SPORTURI  »  TENIS  »  PROTEST

video+foto Protest șocant pro-Djokovic la Sibiu! Susținătorii sârbului au venit cu cruci anti-vaccin, iar totul s-a transformat într-un flash mob

Oamenii au protestat în Sibiu situația lui Novak Djokovic
Foto: Turnulsfatului.ro
Oamenii au protestat în Sibiu situația lui Novak Djokovic Foto: Turnulsfatului.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 21:43 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 23:07

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) are parte de susținere și în România înaintea procesului cu autoritățile australiene. La Sibiu, mai mulți locatari au protestat împotriva situației în care se află sârbul acum.

  • CAZUL, PE SCURT: Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, el a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.
  • Djokovic este închis de câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților. Va rămâne acolo cel puțin până luni, când va avea loc audierea sa.
  • În apărarea sârbului, avocații lui susțin că pe 16 decembrie Nole a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare. 
  • Imaginea publicată de L'Equipe dă însă peste cap alibiul lui Djokovic
Andy Murray, îngrijorat de starea lui Novak Djokovic: „Sper că este OK, au ieșit niște chestii care nu arată bine”
AUSTRALIAN OPEN 2022
Andy Murray, îngrijorat de starea lui Novak Djokovic: „Sper că este OK, au ieșit niște chestii care nu arată bine”

Nole are parte de susținere și în România. În ziua de duminică, mai mulți locuitori ai Sibiului s-au strâns în Piața Mare din oraș, acolo unde au organizat protestul „Și eu sunt Novak Djokovic”

„Ne-am adunat în stradă pentru că vrem să-l susținem pe Novak Djokovic. Mi se pare inuman tratamentul la care este supus mai ales că el a dovedit de nenumărate ori că este aproape de oamenii defavorizați.

„Autoritățile au hotărât să suspende dreptul lui de a participa la Australian Open și atunci ținând cont că el are și o abordare în care își manifestă și își declară susținerea către Biserică, către Dumnezeu mi se pare normal ca eu să fac un protest prin care să introduc elementul Cruce în povestea asta”, a declarat Doru Apostol, liderul manifestanților sibieni anti-vaccin, potrivit turnulsfatului.ro.

Protest transformat în flash mob

Zecile de participanți au hotărât să transforme protestul într-un flash mob (n.r. - o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp, după care grupul se împrăștie). 

Protest șocant pro-Djokovic la Sibiu! Susținătorii sârbului au venit cu cruci anti-vaccin, iar totul s-a transformat într-un flash mob
Foto flash mob-ul făcut de sibieni

Aceștia au ținut în mâini cruci albe pe care scria „vaccinat” și în cadrul flash mob-ului au căzut la pământ fiind acoperiți cu saci negri. Au rămas în picioare doar cei care au avut scris pe cruce „Credință” sau „Iisus Hristos”.

Djokovic, susținut și de ultrașii români

Ultrașii naționalei, grupul „Honor et Patria”, cea mai veche grupare care susține de pe stadion echipa națională, unde lider e Cristian David (cel care e și secretar general adjunct AUR), au făcut o campanie de afișaj stradal in București, prin care îl susțin pe sportivul sârb.

Protest șocant pro-Djokovic la Sibiu! Susținătorii sârbului au venit cu cruci anti-vaccin, iar totul s-a transformat într-un flash mob
foto: honoretpatria / facebook

„Asta nu e realitatea noastră, e doar un circ prost, care durează de doi ani. Un circ în care noi suntem animalele dresate. Luați-vă regulile, recomandările și restricțiile și băgați-vi-le undeva! Ne vrem viața înapoi!”, au scris ultrașii alături de o poză a lui Nole pe un gard din Capitală.

Citește alte știri in tenis:

Ilie Năstase, atac dur la adresa lui Djokovic: „Cum să faci așa ceva? Nu contează cine ești, nu ai voie acolo!”

Djokovic, „înțepat” de căpitanul Spaniei de la ATP Cup: „Promit că noi avem pașapoarte Covid-19” » Cum au reacționat fanii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
1745flo
1745flo  •  10 Ianuarie 2022, 15:18
Postat de snooker pe 10 Ianuarie 2022, 14:15

Exemple de oameni prosti!

Te-am văzut, stai liniștit!

snooker
snooker  •  10 Ianuarie 2022, 14:29
Postat de snooker pe 10 Ianuarie 2022, 14:15

Exemple de oameni prosti!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

snooker
snooker  •  10 Ianuarie 2022, 14:15

Exemple de oameni prosti!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează