SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MONTE CARLO

Novak Djokovic nu are prea mari așteptări la Monte Carlo: „Îmi testez motorul, va dura până îmi voi intra cu adevărat în formă!”

Novak Djokovic
Foto: Imago
Novak Djokovic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2022 13:38 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 13:52

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) va participa la turneul ATP Masters de la Monte Carlo, programat între 10 și 17 aprilie.

Liderul mondial revine în circuit după o pauză de aproximativ două luni. Nevaccinat împotriva COVID-19, Djokovic nu a putut participa la Australian Open, Indian Wells și Miami. El a jucat doar 3 meciuri în acest an, toate la Dubai.

Novak Djokovic, distrus complet de un fost număr 1 mondial: „Esti regele prostiei, arogantule!”
ATP
Novak Djokovic, distrus complet de un fost număr 1 mondial: „Esti regele prostiei, arogantule!”

Sârbul a vorbit înaintea turneului de la Monte Carlo și a dezvăluit că nu are mari așteptări, nefiind în formă după cele două luni de inactivitate.

Djokovic: „Îmi testez motorul, va dura până îmi voi intra cu adevărat în formă!”

„Încă mă simt motivat să fiu în circuit şi să concurez cu tineri, să încerc să-i provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai mari titluri. Sunt foarte încântat să fiu aici şi Monaco este acasă pentur mine de peste zece ani. Am aşteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou pe teren, aşa că acesta este cel mai bun loc în care aş putea începe. 

Zgura este suprafaţa pe care am crescut în Serbia şi am jucat mulţi ani doar pe acestă suprafaţă. Din punct de vedere istoric, nu este suprafaţa mea cea mai de succes, dar am avut destule victorii pe zgură. Cea de la Roland Garros, de anul trecut, este încă proaspătă în memoria mea, aşa că încerc să folosesc asta ca inspiraţie pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil. 

Înţeleg că probabil nu voi fi cel mai bun la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul, aşa că va dura, evident, ceva timp, câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în formă şi a găsi jocul competitiv de care am cu adevărat nevoie”, a declarat Novak Djokovic potrivit atptour.

Djokovic, favoritul numărul 1 la Monte Carlo. Nadal și Medvedev lipsesc

Novak Djokovic este favoritul numărul 1 la turneul de la Monte Carlo, pe care l-a câștigat de două ori, în 2013, respectiv 2015. Rafael Nadal, de 11 ori campion la Monte Carlo, nu va participa la ediția din acest an din cauza problemelor la coaste apărute la Indian Wells. Nici numărul 2 mondial, Daniil Medvedev, operat recent de hernie, nu va juca la Monte Carlo.

Stefanos Tsitsipas, campionul en-titre, este favoritul numărul 3 și va juca în turul 2 cu unul dintre Fabio Fognini și Arthur Rinderknech. Capul de serie #2, Alexander Zverev, va juca în turul 2 cu câștigătorul duelului dintre Federico Delbonis și un jucător care va veni din calificări.

Citește alte știri din tenis:

Horia Tecău, optimist înaintea meciului cu Polonia din FED Cup: „Putem face surpriza” + ce spune despre noul antrenor al Simonei Halep
BILLIE JEAN KING CUP
Horia Tecău, optimist înaintea meciului cu Polonia din FED Cup: „Putem face surpriza” + ce spune despre noul antrenor al Simonei Halep
Încă o decizie neașteptată! Ashleigh Barty a anunțat ce va face după ce s-a retras din tenis: „Va fi captivant”
WTA
Încă o decizie neașteptată! Ashleigh Barty a anunțat ce va face după ce s-a retras din tenis: „Va fi captivant”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
307361603349887
Dan Pastrama  •  11 Aprilie 2022, 14:08

interesant ca astia din Monte Carlo si Dubai, sunt mai inapoiati ca fostii tarani englezi deportati in Australia pentru colonizare si ii permit lui Nole sa participe nevaccinat

307361603349887
Dan Pastrama  •  11 Aprilie 2022, 14:07

interesant ca astia din Monte Carlo si Dubai, sunt mai inapoiati ca fostii tarani englezi deportati in Australia pentru colonizare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează