SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Naomi Osaka, în mare formă după incidentul de la Indian Wells » Japoneza nu se ascunde: „Am început să discut cu un psihoterapeut”

Naomi Osaka / Sursă foto: Imago Images
Naomi Osaka / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2022 21:05 / Actualizat joi, 24 martie 2022 21:41

Naomi Osaka (24 de ani, 77 WTA) a avansat în turul III al turneului de categorie 1000 de la Miami, după ce a învins-o în minimum de seturi pe nemțoaica Angelique Kerber (34 de ani, 15 WTA), scor 6-2, 6-3.

La primul turneu după incidentul în care a fost implicată la Indian Wells, japoneza pare într-o vizibilă revenire de formă. După ce a „expediat-o” în primul tur pe Astra Sharma (26 de ani, 96 WTA), Osaka nu a stat la discuții nici cu Angelique Kerber, într-un meci tranșat de niponă după doar 62 de minute.

În turul următor, Naomi o va întâlni pe Karolina Muchova (25 de ani), ocupanta locului 74 în ierarhia feminină.

Naomi Osaka: „Am început să discut cu un psihoterapeut după Indian Wells”

Într-o conferință de presă susținută la Miami, Naomi Osaka le-a dezvăluit jurnaliștilor că, după evenimentele de la Indian Wells, a început să lucreze cu un psihoterapeut. De-a lungul ultimului an, talentata jucătoare japoneză a spus în mai multe rânduri că a trecut prin perioade lungi de anxietate și depresie. 

„Nu știu dacă îmi e permis să spun asta, dar, într-un final, am început să discut cu un psihoterapeut după Indian Wells. Am realizat cât de util poate fi.

Mi-a vorbit despre strategii şi despre o grămadă de lucruri precum respiraţia profundă, număratul atunci când este necesar. Încep să realizez cât de mult mă pot ajuta toate acestea. Sunt foarte fericită să am oameni în jurul meu care m-au încurajat să merg în această direcţie”, a spus Osaka, potrivit CNN. 

Precizări:

  • Psihoterapeutul este cel care poate trata diverse afecțiuni psihice, precum depresia, anxietatea, tulburările de personalitate etc.
  • Psihologul a absolvit o facultate de psihologie și se ocupă, generic, cu studiul minții umane, conform medlife.ro
  • Psihiatrul este cel care poate prescrie medicamentație în tratarea afecțiunilor psihice. 

Naomi Osaka, episod delicat la Indian Wells

Naomi Osaka a izbucnit în lacrimi în meciul cu Veronika Kudermetova din turul 2 de la Indian Wells, pierdut cu 0-6, 4-6.

Fostul număr unu mondial a fost jignită în primul set, la 0-1, de o persoană din tribune: „Naomi, esti praf!”.

Ceilalți spectatori din jurul femeii care ar fi insultat-o pe Naomi au cerut ca aceasta să fie îndepărtată, susțin comentatorii Tennis Channel, însă arbitrul de scaun a precizat că femeia nu a putut fi identificată, astfel că meciul a fost reluat.

Înainte ca Osaka să servească la 0-2, ea a început să plângă și a avut o cerere specială. A vrut să vorbească la microfon, dorința ei fiind însă respinsă de arbitru și supervizor.

VIDEO Rezumatul meciului Naomi Osaka - Angelique Kerber

Citește și alte știri din tenis:

Barty și-a ales urmașa: „Nimeni nu merită mai mult locul 1. E un om minunat”

Simona Halep, OUT de la Fed Cup: „Am făcut un RMN și sunt nevoită să iau o decizie dificilă!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
1319238838149008
Serban Radu  •  25 Martie 2022, 19:56
Postat de ionescugeorge77 pe 24 Martie 2022, 23:09

...o mare campioana ...o sa revina pe locul 1 ...

Mai peste cativa ani !

gilie_rom
gilie_rom  •  25 Martie 2022, 14:43

"Precizări: Psihoterapeutul este cel care poate trata diverse afecțiuni psihice, precum depresia, anxietatea, tulburările de personalitate etc. Psihologul a absolvit o facultate de psihologie și se ocupă, generic, cu studiul minții umane, conform medlife.ro Psihiatrul este cel care poate prescrie medicamentație în tratarea afecțiunilor psihice. " .... PRECIZARE : Mai bine fara "precizarile" enumerate ...mai rau (v-)ati facut cand ati scris asemenea chestii referitoare la niste domenii si "definitii" ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Martie 2022, 23:09

...o mare campioana ...o sa revina pe locul 1 ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează