SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIA

Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată despre testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!

Familia lui Novak Djokovic, la finalul conferinței de presă // foto: captură foto YouTube
Familia lui Novak Djokovic, la finalul conferinței de presă // foto: captură foto YouTube

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 15:00 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 17:04

Familia lui Novak Djokovic a susținut în această după-amiază o conferință de presă în care a comentat situația liderul mondial din tenis. Cu câteva ore în urmă, Nole a avut parte de un verdict favorabil din partea unei instanțe australiene, care a întors decizia de anulare a vizei sale, sârbul scăpând astfel de deportarea din Australia.

  • Era de așteptat ca Nole să intre în direct și să comenteze, la rândul său, cel mai fierbinte subiect al zilei, dar acesta nu a făcut-o, rezumându-se la a publica un scurt mesaj pe Twitter: „Vreau să rămân aici și să încerc să concurez la Australian Open”.
  • Djokovic a scăpat pentru moment de detenție și și-a recuperat viza, dar pericolul nu a trecut pentru el: Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar este de așteptat ca o decizie finală să fie luată abia de marți încolo.  

Conferința de presă a început cu tatăl lui Novak, Srdjan, la microfon. Acesta le-a mulțumit celor prezenți, a declarat că ocazia evenimentului de presă este sărbătorirea victoriei fiului său din această dimineață și a declarat că „în final, justiția și statul de drept au triumfat”. 

Djordje, fratele lui Novak, i-a mulțumit judecătorului care a „arbitrat” cazul: „Ca familie, ne-a fost foarte dificil, suntem foarte emoționați pentru fratele meu. Este foarte dificil să-l apărăm pe Novak fără să jignim alte persoane în același timp.

Luptăm pentru dreptate și pentru statul de drept. Am făcut tot posibilul pentru a urma procedurile și pentru a demonstra lumii că trebuie să-i arătăm afecțiune lui Novak”. 

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”
NOVAK DJOKOVIC
Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”

Ce au declarat membrii familiei Djokovic 

Dijana Djokovic, mama lui Novak, a declarat că fiul său „a fost torturat”, în vreme ce tatăl sportivului, Srdjan, a spus că „drepturile umane i-au fost luate”, reclamând faptul că nu i-a fost acordată permisiunea de a-și contacta prietenii, familia, avocații și echipa.

În ciuda problemelor cu care fratele său s-a confruntat în ultima săptămână, Djordje Djokovic a declarat că „iubim Australia, Novak o iubește, a câștigat acolo de atât de multe ori”.

Novak este liber. În urmă cu câteva minute s-a antrenat pe un teren de tenis. A mers în Australia pentru a juca tenis, pentru a încerca să câștige încă o dată Australian Open.

Novak este o stâncă din punct de vedere mental. Nu a jignit pe nimeni vreodată, din contră, mereu încearcă să ajute.

- Djordje Djokovic, fratele lui Novak 

Este cea mai mare victorie din cariera lui, mai mare decât orice Grand Slam. Nu a făcut nimic greșit, nu a încălcat nicio lege. A fost hărțuit! A luptat împotriva sistemului și a guvernului pentru că avea dreptul de a fi acolo. Nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situație.

- Dijana Djokovic, mama lui Novak 

Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată despre testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!
Srdjan și Djordje Djokovic, tatăl, respectiv fratele lui Novak

Nu au răspuns întrebărilor despre testul COVID-19 

Reprezentanții presei au întrebat despre testul COVID-19 pe care Novak Djokovic l-a efectuat pe 16 decembrie, cu rezultat pozitiv, acela fiind, de altfel, motivul pentru care Nole a fost exceptat de la vaccinare.

Deși documentele atestă faptul că Djokovic a fost testat pozitiv pe 16 decembrie, liderul ATP a fost zărit în următoarele zile la mai multe evenimente publice, fără a purta mască.

Familia jucătorului de tenis nu a răspuns întrebărilor despre acest subiect, anunțând în schimb suspendarea conferinței de presă: „OK, această conferință de presă este amânată pentru moment”. 

La final, membrii familiei (părinții, fratele și unchiul lui Novak) și-au dat mâinile și au cântat o melodie patriotică, potrivit BBC: „Vin din Serbia, nu o voi părăsi niciodată”.

De ce a decis judecătorul în favoarea lui Novak Djokovic

Judecătorul Anthony Kelly a decis să întoarcă decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic în principiu pentru faptul că sârbului nu i-a fost oferit suficient timp ca să răspundă notificării de anulare a vizei. 

Iată datele care au condus la această decizie:

  • Joia trecută, la ora locală 05:20, lui Djokovic i s-a transmis că are timp până la 08:30 pentru a răspunde notificării că i-ar putea fi anulată viza.
  • În schimb, au fost luate în considerare comentariile lui Djokovic până la ora 06:14, iar decizia de anulare a vizei a fost luată de polițiștii de frontieră la ora 07:42. „Așadar, reclamantul nu a fost lăsat până la 08:30 să aducă argumente”, a spus judecătorul.
  • Dacă Djokovic ar fi avut timp până la 08:30, acesta ar fi putut să se consulte cu echipa sa astfel încât să ofere motive pentru ca viza să nu-i fie anulată, a considerat judecătorul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (94)
robotzel
robotzel  •  11 Ianuarie 2022, 17:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  11 Ianuarie 2022, 14:15
Postat de adriann_ pe 10 Ianuarie 2022, 19:00

Stii gresit. Era facut la 13.05. Dar evident ramane aspectul comunicarii rezultatului, fiind vorba de Djokovic este exclus sa fi lasat numar de telefon etc. Repet ideea, la noi la politie a zacut in mail 10 ore o amenintare cu bomba la mall pana s-o citeasca vreun politist. Cum sa faci caz ca n-a stat Djokovic sa citeasca mailul la 7 dimineata?

Dacă ești pozitiv ești și anunțat, pentru ca trebuie sa fii izolat. Dacă ești negativ, da, iti poate zace testul în mail. Totul e foarte tras de coada, omul ori își inventează testul, ori nu s-a izolat, din punctul meu de vedere ambele situații sunt destul de grave.

paiazze
paiazze  •  11 Ianuarie 2022, 09:14

Hahahaha, tipic balcanic! "Ne intrebati doar ce vrem noi, baaa! Daca nu, va cantam ceva patriotic." Se stie ca atunci cand canti ceva patriotic, mai ales la o conferinta de presa, e dovada suprema ca detii adevarul si ceilalti trebuie sa taca... Iata ca si sarbii au *** lor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează
Close