SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Reacție din tenisul românesc după ce Novak Djokovic s-a infectat cu coronavirus: „Poate avea de suferit! Frica din rândul jucătorilor va fi mare”

Novak Djokovic are coronavirus. foto: Guliver/Getty Images +23   FOTO
Novak Djokovic are coronavirus. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 23 iunie 2020 16:35 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 17:00

Novak Djokovic a fost depistat pozitiv cu coronavirus! E știrea care a zguduit tenisul mondial în cursul zilei, sârbul fiind cel mai important nume din sportul său care ajunge să fie infectat cu COVID-19. 

  • CONTEXT: Novak Djokovic a organizat în Serbia, la Belgrad, și în Croația, la Zadar, un turneu demonstrativ, iar tot mai mulți participanți s-au îmbolnăvit cu noul tip de coronavirus. Sârbul este la patrulea jucător de la Adria Tour care are COVID-19, după Grigor Dimitrov, Borna Coric și Viktor Troicki.

Nu doar Novak Djokovic a contractat virusul, ci și Jelena, soția liderului mondial. Ambii sunt asimptomatici, însă vestea venită astăzi pune sub semnul întrebării reluarea competițiilor oficiale, moment care ar fi trebuit să aibă loc în luna august. Totodată, sârbul de 33 de ani primește o lovitură importantă de imagine, în contextul în care numeroase voci din tenisul masculin au criticat desfășurarea turneului fără a se fi ținut cont de normele de distanțare fizică. 

La scurt timp după ce presa internațională a publicat informația că Djokovic are coronavirus, GSP.ro a luat legătura cu Andrei Pavel (46 de ani, fost număr 13 ATP), care și-a expus opinia cu privire la valul de îmbolnăviri din lumea tenisului. 

- Bună ziua, domnule Pavel! Presupun că ați văzut că Novak Djokovic a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Cum comentați această informație? 
- WOW! Nici n-am știut! Ce știam e că n-a făcut testul în Croația și l-a făcut la el acasă. E greu să spui ceva, multă sănătate! Sunt vești grele, sunt vești rele, dar nu știu ce s-a întâmplat acolo. M-am documentat și eu de pe internet, de pe Instagram, dar nu știu ce s-a întâmplat acolo mai exact.

- Multe voci din tenis au criticat modul în care s-a desfășurat turneul, fără a fi respectate normele de distanțare. Dumneavoastră cum vi s-a părut? 
- Nu mă pricep, dar deciziile vin de la cei din Sănătate, de la Guvern. Dacă au avut liber să joace și s-a spus că e safe, atunci s-a jucat. Nu știu sigur care sunt regulile în Serbia. Aici, în România, chiar și în America, unde am locuit, chestia cu măștile și distanțarea a fost foarte strictă. Nu știu ce a fost acolo. Dar dacă s-au întâmplat lucrurile acestea, atunci trebuie luate măsuri.

Andrei Pavel: „Frica din rândul jucătorilor va fi mare”

- Cât credeți că vor conta aceste îmbolnăviri în contextul în care ATP plănuia reluarea competițiilor începând cu luna august? 
- Lucrurile acestea vor fi luate în considerare, sper. Mai ales că frica din rândul jucătorilor va fi mare să mai meargă la asemenea turnee.

- Credeți că, pe termen scurt sau termen mediu, Novak Djokovic va avea de suferit din punct de vedere sportiv de pe urma îmbolnăvirii cu COVID-19? Mă refer la prestațiile lui, la forma lui. 
- Normal! E ceva foarte serios, dar nimeni nu prea știe ce să spună acum. Mass media ne dă informații pe care le crezi sau nu le crezi. E foarte greu să spui ceva, mai ales că nu știi ce o să fie. E o perioadă foarte grea, mai ales pentru turneele de tenis.

Tenis cu spectatori în tribune, fără distanțare socială

Adria Tour a fost un turneu  pornit după o idee a lui Novak Djokovic. A debutat la Belgrad, a continuat la Zadar și urma să mai aibă loc la Banja Luka (3-4 iulie) și să se încheie pe 5 iulie, tot în capitala Serbiei.

Timp de mai multe săptămâni, în weekend-uri, tenisul trebuia să revină pe zgura europeană în orașe din fosta Iugoslavie. Un circuit pornit la ideea lui Novak Djokovic și la care participă nume importante ale tenisului actual: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, între alții. 

+19 FOTO

Evenimentul a fost lansat pe 12 iunie, la Belgrad, cu o partidă demonstrativă de dublu mixt, în tribune aflându-se în jur de 2.000 de spectatori. Mulți dintre ei fără măști de protecție și așezați în grupuri.

Citește și alte știri despre tenis:

Novak Djokovic, depistat pozitiv cu coronavirus! Prima reacție a liderului ATP

A refuzat Grigor Dimitrov testul? » Bulgarul a avut febră încă de vinerea trecută, managerul lui admite: „Nu am fost disciplinați”

Nick Kyrgios îl pune la zid pe Djokovic după cazurile de COVID-19 de la turneul sârbului: „O decizie idioată, Novak! Uite ce s-a întâmplat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează