SPORTURI  »  TENIS  »  NOVAK DJOKOVIC

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”

Novak Djokovic // foto: twitter +12   FOTO
Novak Djokovic // foto: twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 15:17 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 17:02

Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani) s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție! La câteva ore de la acel moment, Nole s-a antrenat în complexul pentru Australian Open și a anunțat că vrea să participe la turneul de Grand Slam! 

  • Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, putea interveni până la ora 12:15 (21:15 local) pentru a-i anula încă o dată viza lui Djokovic. Hawke nu a luat această decizie astăzi, dar are putere excepțională de decizie și ar putea să dicteze anularea vizei și zilele următoare.
  • O eventuală intervenție a sa ar însemna ca Nole să fie interzis în Australia vreme de 3 ani!

UPDATE ora 15:15 - Novak Djokovic a rupt tăcerea

În urmă cu câteva minute, în timp ce familia sa susținea o conferință de presă, Novak Djokovic a publicat o fotografie și un mesaj pe contul personal de Twitter.

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a întors decizia de anulare a vizei. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața unor fani uimitori. 

Pentru moment nu pot spune mai multe, dar MULȚUMESC pentru că ați fost alături de mine în toate acestea și că m-ați încurajat să rămân puternic”, a scris Djokovic.

Alături de mesaj, Nole a publicat o fotografie de pe unul dintre terenurile din complexul în care se joacă turneul de Grand Slam.

Cum a decurs interogarea lui Novak Djokovic de către polițiștii de frontieră: „La 4 dimineața vreți să vă ofer informații suplimentare? V-am arătat tot ce mi s-a cerut!”
MELBOURNE
Cum a decurs interogarea lui Novak Djokovic de către polițiștii de frontieră: „La 4 dimineața vreți să vă ofer informații suplimentare? V-am arătat tot ce mi s-a cerut!”

UPDATE ora 13:00 - Novak Djokovic va oferi declarații la 15:00

Începând cu ora 15:00 în România, Novak Djokovic va oferi declarații alături de familia sa, a transmis tatăl jucătorului pentru BBC. Nole se va alătura conferinței de presă prin intermediul unui link video.

UPDATE ora 12:00 - Novak Djokovic nu va fi deportat 

Potrivit publicației The Age, ministrul pentru Imigrare nu va dicta astăzi deportarea lui Djokovic. Decizia încă ar putea fi luată, dar zilele viitoare.

Având în vedere ultimele detalii, în acest moment Djokovic are liber să participe la Australian Open, dar situația s-ar putea schimba de marți încolo.

UPDATE ora 11:55 - Haos total la Melbourne!

În momentul în care o mașină a părăsit clădirea de birouri în care se aflau Novak Djokovic și avocații săi, admiratorii sârbului au provocat un haos de nedescris. Aceștia au blocat mașina, au strigat „Eliberați-l pe Nole” și s-au încăierat cu forțele de ordine. S-a recurs chiar la utilizarea spray-ului lacrimogen! 

+8 FOTO

După 5 minute în care fanii au blocat mașina în care se presupune că s-ar afla Djokovic, drumul s-a eliberat și aceasta a putut părăsi zona.

UPDATE 11:40 - Fanii lui Djokovic s-au strâns lângă clădirea în care se află sârbul

Un grup de fani ai lui Novak Djokovic s-a adunat în fața Rialto Towers, clădirea în care Nole și echipa sa de avocați s-ar afla în aceste momente. Poliția îi ține pe aceștia departe de respectivul zgârie-nori. 

UPDATE ora 10:55 - Presa din Melbourne îl contrazice pe tatăl lui Djokovic: „Novak nu a fost arestat!”

Surse federale și din tenis au transmis pentru publicația The Age că Djokovic nu ar fi fost, de fapt, arestat. Potrivit acestora, ministrul pentru Imigrare încă se gândește dacă să-i anuleze viza lui Djokovic sau nu.

În jur de 12 polițiști din Victoria și câteva agenți privați de securitate se află acum la intrarea în parcarea clădirii unde se află Novak Djokovic și avocații săi. 

Deși tatăl lui Novak a susținut că fiul său a fost arestat, fratele lui Nole, Djordje, și-a contrazis părintele: „Vor să-l captureze și să-l închidă din nou pe Novak!”. Srdjan Djokovic va susține o conferință de presă la ora 14:00 în România.

UPDATE ora 10:30 - Tatăl lui Novak Djokovic susține că fiul său a fost arestat

Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, a susținut pentru publicația The Pavlovic TodayNole a fost arestat pentru a fi deportat! Potrivit sursei citate, avocații sportivului se gândesc cum să răspundă.

Oliver Brown, redactor-șef la The Telegraph, scrie că mai multe furgonete albe ale poliției au mers la biroul avocaților lui Djokovic din Melbourne, unde se afla și Novak, aparent pentru a-l aresta pe liderul ATP.

UPDATE ora 10:20 - Novak Djokovic, la evenimente publice după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19! 

Renumitul jurnalist Ben Rothenberg, care scrie, printre altele, pentru New York Times, a publicat dovada testului PCR pozitiv al lui Novak Djokovic, al cărui rezultat a venit pe 16 decembrie la ora 20:19.

A doua zi după ce a primit vestea testului pozitiv, pe 17 decembrie, Djokovic a mers la „Novak Tennis Center”, unde s-a și fotografiat alături de câțiva copii fără a purta mască. Iar pe 18 decembrie, L'Equipe a dezvăluit că Djokovic a participat la o ședință foto cu trofeul „Champion des champions 2021”, pe care i-l oferise lui Nole spre finalul anului.

Primul său test negativ a venit abia pe 22 decembrie. 

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”
Testul negativ al lui Novak Djokovic

De ce a decis judecătorul în favoarea lui Novak Djokovic 

Judecătorul Anthony Kelly a decis să întoarcă decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic în principiu pentru faptul că sârbului nu i-a fost oferit suficient timp ca să răspundă notificării de anulare a vizei.

Iată datele care au condus la această decizie:

  • Joia trecută, la ora locală 05:20, lui Djokovic i s-a transmis că are timp până la 08:30 pentru a răspunde notificării că i-ar putea fi anulată viza.
  • În schimb, au fost luate în considerare comentariile lui Djokovic până la ora 06:14, iar decizia de anulare a vizei a fost luată de polițiștii de frontieră la ora 07:42. „Așadar, reclamantul nu a fost lăsat până la 08:30 să aducă argumente”, a spus judecătorul.
  • Dacă Djokovic ar fi avut timp până la 08:30, acesta ar fi putut să se consulte cu echipa sa astfel încât să ofere motive pentru ca viza să nu-i fie anulată, a considerat judecătorul.

UPDATE ora 08:30 - Novak Djokovic n-a scăpat de emoții

Djokovic ar putea avea însă din nou probleme. Ministrul pentru Imigrare din Australia ia în calcul să își folosească puterea pentru a-i anula din nou viza lui Djokovic. Guvernul insistă pe faptul că recenta infectare cu COVID-19 a lui Djokovic îl face neeligibil pentru o excepție la regulile de intrare în Australia.

Conform legilor, ministrul are putere excepțională de decizie și îi poate anula din nou viza. Judecătorul a subliniat că Djokovic ar putea fi interzis timp de 3 ani în Australia, dacă ministrul va decide să-și folosească puterea.

Se așteaptă ca organizatorii Australian Open să anunțe marți dacă Djokovic va participa la turneul pe care l-a câștigat de 9 ori. 

UPDATE ora 08:25 - Audierea lui Novak Djokovic a luat sfârșit

Judecătorul Anthony Kelly a dictat eliberarea imediată a lui Nole din detenția pentru imigranți și a casat decizia guvernului federal de a-i anula viza liderului mondial din tenis. Pe deasupra, a decis ca pârâtul, adică Ministerul Afacerilor Interne australian, să plătească cheltuielile de judecată, iar ca pașaportul și lucrurile personale ale lui Djokovic să-i fie returnate sportivului.

Motivarea? Guvernul australian a admis că nu i-a acordat lui Djokovic suficient timp pentru a se sfătui cu alții și a răspunde corespunzător deciziei de a-i anula viza.

În jurul orei 08:25 în România, ședința s-a încheiat. 

Protest șocant pro-Djokovic la Sibiu! Susținătorii sârbului au venit cu cruci anti-vaccin, iar totul s-a transformat într-un flash mob
PROTEST
Protest șocant pro-Djokovic la Sibiu! Susținătorii sârbului au venit cu cruci anti-vaccin, iar totul s-a transformat într-un flash mob

Știrea inițială - Judecătorul s-a întrebat: „Ce putea acest om să facă mai mult?”

În primele ore ale dimineții de luni a început audierea lui Novak Djokovic, căruia în a doua parte a procesului i-a fost permis să iasă din detenția de la Park Hotel astfel încât să privească procesul alături de avocații săi. 

Prima parte a audierii s-a sfârșit în jurul orei 05:00 în România. Audierea a fost reluată aproximativ două ore mai târziu, dar la câteva minute distanță s-a decis o nouă amânare. Înainte de aceasta, Christopher Tran, avocatul guvernului federal, a semnalat că ordinul de menținere în Australia al lui Novak Djokovic urma să expire, astfel că judecătorul Anthony Kelly a dictat extinderea acestuia pentru 4 ore.

În cadrul primei părți, judecătorul s-a declarat „agitat” de faptul că viza lui Djokovic a fost anulată în ciuda faptului că autoritățile aveau acces la documentul care atesta că Nole ar trebui să fie exceptat de la vaccinare.

„Documentul s-a aflat în mâinile delegatului. Ideea care mă face oarecum agitat este: ce putea acest om să facă mai mult?”, a întrebat judecătorul. 

Anterior, el a descris documentul medical prezentat de Djokovic ca scutire de la vaccin drept „foarte semnificativ”, având în vedere că scutirea i-a fost recomandată de „un profesor și un medic eminamente calificat” și aprobată de un grup de experți independenți stabilit de guvernul statului Victoria.

Cazul lui Novak Djokovic, pe scurt 

Simona Halep s-a pozat alături de trofeul cucerit la Melbourne și le-a transmis un mesaj fanilor: „A fost uimitor!”

Djokovic, „înțepat” de căpitanul Spaniei de la ATP Cup: „Promit că noi avem pașapoarte Covid-19” » Cum au reacționat fanii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (214)
10155633308976552
Cornel Perju  •  11 Ianuarie 2022, 10:41
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

asa cum tu esti liber sa decizi ce vrei in legatura cu vaccinul tot atat de multa libertate are si Djokovic. Poate ca nu te temi tu de efectele adverse ale vaccinului dar un atlet ca Djokovic ar trebui sa se teama. Cati sportivi trebuie sa mai cada pe teren si sa crape ca sa iti dai seama de asta. Unul din jucatorii de top si-a facut vaccinul dupa JO si de atunci nu mai poate juca tenis. Daca ai facut o miocardita cat de mica este terminat complet ca jucator.

289534292959553
Jiří Janečko  •  10 Ianuarie 2022, 19:51
Postat de leu.mr pe 10 Ianuarie 2022, 19:33

Niciodata nu voi putea intelege cum un judecator poate intoarce o hotarire cu baza legala.

Judecătorul este parte integrantă a sistemului de justiție, sistem care este independent și nepărtinitor față de celelalte organe ale statului, deci este singurul organ care poate spune deifnitiv ce ste just sau nu, deci celelalte organe sunt politice și fiecare încearcă să-și încline justețea spre partea sa.

leu.mr
leu.mr  •  10 Ianuarie 2022, 19:33

Niciodata nu voi putea intelege cum un judecator poate intoarce o hotarire cu baza legala.

Vezi toate comentariile (214)
Comentează