SPORTURI  »  TENIS  »  DAVIS CUP

Unic printre „muritori”! Decizia luată de Novak Djokovic, la doar câteva zile după victoria de la US Open: „Sunt aici să vă înving!”

Novak Djokovic, antrenându-se în sala din Valencia / Sursă foto: Imago Images
Novak Djokovic, antrenându-se în sala din Valencia / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 17:15 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 17:52

La 72 de ore de la câștigarea US Open, al 24-lea său turneu de Mare Șlem din carieră, și după ce a făcut o scurtă „escală” în Serbia, unde a celebrat alături de mii de oameni victoria de la New York, Novak Djokovic a plecat spre Spania, acolo unde va evolua pentru Serbia în grupele Cupei Davis. 

Niciun strop de pauză pentru Novak Djokovic, proaspătul campion la US Open! După ce a mai scris o filă de istorie, cucerind un nou titlu la Flushing Meadows, Nole se pregătește deja să revină pe teren. 

Sârbul n-a putut să-și lase la greu compatrioții și s-a alăturat echipei de Cupa Davis a țării sale, care participă săptămâna aceasta, în „Pavelló Municipal Font de Sant Lluís” din Valencia, la faza grupelor.

Serbia, din a cărei echipă mai fac parte Dusan Lajovic, Laslo Djere, Miomir Kecmanovic și Nikola Cacic, se află în grupă cu Cehia, Coreea de Sud și Spania. Sârbii s-au impus în prima confruntare, 3-0 în fața sud-coreenilor, și se pregătesc acum pentru duelul-vedetă al grupei, încleștarea cu Spania.

Imagini impresionante » Novak Djokovic a plâns în hohote la revenirea în Serbia: „Tremur, nu știu ce să spun”
SERBIA
Imagini impresionante » Novak Djokovic a plâns în hohote la revenirea în Serbia: „Tremur, nu știu ce să spun”

Novak Djokovic, înapoi pe teren după US Open: a venit la Valencia să bată Spania la ea acasă!

Astfel, e de așteptat ca Djokovic să fie utilizat de căpitanul nejucător Viktor Troicki vineri. Spania nu se va baza pe Carlos Alcaraz, care a anunțat că-și va lua o pauză de câteva zile după US Open. Evident, ibericii nu-l au în echipă nici pe Rafa Nadal, absent de la începutul anului. 

În cadrul unei conferințe de presă, Djokovic s-a declarat dezamăgit de absența lui Carlos Alcaraz din echipa Spaniei:

„Adevărul e că mă așteptam să joc împotriva lui Carlos aici, la Valencia. E un jucător pe care-l respect foarte mult și, ori de câte ori ne-am măsurat forțele, au fost meciuri foarte grele. Este o persoană incredibilă, un jucător incredibil. 

Mai întâi Rafa, acum Alcaraz, Spania are o tradiție grozavă în tenis. Însă eu sunt din Serbia și am venit aici zilele acestea să fac tot posibilul pentru a învinge Spania!”, a spus marele campion sârb, conform Diario de Mallorca. 

VIDEO Rezumatul confruntării Serbia - Coreea de Sud, din grupele Cupei Davis

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Omul prezent la marile performanțe reușite de Simona Halep protestează: „Pentru ce dai patru ani?”

VIDEO Imagini impresionante » Novak Djokovic a plâns în hohote la revenirea în Serbia: „Tremur, nu știu ce să spun”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dr.jivago
dr.jivago  •  14 Septembrie 2023, 18:45

Chapeau bas, Nole!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează