SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Novak Djokovic, depistat pozitiv cu coronavirus! Prima reacție a liderului ATP

Novak Djokovic are coronavirus // FOTO: Guliver/GettyImages +23   FOTO
Novak Djokovic are coronavirus // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 23 iunie 2020 15:07 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 17:39

Sârbul Novak Djokovic (33 de ani, locul 1 ATP) a fost depistat pozitiv cu coronavirus după turneul demonstrativ „Adria Tour”.

  • Novak Djokovic a organizat în Serbia, la Belgrad, și în Croația, la Zadar, un turneu demonstrativ, iar tot mai mulți participanți s-au îmbolnăvit. 
  • Djokovic este la patrulea jucător de la Adria Tour care are coronavirus, după Grigor Dimitrov, Borna Coric și Viktor Troicki.

Djokovic a plecat duminică în Serbia pentru a se testa pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv! La fel ca al soției sale, Jelena.  Nole este asimptomatic.  

Și soția lui Djokovic are coronavirus 

 „Când am ajuns în Belgrad am fost să ne testăm! Rezultatul meu e pozitiv! La fel și al soției. Rezultatele copiilor sunt negative. Tot ce am făcut în ultima lună a fost din inimă și cu intenții sincere. Turneul nostru a vrut să unească lumea și să trimită un mesaj de solidaritate și compasiune în regiune.

Turneul a fost creat pentru a ajuta jucătorii din Sud-Estul Europei. Am vrut să ajutăm persoanele care aveau nevoie. Am organizat turneul când virusul era slăbit și am crezut că am îndeplinit toate condițiile. Din păcate, virusul este încă prezent și învățăm să trăim cu el. 

Sper că lucrurile se vor ameliora și ne vom relua viețile așa cum erau. Îmi pare rău pentru fiecare îmbolnăvire. Sper că nu vor exista complicații și că toată lumea va fi bine. Voi sta în izolare în următoarele 14 zile și vor repeta testul peste 5 zile”, a spus Djokovic.

EXCLUSIV Reacție din tenisul românesc după ce Novak Djokovic s-a infectat cu coronavirus: „Poate avea de suferit! Frica din rândul jucătorilor va fi mare”

Tenis cu spectatori în tribune, fără distanțare socială

Adria Tour a fost un turneu  pornit după o idee a lui Novak Djokovic. A debutat la Belgrad, a continuat la Zadar și urma să mai aibă loc la Banja Luka (3-4 iulie) și să se încheie pe 5 iulie, tot în capitala Serbiei. 

Aici, în Serbia, coronavirusul nu a afectat în aceeași manieră ca în alte țări, situația este înspre normalizare, de aceea putem vedea public în tribună
- Djokovic, în replică la criticile primite

Timp de mai multe săptămâni, în weekend-uri, tenisul trebuia să revină pe zgura europeană în orașe din fosta Iugoslavie. Un circuit pornit la ideea lui Novak Djokovic și la care participă nume importante ale tenisului actual: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, între alții. 

Evenimentul a fost lansat pe 12 iunie, la Belgrad, cu o partidă demonstrativă de dublu mixt, în tribune aflându-se în jur de 2.000 de spectatori. Mulți dintre ei fără măști de protecție și așezați în grupuri.

+19 FOTO

Petrecere nebună cu Djokovic, Thiem, Zverev și Dimitrov

Luni, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov au dansat până în zori într-un club din Belgrad, capitala Serbiei. Cei patru au cântat, au dansat la bustul gol și s-au distrat pe cinste, igorând orice măsură de siguranță.

Participanții din Adria Tour de la Belgrad și Zadar

BelgradZadar
Novak DjokovicNovak Djokovic
Alexander ZverevAlexander Zverev
Grigor DimitrovGrigor Dimitrov
Dominic ThiemMarin Cilic
Dusan LajoviciAndrei Rublev
Damir DzumhurBorna Coric
Viktor TroickiPedja Krstin
Filip KrajinovicDanilo Petrovic
Nikola Milojevic 

I-a crescut cota la Roland Garros

Bookmakerii au ajustat cotele pentru turneul francez, care va avea loc între 20 septembrie și 4 octombrie 2020. Djokovic a fost „retrogradat” ca al treilea favorit. Inițial era al doilea, dar pariorii au considerat că ar putea avea probleme după diagnostic și nu s-ar recupera ideal.

  • Rafael Nadal - 1,7
  • Dominic Thiem - 3
  • Novak Djokovic - 4
  • Stefanos Tsitsipas - 14
  • Alexander Zverev - 20
  • Daniil Medvedev - 25
  • Stan Wawrinka - 33
  • Gael Monfils - 33
  • Felix Auger-Aliassime - 50

Citește mai multe știri din tenis:

A refuzat Grigor Dimitrov testul? » Bulgarul a avut febră încă de vinerea trecută, managerul lui admite: „Nu am fost disciplinați”

Nick Kyrgios îl pune la zid pe Djokovic după cazurile de COVID-19 de la turneul sârbului: „O decizie idioată, Novak! Uite ce s-a întâmplat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
nojoke
nojoke  •  24 Iunie 2020, 00:19

NU EXISTA NICUN COVRIG 19..CORONAKK... ***.. BIG PHARMA.. DITTO.. UN VIRUS NU E O MATERIE VIE ..E DOAR O SECVENTA DIN EA..O INVENTIE..CU MILIOANE DE INAMICI..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  23 Iunie 2020, 21:52
Postat de clarvazatorul pe 23 Iunie 2020, 16:29

Alogenule, balcanii si bulgarii au stramosi in Asia ca si tine! Decebal a fost dac.

Doar nu crezi ca toata populatia indigena a fost exterminata cand au venit slavii... ei doar au asimilat lingvistic pe cei de-aici in anumite zone. Bineinteles ca au sange trac si iliric in ei destul. Slavii insisi s-au format in zona actuala a Rusiei, nu au nimic asiatic in ei. Bulgarii erau cam mongolici dar au venit in nr. foarte mic, au fost doar elita conducatoare... Hai sa ne cunoastem istoria.

codez88
codez88  •  23 Iunie 2020, 18:03
Postat de unurt1 pe 23 Iunie 2020, 16:59

Altii care au luat bani ca sa intretina pacaleala mondiala cu covidu! Sunt multi care isi fac bani gramada acum si au interes sa intretina pacaleala!

Novak Djokovic si sotia lui fac parte din cei care sustin ca acest virus este o pacaleala mondiala. Sotia lui este o anti vaccinista extremista, un fel de Olivia Steer de la noi. Deci nu prea are sens ce spui tu aici.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează