SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL // VIDEO 3 momente critice într-o rivalitate cu cuțitele pe masă: declarații incredibile, o minge în față și o controversă politică

Rafael Nadal îi cere scuze lui Novak Djokovic după ce l-a lovit cu mingea în față, în semifinalele de la Montreal din 2013
Rafael Nadal îi cere scuze lui Novak Djokovic după ce l-a lovit cu mingea în față, în semifinalele de la Montreal din 2013

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 19:15

NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL // Novak Djokovic (1 ATP) și Rafael Nadal (2 ATP) se înfruntă duminică, de la ora 10:30, în marea finală de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport. 

Rivalitatea dintre Djokovic și Nadal, cea mai aprigă din istoria tenisului - duminică va fi a 53-a confruntare directă - și-a consumat uneori și unele episoade controversate ce au avut loc în afara terenului.

Cel mai recent s-a petrecut chiar înainte de Australian Open 2019 și are la bază discuțiile privind înlocuirea actualului președinte Chris Kermode din fruntea președinției ATP. 

Nadal: „Ar fi trebuit să fiu consultaT!”

De unde a pornit totul? Consiliul Jucătorilor, al cărui președinte e chiar Novak Djokovic, a luat în calcul supunerea membrilor la vot pentru a decide soarta președintelui Kermode. O decizie finală nu a fost încă luată, însă Rafael Nadal, care nu mai face parte din board-ul jucătorilor, a comentat cu nemulțumire faptul că nu a fost consultat cu privire la un eventual vot.

„Să fiu sincer, eu nu mai sunt în Consiliul Jucătorilor, dar, în același timp, nimeni nu a venit la mine să-mi ceară opinia. Niciunul dintre reprezentanți nu a venit să mă întrebe dacă sunt fericit cu actualul președinte sau nu. Nu știam că e posibil ca el (n.r - Chris Kermode) să nu mai continue, chiar nu am auzit nimic despre asta. Dar sunt de părere că ar trebui să fiu consultat dacă la mijloc sunt discuții cruciale precum aceasta”, a spus Nadal la startul competiției. 


*Rafael Nadal, alături de Chris Kermode, președintele ATP // FOTO: Guliver/Getty Images

Djokovic: „Avem timp să vorbim”

Replica lui Djokovic nu s-a lăsat mult așteptată: Să lămurim de la început, o decizie finală încă nu a fost luată, așa că încă avem timp să vorbim.

Reprezentanții consiliului vor vorbi și cu Roger și cu Rafa sau cu oricine altcineva e interesat să dezbată această temă. Să înțeleagă toată lumea, pentru că e foarte important acest lucru, că Nadal a fost întotdeauna implicat în asemenea discuții, nici urmă de îndoială. Chiar dacă a făcut parte din structura consiliului sau nu, el întotdeauna a încercat să vină cu o contribuție la perfecționarea jocului și simt nevoia să-l felicit pentru asta”, a conchis sârbul. 

Tatăl lui Novak Djokovic a dinamitat relația dintre Nole și Rafa

Deși la începuturile carierei erau extrem de apropiați și chiar au mers împreună în unele vacante, legăturile dintre cei doi s-au fisurat cu timpul. Unele voci spun că disensiunile au izbucnit după ce Novak Djokovic a început să domine circuitul. 

În vara lui 2013, Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, a izbucnit în presa din Serbia, punându-l la colț pe iberic, dar și pe Roger Federer, celălalt mare rival al fiului său.


*Srdjan Djokovic, în centru // FOTO: Guliver/Getty Images

Nadal a fost prietenul cel mai bun al fiului meu cât timp l-a învins mereu. Când lucrurile s-au schimbat, nu au mai fost prieteni atât de buni. Nu e prea sportiv ce a făcut! Asta are Novak, de fapt, iar ceilalți nu au.

Federer poate fi cel mai bun din toate timpurile, dar ca om e exact opusul! Când și-a dat seama că Novak e succesorul lui, l-a atacat la un meci din Cupa Davis și a făcut tot posibilul să-l discrediteze. Succesul fiului meu e incredibil, ceva ce unii nu pot să înțeleagă”, a fost reacția lui Srdjan Djokovic la acea vreme. 

Ulterior, Nadal a negat în presa din Spania că ar exista vreo tensiune între el și Djokovic. 

Cel mai încins punct din istorie

Culmea, la doar câteva săptămâni după declarațiile tatălui lui Djokovic, a avut loc un moment controversat între Nadal și sârb, petrecut de data aceasta chiar pe teren.  S-a întâmplat în august 2013, în timpul semifinalei de la Montreal în care Nadal s-a impus în 3 seturi.

În manșa decisivă, în timpul unui schimb intens, în care Djokovic l-a ademenit pe Nadal la fileu, spaniolul l-a lovit cu mingea direct în față pe adversarul său.

Deși Rafa i-a cerut scuze imediat, Nole nu a părut prea fericit cu derularea acelui punct, iar fanii au lansat îndelungi polemici pe platformele de socializare dacă intenția lui Nadal a fost sau nu să-și lovească oponentul. 

27-25e raportul meciurilor directe dintre Djokovic și Nadal, sârbul fiind în avantaj. Nadal are 17 titluri de Mare Șlem, în timp ce sârbul are 14

Vezi și: NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL // VIDEO + FOTO Episodul 53 din rivalitatea care a schimbat dimensiunea tenisului » Ultima finală de la Melbourne a fost ANIMALICĂ! Cine e favorit la pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
sooos1ck
sooos1ck  •  26 Ianuarie 2019, 10:22

Nadal e un campion, dar mai degraba e rival cu Federer, nu cu Djokovic!

iulihenry14
iulihenry14  •  25 Ianuarie 2019, 23:19

Cumetre incurci borcanele. Toata partea feminina a familiei Nadal scoate maxim 10 cuvinte tot turneul. Tu te gandesti la mama sau nevasta lui Murray (imi scapa acum) care l-a injurat pe Nole si Berdych in cadrul unui turneu. Din punct de vedere al bucuriei familia Nadal e printre cele mai decente (in special partea feminina) . Nu mai fiti hateri pe x si y sau pe modul cum se comporta x sau y din anturajul lor. Eu daca am un tata care injura si scuipa oamenii n-am ce sa ii fac..nu trebuie sa ma "urasti" pe mine pentru ca altii fac urate sau sa crezi ca si eu sunt la fel ca ei

lapusneanul
lapusneanul  •  25 Ianuarie 2019, 20:20

nu cumva ai incurcat mamele si turneul ? cred ca era mama lui andy murray..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează