SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Becker se teme după decizia luată de Naomi Osaka: „Simt că e în pericol cariera ei”

Naomi Osaka este numărul 2 WTA // FOTO: Imago
Naomi Osaka este numărul 2 WTA // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2021 14:09 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 14:14

Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) a anunțat că se retrage de la Roland Garros, în urma scandalului provocat de absența ei de la conferințele de presă, dezvăluind și că are probleme de sănătate.

Neamțul Boris Becker (53 de ani), câștigător a 6 turnee de Grand Slam, a vorbit despre situația în care se află Naomi Osaka și spune că se teme pentru cariera japonezei.

„Am auzit despre boicotul ei la adresa presei, iar asta e ceva ce trebuie mereu luat în serios, mai ales când vine de o tânără ca ea. Nu a putut rezista presiunii de a da ochii cu presa după ce pierzi, dar asta se întâmplă des și trebuie să faci față.

Mereu am crezut că presa face parte din această profesie. Fără presă nu există premii în bani sau sponsori. Eu am urât jurnaliștii, dar trebuie să faci asa. 

Acum se retrage din turneu pentru că nu poate rezista. Asta îmi ridică semne de întrebare. Dacă nu poate face față presei de la Paris, atunci nu poate face față presei de la Wimbeldon sau US Open. Deci, aproape că simt că e în pericol cariera ei din cauza problemelor mentale”, a spus Boris Becker pentru Eurosport.

Naomi, răsfățata care va schimba lumea
EDITORIAL
Naomi, răsfățata care va schimba lumea

Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros 2021

 Salutări! Nu am intenționat nicio clipă să creez o astfel de situație, în momentul în care am postat mesajul de zilele trecute. Acum, cred că cel mai bun lucru pentru turneu este să mă retrag, ca toată lumea să se poată concentra din nou la tenis.

Nu am vrut să fiu un motiv de distragere a atenție. Sunt de acord că nu a fost chiar momentul perfect să îmi expun punctul de vedere. Și mai important e că nu voi încerca niciodată să trivializez sănătatea mentală sau să nu folosesc termenul în conformitate cu gravitatea problemei. 

Adevărul este că am trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și că le-am depășit cu greu. Toată lumea care mă cunoaște știe că sunt o fire introvertită, iar toți colegii de competiție au observat că întotdeauna am căștile pe urechi când sunt la turnee. Asta mă ajută să trec peste anxietate. Chiar dacă presa a fost mereu amabilă cu mine, nu sunt un bun orator. Le-am cerut scuze și în particular organizatorilor de la Roland Garros.

Voi lua o pauză, voi sta o perioadă departe de terenul de tenis. Când va fi timpul potrivit, chiar vreau să mă așez la masa discuțiilor cu șefii circuitului. Putem să găsim modalități în care jucătorii, presa și fanii să se simtă mai bine
 - Osaka, pe Instagram. 

De ce a renunțat Naomi Osaka la conferințe de presă de la Roland Garros

Sora jucătoarei a dezvăluit că faptul că lui Naomi i s-a amintit constant că nu are cele mai bune rezultate la turneele pe zgură, inclusiv de către cineva din familie, a determinat-o să ia această decizie radicală.

Naomi mi-a povestit înainte de turneu că un membru al familiei a venit la ea și i-a spus că este slabă pe zgură. La fiecare conferință de presă i se  spune că are un record negativ pe zgură! Când a pierdut în turul 1 la Roma, nu era OK din punct de vedere mental. Încrederea ei era complet distrusă și cred că opiniile oamenilor i-au intrat în cap, iar ea crede că este slabă pe zgură. Asta nu este adevărat, iar ea știe că, pentru a se descurca bine și pentru a avea o șansă la câștigarea Roland Garros, trebuie să creadă că o poate face. Acesta este primul pas pe care un atlet trebuie să-l facă, să creadă în el.

Soluția ei a fost să blocheze totul. Să nu discute cu nimeni care o va face să se îndoiască de e. Își protejează mintea, de aceea i se spune sănătate mentală.  Mulți dintre voi, când aud acest termen, se gândesc că trebuie să fii depresie sau să ai vreo boală pentru a putea folosi acest termen, sănătate mentală.

Nu știu ce va face în viitor având în vedere organizatorii turneului ripostează și amenință că o vor exclude, dar eu sprijin acțiunile surorii mele pentru că face tot ce e mai bine pentru ea. Jucătorii de tenis nu sunt plătiți pentru a merge la conferințele de presă. Sunt plătiți pentru a câștiga.

Dacă și alții vor să facă la fel, iar ea va crea un precedent pentru ca și alții, pe viitor, să o poată face? Când am pierdut singurul meci din circuitul WTA la care a trebuit să merg la conferința de presă,  am văzut titluri care spuneau că am plâns. Este jenant pentru jucători. Unii pot îndura, dar alții sunt chinuiți de asta
- mesajul lui Mari Osaka 

VIDEO Rezumatul meciului Patricia Țig - Naomi Osaka, de la Roland Garros

Citește mai multe știri din tenis: 

Cristian Tudor Popescu, editorial dur pe tema scandalului Osaka: „Nu e cinstit. După ce că are această dizabilitate, o mai și pedepsești maxim pentru asta”

„Rebelul” din ATP, apariție incredibilă în primul tur de la Roland Garros » Detaliul remarcat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gago747
gago747  •  01 Iunie 2021, 15:55

Naomi Osaka e pedepsită de belemiști pentru finala aia cu femeia-***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează