SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Novak Djokovic surprinde înainte de Wimbledon » Ce decizie a luat sârbul, după înfrângerea dureroasă de la Roland Garros

Novak Djokovic
Foto: Imago
Novak Djokovic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2022 18:08 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 18:34

Eliminat în optimile de finală ale Roland Garros de rivalul Rafael Nadal (36 de ani, 4 ATP), Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) a decis să nu joace la niciun turneu înainte de Wimbledon.

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie

În continuare afectat de înfrângerea suferită pe zgura pariziană, fostul lider ATP a preferat să ia o pauză de la tenis. Astfel, sârbul nu va fi prezent la niciun turneu înainte de Wimbledon, urmând să joace la Grand Slam-ul londonez fără vreun meci de pregătire pe iarbă.

Rafa Nadal - moștenirea » Spaniolul e marea sursă de inspirație a starurilor din noua generație. Concluziile psihologului sportiv chestionat de GSP
ROLAND GARROS
Rafa Nadal - moștenirea » Spaniolul e marea sursă de inspirație a starurilor din noua generație. Concluziile psihologului sportiv chestionat de GSP

Novak Djokovic, pauză înainte de Wimbledon

Goran Ivanisevic, antrenorul sârbului, a recunoscut că meciul pierdut în fața lui Nadal a cântărit foarte mult pentru elevul său, motiv pentru care o pauză de la tenis este binevenită.

„Cel mai important lucru acum pentru el este să se recupereze din punct de vedere mental. Cum am tot spus-o de-a lungul timpului, Novak este un geniu, are o mentalitate diferită față de noi toți, dar chiar și el are nevoie de o mică pauză. 

A mai trecut peste înfrângeri dureroase în trecut, sunt sigur că va reveni mai puternic și că va fi pregătit pentru Wimbledon”, a declarat recent Goran Ivanisevic, citat de tennisuptodate.com.

Premii-record la ediția din 2022 a Wimbledon

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat că fondul de premii pentru ediţia din acest este de 40,3 milioane de lire sterline (47 de milioane de euro), sumă cu 11% mai mare decât în 2021!

Câștigătorul de pe tabloul masculin de simplu va primi 2,35 milioane de lire sterline, în timp ce câștigătoarea de pe tabloul feminin de simplu va fi recompensată cu 2 milioane de lire sterline.

Dacă recompensa financiară este una semnificativă, lucrurile stau diferit în privința punctajelor acordate de ATP și WTA. După ce sportivii ruși și bieloruși au primit interzis la Wimbledon, cele două foruri au decis ca turneul de pe iarba londoneză să se desfășoare fără puncte.

Citește și alte știri despre tenis:

Simona Halep, cotată surprinzător la Wimbledon » Cum văd bookmakerii șansele la câștigarea trofeului + turneu fără puncte, dar cu premii-record

SPECIAL GSP Rafa Nadal - moștenirea » Spaniolul e marea sursă de inspirație a starurilor din noua generație. Concluziile psihologului sportiv chestionat de GSP

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează