SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Apărarea lui Novak Djokovic, demontată » Cum încearcă avocații să-l scape de carantină + de ce motivarea lor e șubredă

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages
Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 10:40 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 11:41

Sârbul Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) se află acum izolat în Australia, într-un hotel destinat refugiaților, după ce nu a fost lăsat să intre în țară, nevaccinat, pentru Australian Open. El a făcut apel și așteaptă luni răspunsul final. Apărarea construită de avocații jucătorului are mai multe hibe.

În așteptarea verdictului de luni, apar noi informații legate de modul în care sârbul s-a apărat și de motivul pentru care a cerut să fie lăsat să intre în Australia.

Pericolul de la Antipozi » De ce cazul Djokovic ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru democrații
AUSTRALIA
Pericolul de la Antipozi » De ce cazul Djokovic ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru democrații

„Djokovic a avut COVID în decembrie”

Deși inițial au existat informații potrivit cărora Nole ar fi refuzat să se vaccineze pentru că ar fi suferit reacții alergice, avocații săi ar fi invocat un alt motiv în fața judecătorului, potrivit BBC.

Apărătorii lui Novak susțin că acesta a avut recent COVID, fiind testat pozitiv pe 16 decembrie. Astfel, avocații cer ca Djokovici să poată intra în Australia, având în vedere că se află în perioada de 6 luni de după îmbolnăvire și astfel nu ar fi avut nevoie de vaccin.

În plus, apărătorii jucătorului au mai arătat că scutirea de la vaccin a fost primită din partea unei comisii independente de medici, la cererea Federației de Tenis din Australia, și că fost aprobată și de Guvernul din statul Victoria. Au adus și un document din partea Departamentului de Imigrări, potrivit căruia jucătorul îndeplinește criteriile pentru a nu sta în carantină la intrarea în țară.

Autoritățile sanitare federale de la Antipozi nu sunt de acord cu această excepție. L-au înștiințat în scris de două ori pe Craig Tiley, directorul turneului și șeful Tennis Australia, că persoanelor în cauză nu li se va acorda intrare în țară fără carantină.

A anunțat prea târziu?

Testul pozitiv al lui Djokovic de pe 16 decembrie depășește termenul-limită anunțat de organizatorii Australian Open. Astfel, pentru ca scutirea să fie acceptată și verificată, aceasta trebuia depusă nu mai târziu de 10 decembrie 2021, după cum se arată pe site-ul turneului.

Djokovic, pozitiv pe 16 decembrie. Prezent însă în aceeași zi la un eveniment public!

Cu toate că avocații spun că pe 16 decembrie ar fi fost depistat pozitiv cu COVID-19, sârbul a ieșit din casă în aceeași zi. Nole a primit un timbru personalizat, din partea Serviciului Poștal Național din Serbia, astfel că a participat la un eveniment în Serbia, la care nu s-au purtat măști și care a fost organizat într-o sală. 

De asemenea, pe 17 decembrie a participat la „Novak Tennis Center”, unde s-a și fotografiat alături de câțiva copii. 

Apărarea lui Novak Djokovic, demontată » Cum încearcă avocații să-l scape de carantină + de ce motivarea lor e șubredă

VIDEO Novak Djokovic campion la Australian Open 2021

Citește și: 

Jucătoarea plasată în hotelul refugiaților, alături de Djokovic: „E ca la închisoare. Fereastra e blocată, sunt paznici sub ea”

Roxana Mărăcineanu, mesaj clar cu privire la participarea lui Novak Djokovic la Roland Garros: „Asta spune protocolul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
m3lku
m3lku  •  08 Ianuarie 2022, 17:37
Postat de kokolino23 pe 08 Ianuarie 2022, 16:27

Exactly! În Adevărul se explica clar cum s'a ajuns în această situație jenantă pentru autoritățile din Oz, nu pentru Djokovic. Scutirea medicală a fost acordată pentru 5 din 26 de persoane de o comisie medicală din statul Victoria pe baza unor aplicații anonime. Guvernul a fost de acord cu asta, apoi și-a schimbat părerea. Implicarea politicului e peste tot, stați liniștiți.

*** o comisie formată din reprezentanți ai federației australiene de tenis și ai statului Victoria (nu ai guvernului federal!) au acceptat dosarul pe baza testului pozitiv din 16 decembrie și menționează că scutirea era valabilă doar pentru participarea la turneu, nu pentru intrarea în țară. Guvernul federal nu a fost întrebat, însă el este cel care se ocupă de acceptarea străinilor pe teritoriul Australiei, nu statul Victoria. E ca și când ai încerca să intri în România cu o scutire dată de federația de popice și consiliul județean Teleorman, deși nu te încadrezi în normele legale. Acum rămâne să vedem dacă judecătorul cazului va considera că Djokovici bifează suficiente motive legale ca să intre în Australia, dar din moment ce testul pozitiv din 16 decembrie pare a fi o făcătură, am dubii că se va întâmpla așa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kokolino23
kokolino23  •  08 Ianuarie 2022, 16:27
Postat de cipinho79 pe 08 Ianuarie 2022, 13:48

pare putin tras de par ca Djokovic a incercat la 2 capete, ba cu scutire medicala, ba ca a avut Covid in Decembrie dar a uitat sa declare. de fapt dupa cum spun ziaristii australieni, scutirea respectiva ar fi fost corect acordata, de o comisie care nu a stiut numele jucatorului. in acelasi timp ar fi si un exces de zel din partea primului ministru care a gasit omul perfect in Djokovic sa-si impuna suveranitatea. intrebarea ar fi de ce cazul lui Djokovic nu a fost analizat inainte ca el sa ajunga in Australia? trimitea toate documentele scanate tuturor celor implicati in decizie si i s-ar fi transmis cu siguranta daca e primit sau nu

Exactly! În Adevărul se explica clar cum s'a ajuns în această situație jenantă pentru autoritățile din Oz, nu pentru Djokovic. Scutirea medicală a fost acordată pentru 5 din 26 de persoane de o comisie medicală din statul Victoria pe baza unor aplicații anonime. Guvernul a fost de acord cu asta, apoi și-a schimbat părerea. Implicarea politicului e peste tot, stați liniștiți.

kokolino23
kokolino23  •  08 Ianuarie 2022, 15:56

Mult mai bune stiriile de pe Adevărul, se explică clar în ce fel s'a ajuns în aceasta situație. Interesant ce spun și organizatorii AO, se pare ca ei au au avut asigurări de la guvern ca au procedat corect dar n le pot face publice (inca) din cauza audierii din Curte de luni.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează