SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Naomi Osaka - Jennifer Brady 6-4, 6-3. Japoneza a câștigat Australian Open, al 4-lea turneu de Grand Slam din carieră!

Naomi Osaka a câștigat al doilea ei Australian Open, după cel adjudecat în 2019. Mai are două turnee câștigate la US Open +10   FOTO
Naomi Osaka a câștigat al doilea ei Australian Open, după cel adjudecat în 2019. Mai are două turnee câștigate la US Open

Articol de - Publicat sambata, 20 februarie 2021 12:06 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 12:38

Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA) a învins-o clar pe americanca Jennifer Brady (25 de ani, 25 WTA), scor 6-4, 6-3, și a câștigat Australian Open 2021!

  • Naomi Osaka a câștigat al doilea ei Australian Open, după cel adjudecat în 2019. Mai are două turnee câștigate la US Open!
  • Japoneza va deveni numărul 2 WTA începând de luni, iar Simona Halep va coborî pe 3. 

Naomi Osaka, campioană la Australian Open! Cum s-a desfășurat meciul cu Brady

„Naomi e specială, e la un alt nivel fizic comparativ cu nouăzeci la sută dintre jucătoarele din circuit. Se poate confrunta cu cele mai puternice adversară și rămâne pe drumul ei. Atunci când simte minge totul s-a terminat pentru celelalte. E explozivă la nivelul loviturilor și la nivelul picioarelor. Are un corp extrem de puternic. Se antrenează mult, dar mare parte vine natural. Are sânge rece și multă încredere", este descrierea pe care i-a făcut-o Wim Fissette lui Naomi Osaka, cea pe care o antrenează de ceva vreme, într-un interviu pentru Tennis Magazine.

Naomi Osaka - Jennifer Brady, finala Australian Open 2021
Naomi Osaka - Jennifer Brady, finala Australian Open 2021
Naomi Osaka - Jennifer Brady, finala Australian Open 2021
Naomi Osaka - Jennifer Brady, finala Australian Open 2021
Naomi Osaka - Jennifer Brady, finala Australian Open 2021
+6 FOTO

Toate acestea au fost demonstrate în finala de la Melbourne. Osaka, deși a a avut unele momente în care a avut și niște dubii, lucrurile nu au scăpat niciodată de sub control. Jennifer Brady a încercat, dar niciodată nu a reușit să străpungă platoșa japonezei. A ținut aproape în primul set, până la 4-4, a avut și unele oportunități de a trece în față, dar nu le-a concretizat, iar Naomi, cu experiența, celor trei finale de Mare Șlem jucat anterior a reușit să câștige prima parte cu 6-4.

Rămasă puțin în primul set, americanca aflată la prima finală de Grand Slam, s-a prăbușit, iar Osaka s-a dus rapid la 4-0. A fost o finală într-un singur sens, iar japoneza s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră și șaptesprezece minute minute de joc. Este al șaptea trofeu al carierei pentru Naomi Osaka, patru dintre acestea fiind de Mare Șlem: Australian Open 2019, 2021 și US Open 2018 și 2020.

16 lovituridirect câștigătoare a avut Naomi Osaka, în timp ce Brady a ajuns la 15

FINAL | Naomi Osaka - Jennifer Brady, finala Australian Open: 6-4, 6-3

3-0, Naomi Osaka pornește ca din tun în startul celui de-al doilea set. Două breakuri și japoneza se desprinde. E la un pas de al patrulea Grand Slam din carieră. 4-1, break Brady, care mai recuperează din ecart. 5-3, Osaka servește pentru meci și turneu la Antipozi

Primul set: Osaka se impune

2-1 pentru Osaka. Japoneza a început mult mai hotărâtă, foarte agresivă, dar Brady a reușit să își adjudece gameul de serviciu. BREAK Osaka și reBREAK Brady, 3-2. Americanca nu se lasă impresionată de forcingul lui Osaka și restabilește echilibrul în primul set. 4-4. După un game disputat pe serviciul lui Brady, se restabilește egalitatea. 6-4, SET OSAKA. Japoneza a profitat de ezitările lui Brady pe propriul serviciu și s-a impus în primul set. 

Cele două jucătoare intră pe arena Rod Laver. Tribunele sunt aproape pline, deoarece s-a ridicat carantina în Melbourne. Atmosfera e extraordinară.  START în meci!

Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA) luptă pentru al patrulea ei turneu de Grand Slam. Japoneza nu a pierdut nicio finală de turneu de două săptămâni în care a jucat și a părut în control total pe parcursul Australian Open. De cealaltă parte, Jennifer Brady (24 de ani, 25 WTA) e o jucătoare care nu trebuie subestimată, care caută slăbiciunea adversarei și se încăpățânează să își câștige punctele. 

Traseul până în finală:

Naomi Osaka

  • Turul I: 6-1, 6-2 vs. Anastasia Pavlyuchenkova
  • Turul II: 6-2, 6-3 vs. Caroline Garcia
  • Turul III: 6-3, 6-2 vs. Ons Jabeur
  • Optimi: 4-6, 6-4, 7-5 vs. Garbine Muguruza
  • Sferturi: 6-2, 6-2 vs. Su-Wei Hsieh
  • Semifinale: 6-3, 6-4 vs. Serena Williams

Jennifer Brady

  • Turul I: 6-1, 6-3 vs. Aliona Bolsova
  • Turul II: 6-1, 6-2 vs. Madison Brengle
  • Turul III: 6-1, 6-3 vs. Kaja Juvan
  • Optimi: 6-1, 7-5 vs. Donna Vekic
  • Sferturi: 4-6, 6-2, 6-1 vs. Jessica Pegula
  • Semifinale: 6-4, 3-6, 6-4 vs. Karolina Muchova

VIDEO. Australienii au creat o avancronică specială pentru finala Osaka - Brady

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Imperiul financiar Naomi Osaka » Lecția predată de japoneză superstarurilor Serena Williams și Maria Sharapova: „Sunt 3 zone pe care le atinge”

Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala de la Australian Open. Rusul nu i-a dat nicio șansă lui Stefanos Tsitsipas

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  20 Februarie 2021, 19:06
Postat de Tihamér Takó pe 20 Februarie 2021, 13:52

Naomi cea mai buna jucatoare de tenis WTA ,dincolo de locul ei ocupat in clasament ! Felicitari Naomi si te asteptam pe locul 1 mondial !

Cea mai buna jucatoare WTA nu stie sa joace decat pe hard! Nu are nicio finala pe zgura sau iarba, si aici nu ma refer la Grand slamuri! Acolo nu a trecut niciodata de turul 3. Pe un hard rapid, normal ca e favorita cand e cat dulapul si serveste cu 200kmh. E o noua Serena, dar mult mai mobila. Okay, hai sa nu fiu nesuferit, are clar multa valoare Osaka, dar e o jucatoare incompleta . Cel putin deocamdata. O avantajeaza ca 75% din turnee sunt pe hard acum, altfel nu ar fi in top 3 mondial.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  20 Februarie 2021, 13:52

Naomi cea mai buna jucatoare de tenis WTA ,dincolo de locul ei ocupat in clasament ! Felicitari Naomi si te asteptam pe locul 1 mondial !

taunul.
taunul.  •  20 Februarie 2021, 12:33

4 G. S., locul 2 WTA, felicitări Osaka!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează