SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Goran Ivanisevic anunță planul monstruos prin care Novak Djokovic vrea să-l lase în urmă pe Nadal: „Asta își dorește”

Afiș cu Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver / Getty Images
Afiș cu Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2022 12:32 / Actualizat luni, 01 august 2022 14:25

Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak Djokovic (6 ATP), susține că marele campion sârb, acum în vârstă de 35 de ani, și-a propus să mai joace încă cinci sezoane. Țelul său? Să ajungă la 30 de turnee de Grand Slam, record în istoria tenisului. În prezent, Nole are 21.

Nadal, 36 de ani, conduce în ierarhia pe trofee de Grand Slam cu 22 de titluri. Ivanisevic dezvăluie că Novak Djokovic și-a setat un țel extrem de îndrăzneț. Nu doar să-l depășească pe iberic, dar să ajungă la 30 de trofee majore!

Goran Ivanisevic: „Djokovic mai joacă 5 ani, își dorește să ajungă la 30 de Grand Slam-uri!”

Am vorbit de mai multe ori cu el și ținta este să mai joace încă cinci ani și să ajungă la 30 de Grand Slam-uri. Este ceva ce a avut mereu în minte. Dacă nu există accidentări, cred că va putea atinge acest obiectiv”, a declarat Goran Ivanisevic, declarația antrenorului fiind preluată de toată presa internațională.

Novak Djokovic, 35 de ani, s-a impus luna trecută la Wimbledon, trecându-și în palmares al 21-lea trofeu de Mare Șlem al carierei. Acest lucru a adus cu el din nou în actualitate dezbaterea despre cine este cel mai bun jucător din toate timpurile dintre Djokovic, Nadal și Federer. 

Novak a câștigat mai multe turnee de Masters 1000 ca oricine, are 38 de trofee, față de 36 ale lui Rafa și 28 ale lui Roger. Rafa este singurul dintre ei care are un aur olimpic la simplu, în timp ce Roger are cele mai multe victorii în Turneul Campionilor. Tot cel din urmă are și cele mai multe trofe, 103, față de 92 ale lui Nadal și 88 ale lui Djokovic.

- Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep

Novak Djokovic speră să poată juca la US Open și Australian Open

Novak Djokovic își dorește ca măcar la Australian Open 2023 să poată juca, dacă pentru US Open 2022 șansele sunt infime. La Wimbledon, el a disputat doar al doilea turneu de Mare Șlem al anului, după ce nu a fost lăsat să joace la Australian Open din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid. Tot scandalul s-a lăsat și cu o interdicție de trei ani la aplicarea pentru o altă viză.

Nole a vorbit recent despre situația sa: „După cum stau lucrrile acum nu pot călători nici în Australia, nici în SUA, dar sper să primesc vești pozitive în curând. Cred că lucrurile se vor schimba pentru Australian Open. Pentru US Open nu mai e prea mult timp, dar sperența moare ultima. Mi-aș dori să evoluez la aceste turnee, dar dacă nu voi putea, nu este finalul lumii. 

Top 10 ATP

  1. Daniil Medvedev - 7.625p
  2. Alexander Zverev - 6.760p
  3. Rafael Nadal - 5.620p
  4. Carlos Alcaraz- 5.035p
  5. Stefanos Tsitsipas  - 5.000p
  6. Novak Djokovic - 4.770p
  7. Casper Ruud - 4.685p
  8. Andrey Rublev - 3.575p
  9. Felix Auger-Aliassime - 3.420p
  10. Hubert Hurkacz - 3.015p

VIDEO Novak Djokovic: 100 de lovituri de geniu în circuit

Citește și alte știri din tenis: 

Decizia luată de Emma Răducanu îi neliniștește pe parlamentarii britanici: „Va fi folosită în propaganda rusă. E o rușine dacă va continua așa”

VIDEO Ana Bogdan, înfrângere în prima finală a carierei » Românca a cedat în două seturi în fața Carolinei Garcia, la Varșovia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
1cesare
1cesare  •  01 August 2022, 17:44

... „Asta își dorește” ... de la "a dori" la "a realiza" e o 'mare'.

1cesare
1cesare  •  01 August 2022, 15:16

Poate va cuceri nole 30 GS-uri (sincer nu cred ca va rezista in top pana ka 40 ani) dar "dragoste cu dea sila" e imposibil. Tot Rafa si Roger vor fi cei mai stmaţi si popukari jucatori de tenis din istorie.

ionutz6
ionutz6  •  01 August 2022, 14:16

"Stefanos Tsitsipas - 5.000p Novak Djokovic - 6.770p Casoper Ruud - 6.785p" Cu tot respectul, dar voi la GSP acolo sunteti ori foarte foarte prosti, ori foarte foarte indiferenti, nu va respectati meseria. Puneti pe net orice articol fara sa il recititi, nu mai aveti un quality control, ceva cat de putin.. Eu inteleg ca suntem in secolul vitezei, dar poate am merita sa citim stiri scrise corect gramatical, in care mai ales cifrele sa fie corecte, sa aiba logica si sens. Cum e Djokovic pe locul 6 cu 6770 puncte, sub Tsitsipas cu 5000 puncte? Nu mai zic ca scrieti trofee cu un singue "e" - trofe mai sus in text - dar macar cifrele sa aiba o logica.. Si nu cred ca exista un singur articol in care sa nu fie o greseala macar "typo", daca nu gramaticala sau de logica.. Le scrieti in parc, in galagie, nu le recititi, nu stiu ce se intampla, dar incet incet ziarismul asta romanesc se duce pe...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează