SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

video+FOTO Novak Djokovic e în optimi la Australian Open! L-a învins categoric pe Dimitrov, în ciuda problemelor medicale

Novak Djokovic // FOTO: Imago +15   FOTO
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 13:29 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 14:35

Sârbul Novak Djokovic (5 ATP, 36 de ani) s-a calificat în optimi la Australian Open 2023. A trecut de bulgarul (28 ATP, 31 de ani), scor 7-6(7), 6-3, 6-3. Acesta va juca în runda următoare cu australianul Alex De Minaur (24 ATP).

Revenit la Australian Open după ce anul trecut i-a fost anulată viză pentru Australia, pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, Novak Djokovic e în cursa pentru al 10-lea trofeu la Melbourne și al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră. 

Deși a jucat cu un bandaj pe coapsa piciorului stâng, Novak Djokovic, a acuzat probleme medicale și a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului, Djokovic a câștigat în 3 seturi duelul cu Grigor Dimitrov. Este a 10-a victorie împotriva bulgarului, în 11 meciuri.

Novak Djokovic e în optimi la Australian Open 2023 

Djokovic a început primul set cu un break și s-a menținut în avantaj, până la 5-4, când a ratat 3 mingi de set pe propriul serviciu. Dimitrov a făcut break, a egalat la 5-5, iar setul a ajuns în tie-break. Novak Djokovic a fost primul care a ratat o minge de set, iar după ce Dimitrov l-a imitat, sârbul a reușit să închidă setul.

Deși sârbul a avut probleme la deplasarea în teren, Dimitrov nu a reușit să profite nici în setul secund. Djokovic a reușit un break, la 3-2 în favoarea sa. Ulterior s-a menținut în avantaj și a închis setul cu 6-3.

+11 FOTO

Novak a început tare și a treilea set. A condus cu 3-0 și 4-1, iar bulgarul nu a avut replică. Djokovic a câștigat setul cu 6-4 și s-a calificat în optimi.

La final, descătușat, Nole și-a aruncat tricoul în tribună:

Citește și: 

Doi finaliști Australian Open de anul trecut au fost eliminați încă din turul 3!

Nick Kyrgios, bad boy și în afara terenului! Imaginile care i-au scandalizat pe fanii tenisului: ce făcea cu iubita lui la Australian Open

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
username_2
username_2  •  21 Ianuarie 2023, 17:46

vamos Nole

Vezi toate comentariile (1)
Comentează