SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ultimele informații de la Melbourne » Care e situația lui Novak Djokovic, când s-ar putea decide totul și unde a fost surprins sârbul azi

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 07:27 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 09:27

Novak Djokovic a obținut la tribunal anularea deciziei de suspendare a vizei australiene, însă nu e exclus ca ministrul imigrării să intervină și să îi refuze din nou rămânerea în țară. În așteptarea unei decizii finale, Nole a efectuat luni un prim antrenament la Antipozi, sesiune pe care a repetat-o și în această dimineață, cu porțile închise.

Până la această oră, ministrul Imigrării, Alex Hawke, nu a luat o decizie în ceea ce-l privește pe Novak Djokovic. Presa din Australia speculează că acest lucru nu se va întâmpla nici astăzi și că un ultim punct de vedere ar urma să fie exprimat miercuri, cu o zi înainte de tragerea la sorți. 

Duel românesc la Australian Open » Programul „tricolorelor” din noaptea de marți
Australian Open
Duel românesc la Australian Open » Programul „tricolorelor” din noaptea de marți

În urmă cu câteva ore, reporterul australian Karen Sweeney, unul dintre cei care au acoperit întreg „cazul Djokovic”, a scris pe Twitter că tergiversarea deciziei nu face decât să-i complice situația sârbului: „Personal, cred că șansele ca viza să-i fie anulată cresc pe măsură ce toată această situație se lungește”.

Între timp, prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, le-a spus reporterilor într-o conferință de presă că Ministerul Imigrării e singurul care poate decide în acest moment ca Djokovic să fie deportat. „Acest turneu e mult mai important decât orice altă persoană. Rafa și alți jucători și-au spus pozițiile clar pe acest subiect”, a declarat oficialul.

Djokovic s-a antrenat din nou în această dimineață

Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată despre testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!
AUSTRALIA
Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată despre testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!

Îi anulează Alex Hawke viza lui Novak Djokovic?

Este posibil însă ca șederea lui Novak Djokovic în Australia să nu se prelungească, dacă Alex Hawke își va fi exercitat dreptul de anulare a vizei. „Ministerul ia în considerare în continuare acest subiect, procesul rămâne deschis”, a declarat ieri un purtător de cuvânt al instituției.

Ministrul Hawke are puterea de a anula viza sârbului în zilele următoare, iar avocatul Estrin a explicat că o poate face pe un motiv de principiu, „dacă el consideră că sunt persoane de risc ridicat pentru interesul public”. Aceasta ar fi cea mai limpede justificare folosită dacă Novak va fi deportat.

Novak Djokovic și controversa principală

În documentele prezentate de Djokovic și care au fost prezentate luni la tribunal, se află și notificarea medicală că testul PCR făcut de jucător este pozitiv. Aceasta are data de 16 decembrie, ora 13:05 pentru prelevarea probei și 20:19 pentru comunicarea rezultatului. Rămâne întrebarea cum a participat jucătorul la câteva evenimente publice pe 17 și 18 decembrie, chiar fără mască, știind că este infectat cu coronavirus? 

Când li s-a adresat această întrebare, membrii familiei Djokovici au declarat încheiată conferința de presă de la Belgrad. 

Citește și alte știri din tenis: 

Ce șanse are Novak Djokovic la câștigarea Australian Open, după tot scandalul de la Melbourne » Cum arată cotele la pariuri

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
teddyw
teddyw  •  11 Ianuarie 2022, 16:35

OK, si cu falsul in acte cum stam? Ca daca unul ca mine ar fi facut asa ceva, infundam puscaria pe un an de zile. Care fals? Acela in care a declarat pe aplicatie ca nu a calatorit nicaieri 14 zile dupa ce a fost testat pozitiv pe 16 decembrie. Iar el, de craciun, se antrena virtos in Spania.

444001919101397
Florean Andrei  •  11 Ianuarie 2022, 16:06

Viza va fi anulată în ultima clipă pt ca șmecherașul din balcani să nu mai aibă timp de recurs !

113492877815998
Vasile Bazil  •  11 Ianuarie 2022, 12:21
Postat de q2016 pe 11 Ianuarie 2022, 11:39

O problema simpla este transformata intr-o dilema birocratica de catre niste politicieni australieni deopotriva obtuzi si confuzi. Pe baza a fix acelorasi probe, Roland Garros si politicienii francezi au dat deja verde participarii lui Djokovic. Ce sens face ca ministrul australian al imigrarilor sa se pronunte? Emigreaza Djokovic? De ce pentru francezi totul a fost simplu? Disperarea autoritatilor australiene de a fi in centrul atentiei este ridicola... :(

Nu este vorba de "a fi in centrul atentiei" ci despre a fi riguros(la balcanici termenul nu are corespondent in realitate) !Te rog sa faci o comparatie intre :nr.total populatie/nr.total infectati/nr.total decedati in pandemie intre Franta si Australia si atunci poate intelegi diferentele ! Spre exemplu Serbia la 1/3 populatie fata de Australia are mai mult decit dublu infectati si aproape de 3 ori nr de morti de covrig ! Dar pe cine intereseaza asta ?Mortii cu mortii ,vii cu ...Djokovici !!Nu ?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează