPORTURI  »  TENIS  »  UNITED CUP

VIDEO Nadal, întrebat din nou despre retragere, după a cincea înfrângere în ultimele șase meciuri: „Pare că așteptați să vin să fac asta”

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 decembrie 2022 15:32 / Actualizat sambata, 31 decembrie 2022 15:54

Rafael Nadal (36 de ani, #2 ATP) a început noul sezon cu o înfrângere. Ibericul a cedat în trei seturi în fața lui Cameron Norrie (27 de ani, #14 ATP), scor 6-3, 3-6, 4-6, într-un meci contând pentru disputa Spania - Marea Britanie de la United Cup, noua competiție pe echipe din cele două circuite. 

Fostul lider mondial a avut o evoluție solidă doar în prima manșă a partidei de la Sydney cu Norrie, adversar pe care-l învinsese în toate cele patru întâlniri anterioare. Britanicul, unul dintre cei mai constanți jucători din ultimii doi ani, și-a ridicat apoi nivelul jocului, a profitat de scăderea de intensitate a lui Nadal, adjudecându-și următoarele două seturi la trei, respectiv la patru.

A fost a cincea înfrângere a „Matadorului” din ultimele șase partide oficiale, un bilanț care i-a făcut pe jurnaliștii prezenți la conferință să-l chestioneze din nou pe spaniol cu privire la viitorul său în circuit. 

Rafael Nadal exclude retragerea: „Nu este cazul, pentru moment”

„Crezi că înfrângerile venite la vârsta asta te fac să fii și mai determinat să joci cât de mult poți în continuare sau conștientizezi că lucrurile devin din ce în ce mai complicate?”, a fost una dintre întrebările primite de iberic. 

Cu zâmbetul pe buze (video mai jos), Nadal le-a explicat jurnaliștilor că nu ia în calcul retragerea în acest moment: „Am pierdut meciul. Asta este, nu? De fiecare dată când vin la conferință, pare că așteptați să vin aici pentru a mă retrage. 

Sunteți foarte, foarte interesați de retragerea mea. Pentru moment, nu este cazul. Când ziua aceea va veni, vă voi comunica. Dar nu o mai țineți cu retragerea, pentru că sunt aici pentru a continua să joc tenis”, a spus jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie, 22.

Rafael Nadal speră că va ajunge într-o formă optimă la Australian Open: „Există o cale”

„Trebuie să fiu mai rapid și mai solid, dar am timp înainte de a începe Australian Open. Există o cale de a îmbunătăți aceste aspecte în cele două săptămâni rămase până la turneul de la Melbourne

Cameron este un jucător de top. Nu m-a surprins, știam că este foarte bun. A făcut multe lucruri bine azi: a avut un joc foarte solid, fără greșeli, a servit bine. Știu că pot face lucrurile mai bine și trebuie să le fac, dacă vreau să ajung unde mi-am propus”, a spus Nadal la finalul meciului cu Norrie, conform Marca

901 săptămâni consecutivea adunat Rafael Nadal în Top 10, el fiind între primii zece cei mai buni jucători din lume neîntrerupt din aprilie 2005 încoace

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Cameron Norrie

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Schimbul anului chiar în penultima zi din 2022? Turneul vedetelor din Australia a produs un raliu fantastic

EXCLUSIV // VIDEO Răbufnirea lui Ion Țiriac: „Noi n-am mai semănat de pe vremea lui Ilie Nastase! De unde să culegem?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sughibughi
sughibughi  •  01 Ianuarie 2023, 20:00

ca Halep...

sughibughi
sughibughi  •  01 Ianuarie 2023, 16:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sughibughi
sughibughi  •  01 Ianuarie 2023, 09:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează