SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Imperiul financiar Naomi Osaka » Lecția predată de japoneză superstarurilor Serena Williams și Maria Sharapova: „Sunt 3 zone pe care le atinge”

Între iunie 2019 și iunie 2020, Naomi Osaka a fost cea mai bine plătită atletă din istorie, nota Forbes la finalul anului trecut +9   FOTO
Între iunie 2019 și iunie 2020, Naomi Osaka a fost cea mai bine plătită atletă din istorie, nota Forbes la finalul anului trecut

Articol de GSP - Publicat joi, 18 februarie 2021 14:50 / Actualizat joi, 18 februarie 2021 20:46

Japoneza Naomi Osaka are 23 de ani, e locul 3 WTA și se îndreaptă cu viteză spre al patrulea turneu de Grand Slam din carieră, Australian Open 2021

  • Născută dintr-o căsătorie între o mamă japoneză și un tată haitian, Naomi Osaka s-a mutat împreună cu familia în New York, când avea doar 3 ani;
  • Decizia de a concura sub steagul japonez a fost luată de părinții ei cu mulți ani în urmă.
  • Jennifer Brady (25 de ani, 24 WTA) - Naomi Osaka, finala de la Australian Open, e programată sâmbătă, de la ora 10:30, în direct la TV pe Eurosport 1.

Naomi Osaka, cel mai mare brand anti-rasism din tenis

Între iunie 2019 și iunie 2020, Naomi Osaka a fost cea mai bine plătită sportivă din istorie, nota Forbes la finalul anului trecut. Japoneza a câștigat un total de 37.4 milioane de dolari din premiile din circuitul WTA și din contractele publicitare, depășindu-le pe Maria Sharapova și Serena Williams, două nume obișnuite cu primele poziții. 

Pe lângă Nike, marea companie de echipament sportiv care o sponsorizează, Naomi Osaka are contracte cu Louis Vuitton, Mastercard, Beats, PlayStation, Airbnb, Nissan (compania auto) și Nissin (compania de tăiței). 

Naomi Osaka este aleasă de branduri datorită „diversității sale rasiale”, estimează Vogue, „dar și pentru că este un emisar ideal în 3 zone pentru publicitate - Statele Unite ale Americii, Japonia și lumea tenisului - care au o problemă cu egalitatea rasială”. 

De altfel, Naomi Osaka a fost printre cele mai vocale susținătoare ale protestelor din Statele Unite. La turneul de la Cincinatti de anul trecut, Naomi a refuzat să intre pe teren după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de 7 ori în spate de un polițist din Wisconsin, martori la incident fiind chiar cei 3 copii ai săi. 

17,770,234 $a câștigat Naomi Osaka în carieră, premii exclusiv din competițiile în care a participat

Hohote de râs la Australian Open! Ce mesaj a scris Naomi Osaka pe camera de filmat, după victoria cu Serena Williams

„Înainte să fiu o sportivă, sunt o femeie de culoare. Și ca femeie de culoare simt că sunt lucruri mult mai importante în acest moment care necesită o atenție imediată, decât să joc eu tenis. 

Nu mă aștept să se schimbe nimic drastic pentru că nu intru eu pe teren. Însă dacă pot ajuta la începerea unei discuții într-un sport majoritar alb, consider că este un pas în direcția bună”, a scris atunci Naomi pe rețelele de socializare.

Justin Henin: „Naomi Osaka e noul boss din tenis”

Pentru mine, tenisul feminin are un nou boss. Naomi Osaka are această capacitate, a ajuns la un nou nivel. Cred că este carismatică, nu are prea multe slăbiciuni, nu are momente în care alternează nivelul. S-ar putea îmbunătăți la procentajul primului serviciu. Uneori are multe greșeli, dar am fost impresionată atunci când joacă bine, când servește bine, ea joacă precum un campion. Sunt încrezătoare că va câștiga mai multe Grand Slam-uri”, a spus Justine Henin, de 7 ori campioană de Grand Slam, în cubul Eurosport.

Citește și alte știri din tenis: 

Final de carieră pentru Serena Williams? Gest enigmatic după meciul cu Naomi Osaka + a izbucnit în plâns și a părăsit conferința de presă!

Simona Halep, după ultima controversă cu Serena Williams: „Nu cred!” » Pe cine mizează în finală

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (18)
maoru
maoru  •  19 Februarie 2021, 16:48
Postat de observator_ipohondru pe 19 Februarie 2021, 11:29

Lectia e simpla, japoneza nu e talentata ca Simona, dar e mult mai inteligenta. Ce ne tot prefacem ca nu intelegem...

Tu stii ce inseamna "talent"? Unde vezi tu talent la Simona? Una e sa fii muncitor si alta e sa fii talentat. Talent cu caru a avut Ilie Nastase ca sa intelegi.

spartanul_1
spartanul_1  •  19 Februarie 2021, 16:47
Postat de tictris pe 18 Februarie 2021, 18:56

Palmaresul meciurilor oficiale (ca tot le place unora sa le cuantizeze), arata asa: Simona Halep - Naomi Osaka: 4-1! Prin reducere la regula de trei-simpla, Simona are acelasi procentaj de infrangeri/victorii (10 - 2) in fata Serenei Williams cat are si Naomi Osaka in fata ei!!! Q.E.D.!!!

Osaka are 4 GS câștigate! *** câte are?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  19 Februarie 2021, 11:29

Lectia e simpla, japoneza nu e talentata ca Simona, dar e mult mai inteligenta. Ce ne tot prefacem ca nu intelegem...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează