SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Novak Djokovic, atacat de Martina Navratilova: „Pune-te pe țesut șaluri, sculptează în lemn, dar fă altceva!”

Novak Djokovic e criticat de Martina Navratilova. foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic e criticat de Martina Navratilova. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 16:27 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 18:21

Martina Navratilova (64 de ani), una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile, l-a criticat în termeni duri pe liderul mondial Novak Djokovic. Motivul? Decizia sârbului de a demisiona din Consiliul Jucătorilor și de a înființa un nou for, independent de ATP.

Navratilova, câștigătoare a 17 turnee de Mare Șlem, crede că Djokovic „încearcă să dezbine lumea tenisului” și îl sfătuiește pe sârb să își dedice energia mai mult către tenis decât către probleme de natură politică din spatele tenisului.

„Novak Djokovic crede că procedează corect. Nu sunt de acord, dar este alegerea lui. Cu siguranță nu a părut că această decizie îl ajută pe teren, în meciurile oficiale. Dintr-un punct de vedere pur logic, când ești un campion în tenis, când te dedici sportului, energia ta trebuie să fie depusă pe teren. Ca să te relaxezi, uită-te la TV, sculptează în lemn sau pune-te pe țesut șaluri, de pildă, dar fă altceva! Asta te ajută și îți oferă energie.

Dar să înființezi asociația asta? Nu ajută pe nimeni din niciun punct de vedere. Fă chestia asta când te retragi din tenis. Într-o pandemie cum este aceasta, Djokovic încearcă să dezbine lumea tenisului când ar trebui să fim mai uniți, să încercăm să ne dăm seama cum să jucăm tenis la turnee fără ca lumea să se îmbolnăvească și fără să moară de COVID-19. În loc să rezolve aceste probleme, Djokovic creează una nouă, de care nimeni nu are nevoie”, a declarat Martina Navratilova, conform Eurosport

Novak Djokovic, atacat de Martina Navratilova: „Pune-te pe țesut șaluri, sculptează în lemn, dar fă altceva!”
Martina Navratilova

Djokovic, inițiatorul unui nou organism în ATP

Novak Djokovic și canadianul Vasek Pospisil au decis să înființeze o grupă independentă, PTPA. Lor li s-au alăturat John Isner și Sam Querrey.

Ei au în plan să formeze un organism nou, despre care nu se știu prea multe lucruri deocamdată, în afara numelui, Professional Tennis Players Association (Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis), care să-i reprezinte pe cei situați în Top 500 la simplu și Top 200 la dublu. Djokovic și Pospisil au oferit mai multe detalii într-un document care a fost distribuit jucătorilor pentru a fi studiat și validat. Ideea principală este nevoia de un for care să aibă grijă doar de jucători, în timp ce ATP reprezintă interesele atât ale tenismanilor, cât și ale turneelor.

VIDEO Sever Dron, dezamăgit de Novak Djokovic: „N-o să ajungă niciodată la nivelul lui Federer sau Nadal”

Citește și alte știri despre tenis: 

Andrey Rublev, ce mașinărie! Rusul a mai câștigat un turneu important și e peste Djokovic în 2020

3 nume despre care Chris Evert spune că vor domina tenisul după epoca Serena Williams » Alegerea-surpriză: „Va câștiga multe trofee”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Noiembrie 2020, 20:39

cred ca este vorba de un sindicat in acest sport...interesul e una..si de el beneficiaza cei buni(primi 20 de jucatori) dar sa ai in vizor primii 500 (decontari de transport,cazare, turnee smd)deja e vb de alta tendinta in acest sport si nu poate decat sa fie benefica ,poate ajuta multi jucatori fara posibilitatea de a se autofinanta dar sa poate progresa valoric...e din breasla,stie cu ce se confrunta majoritatea jucatorilor..cred ca are si solutia

viforul
viforul  •  03 Noiembrie 2020, 19:08

O sa vedem ce o sa se întâmple, însă Djokovic are dreptate in felul sau. O grămada de băgători de seama pe la toate turneele.....

adi_stelistul
adi_stelistul  •  03 Noiembrie 2020, 18:40

Djokovic inventeaza roata. Cand a aparut ATP, in 1972 (ca si WTA, un an mai tarziu), scopul a fost exact acesta: protejarea intereselor jucatorilor in fata organizatorilor de turnee, prea mult "protejati" de ILTF (actualul ITF). Rezultatul a fost ca ambele s-au transformat, din organizatii cvasi-sindicale in noi ITF-uri. Pentru ca e o evolutie normala, pana la urma pentru a imparti ceva cat mai just trebuie sa ai ce sa imparti. Deci tot la cei dispusi sa bage banii trebuie sa ajungi. Sigur ca Djokovic, fiind cine e, poate zgudui ATP la un moment dat, daca reuseste sa stranga o masa critica suficienta in jurul lui. Dar daca isi propune sa apere jucatorii, cum isi propunea si ATP la infiintare (si cum scrie si acum in statut), reinventeaza roata, cum ziceam. Daca se ajunge la inca un circuit paralel, cum a incercat Kasparov in sah... e suficient de vazut ce s-a intamplat acolo. Ma rog... vom trai si vom vedea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează