SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Veste bună pentru Simona Halep » A scăpat de un nume mare în drumul spre trofeul de la Roma

Simona Halep
Foto: GettyImages
Simona Halep Foto: GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 16:48 / Actualizat luni, 09 mai 2022 16:57

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a primit o veste bună după calificarea în turul 2 al turneului de la Roma. Jucătoarea noastră a scăpat de un posibil duel cu Naomi Osaka (24 de ani, 38 WTA), după ce sportiva din Japonia s-a retras din competiție.

Urcare importantă a Simonei Halep în clasament, după victoria cu Alize Cornet » Pe ce poziție poate ajunge la finalul turneului de la Roma
WTA ROMA
Urcare importantă a Simonei Halep în clasament, după victoria cu Alize Cornet » Pe ce poziție poate ajunge la finalul turneului de la Roma

După ce a învins-o pe Alize Cornet în primul tur, scor 6-4, 6-4, Simona are încă un motiv de bucurie. Osaka, cvadruplă câștigătoare de Grand Slam, care se afla pe aceeași parte de tablou cu românca, s-a retras din competiție.

Jucătoarea din Japonia a făcut anunțul chiar înaintea meciului pe care aceasta trebuia să-l joace în turul inaugural împotriva Sarei Sorribes Tormo.

„Din păcate, va trebui să mă retrag de la Roma, deoarece accidentarea pe care am suferit-o săptămâna trecută la Madrid nu s-a vindecat încă”, a anunțat Osaka potrivit WTA.

Simona Halep și Naomi Osaka se puteau întâlni în „sferturile” competiției. Locul japonezei a fost luat de Nuria Parrizas-Diaz (30 de ani, 51 WTA)

Chris Evert, sfat direct pentru Naomi Osaka: „Dacă nu poți rezista psihic, trebuie să îți dezvolți această abilitate”

Osaka a avut mai multe momente în care a izbucnit în lacrimi pe terenul de joc, deoarece s-a simțit hărțuită sau pentru că unii dintre spectatorii au huiduit-o și i-au aruncat cuvinte urâte; Japoneza fost lider mondial a fost criticată, însă, pentru faptul că ar fi mult prea sensibilă pentru un sport jucat în fața la zeci de mii de oameni.

Fosta mare jucătoare Chris Evert, 67 de ani, crede că Naomi Osaka trebuie să devină mai dură din punct de vedere mental pentru a face față la atacurile din circuitul WTA.

„E evident că e o persoană foarte sensibilă și această postură în care câștigă turnee, e număr 1 mondial cu Grand Slam-uri cucerite la activ, o face o țintă despre care poate să vorbească oricine, fiind judecată și în mass-media, și pe rețelele de socializare.

Tenisul nu înseamnă doar să joci un meci pe teren, ci tot ceea ce vine împreună cu el. A fost o luptă pentru Naomi Osaka. Dar trebuie să aibă un psihic puternic și asta este o realitatea, nu o spun ca pe o critică. Dacă nu ai această putere de a rezista, poți să o dezvolți, pentru că trebuie să înțelegi că oricine poate să te judece și poate să vorbească despre tine, când ești sus.

Sunt o mulțime de oameni care nu sunt mulțumiți de propria lor viață. Așa că intervin într-un fel în viețile altora, își dau cu părerea și cu negativitatea lor. Nu poți să te aștepți ca totul să fie fără probleme, nu poți evita capcanele succesului. Trebuie să înțelegi asta și să faci tot ce poți, dar trebuie să fii cu obrazul gros și să realizezi că dacă cineva te atacă, asta este problema lui. Asta nu este problema ta”, a explicat Chris Evert, conform tennishead.net.

Citește alte știri din tenis:

Două momente tensionate în primul set din Alize Cornet - Simona Halep » Rachetă aruncată și contre cu arbitru: „Nu ești de acord?”
WTA ROMA
Două momente tensionate în primul set din Alize Cornet - Simona Halep » Rachetă aruncată și contre cu arbitru: „Nu ești de acord?”
Alcaraz rămâne modest după triumful la Madrid: „Nu mă consider cel mai bun din lume”
MADRID
Alcaraz rămâne modest după triumful la Madrid: „Nu mă consider cel mai bun din lume”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
mosvasile
mosvasile  •  09 Mai 2022, 19:45

Ce Osaka mai fraților?Când ea era sa se sufoace și cu Cornet?!Noroc ca aia a facut o mulțime de erori neforțate!Deocamdata Simona a revenit la tenisul ei monoton de pe fundul terenului!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  09 Mai 2022, 19:43
Postat de vivi.napoca1_ pe 09 Mai 2022, 18:40

Am observat încă de când a început sa joace în turnee Halep ,ca mereu anunțați cu o mare satisfacție orice accidentare ,sau abandon a vreunei posibile adversare cotate mai bine !? Credeți ca este fair- play ,mai ales în sport ( dar și în viata) sa te bucuri de necazul altora !? Cu ce satisfacție sa zicem tu câștigi un turneu unde 10 jucătoare sau retras bolnave !? Tu calci" peste cadavre " iei banii fără rușine și te faci ca ploua ,vorba aceea mai și claxonezi!? Penibil !?

Daca esti chiar zero barat la tenis, mai bine nu comentezi. Cum sa fie Osaka cotata mai bine decat Simona cand e cu vreo 20 de locuri mai jos in clasament, iar pe zgura e submediicra japoneza? Si in ce fel calca pe cadavre Simona si ia banii nemuncit ? Jucatorii de tenis se accidenteaza mereu, inclusiv ea a lipsit de la zeci de turnee din cauza accidentarilor. Circuitul merge mai departe, show must go on. Ce vrei, sa anulam toate turneele pana sunt toti sportivii apti medical? Stai jos, doi!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  09 Mai 2022, 19:32
Postat de Sabin Burea pe 09 Mai 2022, 17:22

Simona e foarte departe de trofeu. Osaka era un pericol doar teoretic. Important e ca a noastra a invins azi complexul Cornet. Sa vedem mai departe, sa speram ca va avansa cat mai mult.

Osaka pe zgura e mai putin periculoasa decat Begu pt Simona, hai sa fim seriosi.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează